• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
SBK-Motul Jerez: Αγώνας 2
Νίκη για Van der Mark, έπεσε ο Bautista!
Νέα 09/06/2019 - 17:03

O Michael Van der Mark πήρε την πρώτη δική του και την 1η νίκη της Yamaha για το 2019, επικρατώντας του Rea κι ενώ ο Bautista είχε βγει νοκ-άουτ λόγω πτώσης!

 

Ο Bautista είχε ξεκινήσει δυνατά και είχε και πάλι την πρώτη θέση στον Αγώνα, όταν ένα lowside στην 1η στροφή της πίστας, τον έβγαλε εκτός πίστας.

 

Πάντως ο Ισπανός, αφού επέστρεψε στα pits, γύρισε και πάλι στον Αγώνα και τερμάτισε 15ος, αλλά επειδή δεν είχε συμπληρώσει τον απαιτούμενο αριθμό γύρων, έφυγε από την πίστα χωρίς βαθμούς.

 

Με τον Alvaro εκτός, η μάχη για την πρώτη θέση δόθηκε ανάμεσα στην Yamaha του Van der Mark και στην Kawasaki του Rea.

 

Οι δυο τους πρόσφεραν ωραίο θέαμα, μέχρι που (στον 7ο γύρο) ο Van der Mark άρχιζε να κάνει διαφορά επί του αντιπάλου του.

 

Για δεύτερο συνεχόμενο Αγώνα, ο Jonathan Rea είχε πολλά προβλήματα με τη φθορά των ελαστικών του.

 

Μέχρι τον 18ο γύρο είχε κάνει διαφορά 3’’ όταν ο Αγώνας διακόπηκε και σταμάτησε οριστικά, μετά την κόκκινη σημαία λόγω πτώσης του Ryuichi Kiyonari (Honda).

 

Με αυτόν τον τρόπο ο Van der Mark πήρε την 3η του νίκη στα SBK και την πρώτη της Yamaha μετά τον περσινό Αγώνα στο Brno.

 

Μαζί τους στο βάθρο ήταν και ο Toprak Razgatlioglu που για δεύτερο συνεχόμενο Γύρο κατάφερε να βρεθεί στο βάθρο.

 

Ο Τούρκος ήταν εντυπωσιακός στην εκκίνησή του και κατάφερε από την 7η θέση να βάλει την Kawasaki του στην τρίτη.

 

Η πτώση του Bautista δεν ήταν το μόνο αξιόλογο συμβάν του Αγώνα, καθώς πτώση είχαν και οι Marco Melandri (Yamaha) και Chaz Davies (Ducati).

 

Η πτώση τους ήρθε από μια επαφή, την οποία προκάλεσε μια φιλόδοξη κίνηση του Melandri. Ήταν μια δύσκολη Κυριακή για την Aruba.ti Ducati.

 

Πάντως οι κόκκινοι είχαν τη χαρά να δουν τον Michael Ruben Rinaldi να κατακτά την καλύτερη θέση του σε Αγώνα της κατηγορίας (4ος).

 

Ο νεαρός Ιταλός κατάφερε να κρατήσει πίσω του ένα τρενάκι με τους Haslam (Kawasaki), Cortese (Yamaha), Sykes (BMW) και Torres (Kawasaki).

 

Στην επιστροφή του, ο Loris Baz πήρε μια πάρα πολύ καλή 9η θέση με την Yamaha του, ενώ ο Tommy Bridewell έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή του στη δεκάδα.

 

Το άσχημο Σ/Κ ολοκληρώθηκε με μια πτώση για τον Alex Lowes – η τρίτη του στο τριήμερο – αλλά λόγω των πολλών πτώσεων και της επιμονής του, πήρε 2 βαθμούς.

Επόμενο άρθρο »

Τιμωρήθηκε ο Rea!

« Προηγούμενο άρθρο

SBK-Motul Jerez: Αγώνας 1

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα