• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Aleix: Θέλω βοήθεια από την Aprilia
Δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο πια…
Νέα 30/05/2019 - 11:22

Μετά από μία απογοητευτική σεζόν πέρυσι, η Aprilia  συμφώνησε με τον Andrea Iannone ώστε να είναι αυτός ο ομόσταυλος του Aleix Espargaro στην ομάδα.

 

Παράλληλα προσέλαβε και τον Massimo Rivola, ο οποίος προέρχεται από την Ferrari (Formula 1) και ανέλαβε σημαντικό διοικητικό πόστο στην ομάδα.

 

Και ενώ όλα φαίνονταν καλά στην αρχή της χρονιάς,  τα αποτελέσματα της ομάδας άρχισαν να παίρνουν τον κατήφορο με αποκορύφωμα το Le Mans.

 

Ήταν ο Αγώνας στη Γαλλία, τον οποίον ο Aleix Espargaro χαρακτήρισε ως πραγματικά «πολύ επίπονος».

 

Ο Ισπανός ελπίζει ότι η Aprilia, μέσα στην έδρα της στο Mugello, θα έχει καλύτερη παρουσία, επισημαίνει όμως το γεγονός ότι πρέπει να υπάρξει βελτίωση.

 

«Το Mugello νομίζω ότι είναι ένας από τους πιο σημαντικούς Αγώνες για την ομάδα, γιατί είναι ο εντός έδρας Αγώνας μας και θα προσπαθήσω να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό όπως πάντα».

 

«Όμως έχουμε φτάσει σε ένα σημείο που δεν εξαρτώνται όλα από τον οδηγό. Δεν μπορώ να κάνω κάτι περισσότερο».

 

«Είμαι απολύτως συγκεντρωμένος, οδηγώ καλά, αλλά δεν μπορώ να πάω πιο γρήγορα. Έτσι, χρειάζομαι βοήθεια».

 

Μετά την άσχημη εμφάνιση της Aprilia στο Le Mans, το εργοστάσιο υποχώρησε στην τελευταία θέση της βαθμολογίας των Κατασκευαστών.

 

Ο Espargaro, που πέρυσι έλεγε ότι δεν θα ανεχτεί ακόμα μία άσχημη χρονιά, τώρα παραδέχεται και πάλι ότι η Aprilia έχει μείνει πίσω σε σχέση με τους ανταγωνιστές της.

 

«Πρέπει να κάνουμε ακόμα ένα βήμα μπροστά σε ό,τι αφορά στην ανταγωνιστικότητά μας. Βλέπουμε ότι οι αντίπαλοί μας βελτιώνονται πολύ, ενώ εμείς όχι».

 

«Η μοτοσυκλέτα μας είναι ακριβώς ίδια με το πρώτο μισό της σεζόν, ή ακόμα και με τα χειμερινά τεστ. Δεν μπορώ να κάνω κάτι περισσότερο. Δεν μπορώ να πάω πιο γρήγορα».

 

«Κάθε φορά προσπαθώ να κάνω το τέλειο Σαββατοκύριακο. Ήμουν γρήγορος στο στεγνό, στο βρεγμένο, αλλά υπάρχει ένα όριο. Δεν μπορώ να πάω πιο γρήγορα. Χρειάζομαι βοήθεια από την Aprilia».

 

«Η αίσθησή μου είναι ότι το πρόβλημα προέρχεται από τον κινητήρα. Θέλουμε περισσότερη δύναμη στις χαμηλές στροφές και έναν πιο ήπιο κινητήρα, ώστε να μη χάνουμε σε απόδοση. Αλλά δεν είναι εύκολο».

 

Είμαι βέβαιος ότι στην Aprilia δουλεύουν σκληρά, αλλά το ίδιο σκληρά δουλεύουν και οι αντίπαλοί μας, ενώ δουλεύουν και πιο γρήγορα από εμάς».

 

Το συμβόλαιο του Aleix Espargaro με το Ιταλικό εργοστάσιο ολοκληρώνεται με το τέλος της επόμενης χρονιάς (2020).

Επόμενο άρθρο »

Vinales: Η Μ1 τώρα;

« Προηγούμενο άρθρο

Ducati: Δεν έχει νόημα

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα