• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Rossi: Μπορούμε να παλέψουμε!
Και να ξεπεράσουμε το μειονέκτημα της τελικής
Νέα 30/05/2019 - 09:13

Ο Valentino Rossi δεν έχει καταφέρει να πάρει νίκη στο Mugello από το εκπληκτικό σερί των επιτυχιών του από το 2002 μέχρι το 2008.

 

Ωστόσο ο Ιταλός άσος είναι σταθερά στο βάθρο των νικητών ή βρίσκεται στην πρώτη σειρά της εκκίνησης για τα τελευταία πέντε χρόνια.

 

Συμπεριλαμβανομένης και της περσινής χρονιάς, όταν κατάφερε να πάρει την pole position και να σπάσει το ρεκόρ πίστας, παρά το ότι έχανε 10χλμ/ώρα στην ευθεία από τις Ducati.

 

Στη συνέχεια έκανε καλό Αγώνα και κατάφερε να τερματίσει πίσω από τις Ducati, για να είναι η δική του Yamaha αυτή που ολοκλήρωσε το βάθρο το 2018.

 

Ωστόσο φέτος, σε ό,τι αφορά στην τελική ταχύτητα, τα πράγματα θα είναι ακόμα πιο δύσκολα για τους μπλε, μιας και οι αντίπαλοί τους έχουν βελτιωθεί ακόμα περισσότερο.

 

Πάντως ο Vale πιστεύει ότι μπορεί να «υπερασπιστεί» τον εαυτό του και δηλώνει λίγο πριν την έναρξη του Grand Prix:

 

«Είμαι χαρούμενος που ήρθε η ώρα για το Mugello. Είναι ένα ιδιαίτερο Σαββατοκύριακο και ένας ιδιαίτερος Αγώνας για όλους τους Ιταλούς αναβάτες», σχολιάζει ο Rossi.

 

«Η ατμόσφαιρα είναι φανταστική, αν και έχει τις δυσκολίες της για να διαχειριστείς όλους τους οπαδούς, αλλά στ’ αλήθεια είναι πραγματικά πολύ ωραία».

 

«Η πίστα είναι μία από τις πιο όμορφες στο Ημερολόγιο και μου αρέσει πάρα πολύ, αλλά θα είναι δύσκολα τα πράγματα γιατί όλοι είναι πολύ γρήγοροι».

 

«Το Mugello έχει λιγότερη επιτάχυνση από χαμηλές στροφές κι έτσι πιστεύω ότι θα είμαστε πιο γρήγοροι σε σύγκριση με το Le Mans».

 

«Είναι όμως αλήθεια ότι έχει και μία πάρα πολύ μεγάλη ευθεία. Σίγουρα εκεί θα είναι το αδύναμο μας σημείο αλλά αν δουλέψουμε καλά θα μπορούμε να υπερασπιστούμε τον εαυτό μας».

 

«Πρέπει να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό ώστε να είμαστε ανταγωνιστικοί και να πάρουμε το καλύτερο δυνατό από αυτό το Grand Prix».

 

Ο Valentino Rossi έχει δύο βάθρα και μία εκκινήση από την πρώτη σειρά φέτος στο Πρωτάθλημα, ενώ είναι 4ος στη βαθμολογία και 23β πίσω από τον Marc Marquez.

 

Πέρυσι στο Mugello, μετά από 25 ανεπιτυχείς προσπάθειες, ο Valentino Rossi πήρε την pole position.

 

Φέτος, μετά από 32 Αγώνες χωρίς νίκη, θα προσπαθήσει να ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου για πρώτη φορά, μετά τον Αγώνα στο Assen το 2017.

Επόμενο άρθρο »

Ducati: Δεν έχει νόημα

« Προηγούμενο άρθρο

Η Andeli Mototouring χορηγός του Γιάννη Περιστερά

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα