• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
ΙPPOLITO: Γράμμα προς τους αναβάτες.
Ο πρόεδρος της FIM προειδοποιεί τους αγωνιζόμενους.
Νέα 30/09/2009 - 07:59

Το ακόλουθο είναι μια ανοικτή επιστολή προς τους αναβάτες (χωρίς να διευκρινίζεται σε ποιο Πρωτάθλημα) από τον πρόεδρο της FIM, Vito Ippolito...

 

"Κυρίες και Κύριοι

 

Μετά από πολλά περιστατικά ανάμεσα σε αναβάτες από την αρχή της χρονιάς, σαν πρόεδρος της FIΜ θα ήθελα να κάνω τα ακόλουθα σχόλια: Το άθλημά μας έχει το προνόμιο να προβάλλεται μέσω της τηλεόρασης σε εκατομμύρια θεατές και να καλύπτεται από εκατοντάδες δίκτυα παγκοσμίως. Το κοινό θαυμάζει το ταλέντο και το θάρρος των αναβατών. Αυτά τα δύο στοιχεία κάνουν τους αγώνες μοτοσυκλέτας ένα από τα δημοφιλέστερα αθλήματα στον κόσμο.

 

Οι αναβάτες πρέπει να είναι συγκεντρωμένοι, να έχουν ψυχραιμία και να παίρνουν τις σωστές αποφάσεις έτσι ώστε να έχουν μια επιτυχημένη καριέρα. Φυσικά, αυτή η υπερπροσπάθεια συνεπάγεται σωματική και ψυχική εξάντληση, και σα συνέπεια, συμβαίνουν λάθη. Όμως, τα παραπάνω δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να δικαιολογήσουν αντιαθλητική συμπεριφορά, που αρκετές φορές είδαμε φέτος. Γι' αυτό το λόγο, τέτοιου είδους συμπεριφορές θα τιμωρούνται αυστηρά. Ακόμα χειρότερα είναι τα πράγματα όταν η έλλειψη fair play συνδυάζεται με χυδαιότητα και προσβλητικά σχόλια ανάμεσα σε αντιπάλους. Η παραπάνω συμπεριφορά είναι απαράδεκτη και ασυγχώρητη.

Ippolito - Ezpeleta
Ippolito - Ezpeleta

 

Πρέπει να αποδείξουμε στο τεράστιο κοινό μας ότι το άθλημά μας δεν είναι απλά εντυπωσιακό, αλλά και πόσο σημαντικό είναι το fair play για εμάς. Οι περισσότεροι αναβάτες σέβονται τις αξίες και τους κανόνες του αθλήματος. Κατά συνέπεια, δεν μπορούμε να επιτρεψουμε σε κανένα να νικήσει με πράξεις ασέβειας ή χυδαιότητας προς τους αντιπάλους του. Ελπίζω πως κάτι τέτοιο δε θα ξανασυμβεί και ότι η άμιλλα που πάντα μας χαρακτήριζε θα επικρατήσει.

 

Παρόλα αυτά, αν τέτοια γεγονότα επαναληφθούν στο μέλλον, είναι ξεκάθαρο ότι η FIM δε θα διστάσει να επέμβει και να τιμωρήσει τους εμπλεκόμενους αναβάτες.

 

                                                                           Με ειλικρίνεια

                                                                            Vito Ippolito

                                                                             Πρόεδρος"

Επόμενο άρθρο »

ROOKIES CUP: Ξεκινάει η επιλογή των αναβατών.

« Προηγούμενο άρθρο

HAYDEN: Ενθουσιώδης για τον αγώνα του Estoril.

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα