• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Dakar 2019: Ειδική 4
Κυριάρχησε ο Ricky Brabec
RALLY DAKAR 11/01/2019 - 09:57

Η τέταρτη Ειδική του φετινού Dakar ήταν υπόθεση του Αμερικανού της Honda, Ricky Brabec, ο οποίος κέρδισε και πέρασε πρώτος και στη γενική κατάταξη.

 

Ο Brabec δεν έχασε το προβάδισμα σε κανένα σημείο ελέγχου και κατάφερε να πάρει μόλις τη δεύτερη Ειδική της καριέρας του, αλλά με διαφορά πάνω από 6 λεπτά από τον δεύτερο!

 

Ο πιο κοντινός αντίπαλος του Αμερικανού ήταν ο Matthias Walkner της ΚΤΜ, ο οποίος είχε νικήσει τον Brabec στη 2η Ειδική αλλά χτες συμβιβάστηκε τη δεύτερη θέση.

 

Πάντως και οι δυο τους βγήκαν κερδισμένοι μετά τα λάθη στην πλοήγηση που έκαναν την Τετάρτη, με αποτέλεσμα ο Brabec από 7ος να είναι 1ος στη γενική κατάταξη.

 

Για να γίνει αυτό, χρειάστηκε να εκμεταλλευτεί την άσχημη ημέρα που είχε ο Pablo Quintanilla.

 

Ο αναβάτης της Husqvarna ξεκίνησε την ημέρα χτες με ένα προβάδισμα 11 λεπτών, αλλά στο τέλος ολοκλήρωσε πάνω από 20 λεπτά πίσω από τον Brabec.

 

Το αποτέλεσμα είναι να υποχωρήσει στην 2η θέση της γενικής κατάταξης, με διαφορά χρόνου στα 2 λεπτά και 19 δευτερόλεπτα.

 

Οι Toby Price και Sam Sunderland (ΚΤΜ) ολοκλήρωσαν την 4η Ειδική στην τρίτη και πέμπτη θέση αντίστοιχα, με τον Sunderland να δέχεται ποινή 2 λεπτών.

 

Ο Adrien Van Beveren της Yamaha πήρε την τέταρτη θέση ανάμεσα στους δυο προαναφερθέντες, την ώρα που ο νικητής της 3ης Ειδικής, Xavier de Soultrait συναντούσε δυσκολίες.

 

Ο Γάλλος τερμάτισε στην 15η θέση, μια πίσω και από τον Pablo Quintanilla με διαφορά πάνω από 23 λεπτά από τον πρώτο.

 

Έτσι ο Van Beveren είναι στην 5η θέση της γενικής κατάταξης (είναι στο δεύτερο συνοδευτικό μας αρχείο) μπροστά από τον Kevin Benavides.

 

Ο Αργεντίνος οδηγός της Honda είχε παρόμοιο ρυθμό με τους μπροστά, αλλά έκανε λάθος κι έχασε εφτά λεπτά πριν το 2ο σημείο ελέγχου. Τελικά ολοκλήρωσε στην 9η θέση.

 

Ο περσινός μεγάλος νικητής του Dakar, Matthias Walkner, είναι μόλις στην 7η θέση της γενικής κατάταξης, ωστόσο έχει διαφορά κάτω από 10 λεπτά από τον Ricky Brabec.

 

Πίσω από τον Walkner είναι ο έμπειρος Paulo Goncalves ο οποίος ήταν καλός στη χτεσινή Ειδική (6ος) αλλά στη γενική βαθμολογία έχει μια διαφορά 20+ λεπτών από την κορυφή.

Επόμενο άρθρο »

Dakar 2019: Φωτογραφικό

« Προηγούμενο άρθρο

Video Dakar 2019 (Ημ. 3)

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα