• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
PHILLIP ISLAND: Στο δρόμο για την Αυστραλία.
Οι επιδόσεις των πρωτοπόρων στο Phillip Island.
Νέα 12/10/2009 - 10:44

Ο Jorge Lorenzo μείωσε τη διαφορά του από τον team mate του στη Fiat Yamaha, Valentino Rossi, μετά τη νίκη του στο Estoril. Έτσι, οι 30 βαθμοί έπεσαν στους 18 με τρεις αγώνες να απομένουν για την ολοκλήρωση του Πρωταθλήματος. Αυτή η νίκη του Ισπανού ήταν η δέκατη φετινή για αναβάτη της Fiat Yamaha, με αποτέλεσμα το 2009 να είναι μια από τις πιο επιτυχημένες χρονιές στην ιστορία του Ιαπωνικού εργοστασίου.

 

Το Phillip Island είναι μια πίστα από την οποία ο Rossi έχει εξαιρετικές αναμνήσεις, και σίγουρα μια από τις αγαπημένες του. Στις δώδεκα επισκέψεις του μέχρι τώρα στην Αυστραλιανή πίστα, ο Ιταλός έχει τερματίσει εκτός βάθρου μόνο μια φορά, ενώ έχει πάρει και πέντε συνεχόμενες νίκες, από το 2001 έως το 2005. Παρόλα αυτά, ο Valentino δεν έχει νικήσει σε καμία από τις τρεις τελευταίες του επισκέψεις στο Phillip Island, και με δεδομένη την πίεση που θα του ασκήσει ο βασικός του ανταγωνιστής, Jorge Lorenzo, ο αγώνας αυτού του σαββατοκύριακου αναμένεται συναρπαστικός.

Phillip Island 2
Phillip Island 2

 

Ο Ισπανός βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, και με δύο νίκες στους τρεις τελευταίους αγώνες θα προσπαθήσει να πάρει την καρώ σημαία. Μάλιστα, ο Lorenzo έχει και αυτός καλή παράδοση στην Αυστραλία, έχοντας κατακτήσει δύο νίκες στα 250cc.

 

Η εντυπωσιακή επιστροφή του Casey Stoner στον αγώνα της Πορτογαλίας αφήνει πολλές υποσχέσεις για το Grand Prix της πατρίδας του. Οι νίκες που πήρε ο Αυστραλός στο Phillip Island τις δύο προηγούμενες χρονιές, δίνουν μια πρόγευση της πίεσης που πρόκειται να ασκήσει στους δύο πρωτοπόρους της Fiat Yamaha.

 

Ο αναβάτης της Repsol Honda, Dani Pedrosa έχει συνέλθει από τους τραυματισμούς του και δείχνει και αυτός να βρίσκεται σε καλή κατάσταση, έχοντας τερματίσει τρίτος στους δύο τελευταίους αγώνες. Ο Ισπανός, που πέρσι εγκατέλειψε στο Phillip Island, θα προσπαθήσει να κάνει μια καλή επίδοση, για να κρατήσει τον Stoner μακριά από τη διεκδίκηση της τρίτης θέσης του Πρωταθλήματος.

 

Ο team mate του Pedrosa, Andrea Dovizioso πήρε την έβδομη θέση πέρσι, στην Αυστραλία. O Ιταλός είχε πάρει το 2004 την καρώ σημαία στη συγκεκριμένη πίστα, για το Πρωτάθλημα των 125cc, νικώντας τους Lorenzo και Stoner.

 

Ο Colin Edwards δεν έχει ιδιαίτερα εντυπωσιακές επιδόσεις στο Phillip Island, ενώ καλύτερη επίδοσή του ήταν μια τέταρτη θέση το 2004, όταν ήταν ακόμα αναβάτης της Honda. Πάντως ο Τεξανός θα προσπαθήσει να διεκδικήσει το δεύτερο φετινό του βάθρο.

 

Το Iveco Australian Grand Prix του 2009 θα πραγματοποιηθεί στις 16 – 18 Οκτωβρίου.

Επόμενο άρθρο »

Στην αναζήτηση του ονείρου

« Προηγούμενο άρθρο

DUCATI: Φήμες για Simoncelli το 2011.

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα