• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
SBK-Motul Jerez: Αγώνας 1
Νίκη για Bautista, δράμα στο τέλος για Rea-Lowes
Νέα 08/06/2019 - 18:31

Την 12η του νίκη στο φετινό Πρωτάθλημα των SBK-Motul κατάφερε να κατακτήσει σήμερα στην Jerez ο Alvaro Bautista.

 

Ο Ισπανός πήρε τους 25β μπροστά στους συμπατριώτες του, κυριαρχώντας στην πίστα, την ώρα που ο Jonathan Rea είχε μία επαφή στο τέλος με τον Alex Lowes.

 

Ο Bautista δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα στο σημερινό Αγώνα, ξεκινώντας από την δεύτερη θέση και ξεπερνώντας εύκολα το εμπόδιο της Kawasaki του Rea στην αρχή.

 

Μάλιστα σε ένα σημείο του Αγώνα, είχε καταφέρει να είναι 1’’ πιο γρήγορος από τον ανταγωνισμό (!) κατακτώντας τελικά τη νίκη με 7’’ διαφοράς από τον Michael Van der Mark της Yamaha.

 

Ο Ολλανδός, που είχε ξεκινήσει από την 7η θέση, έκανε καταπληκτική εμφάνιση πάνω στη μοτοσυκλέτα του και κατάφερε στον 8ο γύρο να προσπεράσει τον Rea.

 

Από την άλλη, ο τελευταίος δυσκολεύτηκε απέναντι στις Yamaha. Με τις θερμοκρασίες στην άσφαλτο να φτάνουν τους 49ο C, ο Ιρλανδός είχε σημαντική φθορά στα ελαστικά του.

 

Aφού τον πέρασε ο Van der Mark, γρήγορα κατάφερε να κάνει το ίδιο και ο Alex Lowes αφήνοντας τον Rea στην τέταρτη θέση.

 

Πάντως ο Rea κατάφερε να μείνει κοντά στον Lowes και οι δυο τους έδωσαν μία χορταστική μάχη για την τελευταία θέση του βάθρου.

 

Στο τέλος του Αγώνα ο Rea προσπάθησε να πάρει την 3η θέση από τον αντίπαλό του, ο οποίος ενδεχομένως αιφνιδιάστηκε και οδηγηθήκαμε στην επαφή.

 

Ο Lowes έπεσε, ενώ ο Rea πήρε την τρίτη θέση. Το περιστατικό ερευνήθηκε από τους Αγωνοδίκες, οι οποίοι στη συνέχεια επικύρωσαν την 3η θέση στον Ιρλανδό.

 

Πιο πίσω, ο Marco Melandri (Yamaha) έδωσε μία ωραία μάχη με τον Toprak Razgatlioglu (Kawasaki) με τον Ιταλό να κερδίζει τελικά τον Τούρκο.

 

Ο Tom Sykes έβαλε την BMW του στην 6η θέση, με τον Chaz Davies να σκαρφαλώνει στην 7η, αν και 26 δευτερόλεπτα πίσω από τον ομόσταυλό του.

 

Ο Sandro Cortese (Yamaha) τερμάτισε όγδοος, ενώ ο Leon Haslam πήρε την 9η θέση, αντιμετωπίζοντας προφανώς τα ίδια προβλήματα φθοράς με τον Rea.

 

Τη δεκάδα έκλεισε ο Michael Ruben Rinaldi με την Ducati του, ενώ στην επιστροφή του στους Αγώνες, ο Loris Baz κατάφερε να πάρει βαθμούς (12ος).

Επόμενο άρθρο »

SBK-Motul Jerez: Superpole

« Προηγούμενο άρθρο

SBK-Motul Jerez: ΕΔ2

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα