• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
BMW: Κατεβάζει δορυφορική ομάδα στα WSBK.
Δεύτερη ομάδα BMW στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike.
Νέα 04/12/2009 - 09:25

H BMW είναι μια εταιρία που έχει καθιερωθεί με τουριστικά και on-off μοντέλα. Έτσι, δυσκολεύτηκε αρχικανα πείσει το αγοραστικό κοινό η S1000RR μια αξιόμαχη μοτοσυκλέτα για χρήση σε πίστα. Γι' αυτό το λόγο αποφάσισε να εμπλακεί δυναμικά με το Πρωτάθλημα WSBK, στελεχώνοντας την ομάδα της με καταξιωμένους αναβάτες, όπως ο Troy Corser και ο Ruben Xaus.

 

Μετά την πρώτη χρονιά της στο Πρωτάθλημα, η S1000RR απέδειξε ότι πράγματι είναι μια ικανή μοτοσυκλέτα, που μπορεί να κοιτάξει τον ανταγωνισμό στα μάτια. Ακολούθως, διάφορες ομάδες εξέφρασαν ενδιαφέρον να αγωνιστούν με τη Γερμανική αγωνιστική μοτοσυκλέτα. Τουλάχιστον δύο ομάδες σκοπεύουν να συμμετέχουν με μοτοσυκλέτες της BMW στο Γερμανικό Πρωτάθλημα IDM, ενώ υπάρχουν φήμες ότι δημιουργείται και ομάδα δύο αναβατών που θα αγωνίζονται με τη συγκεκριμένη μοτοσυκλέτα στο Πρωτάθλημα BSB. Επίσης, ακούγεται ότι η BMW ετοιμάζει και μια δυναμική κίνηση στο άκρως ανταγωνιστικό Πρωτάθλημα AMA Superbike.

 

Τα σημαντικότερα νέα πάντως έρχονται από το ίδιο το Πρωτάθλημα WSBK. Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, η Γερμανική ομάδα Reitwagen Racing έχει υπογράψει συμφωνία με την ΒMW για να κατεβάσει δορυφορική ομάδα με μοτοσυκλέτες S1000RR στο Πρωτάθλημα World Superbike, το 2010. Τη μια μοτοσυκλέτα θα αναλάβει ο Αυστριακός αναβάτης, Roland Resch, ενώ ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί τίποτα για το δεύτερο αναβάτη.

 

Ο team manager της ομάδας, Andy Werth με περιφάνεια τόνισε ότι η ομάδα του δε θα είναι μια δεύτερη εργοστασιακή ομάδα της BMW: "Είμαστε μια δορυφορική ομάδα, που θα λαμβάνει υποστήριξη από το εργοστάσιο σε συγκεκριμένα θέματα."

 

Το εγχείρημα είναι ένα ακόμα κομμάτι στο παζλ της BMW με σκοπό να καθιερώσει την S1000RR σα μια σοβαρή και ικανή μοτοσυκλέτα επιδόσεων. Παρότι η παγκόσμια οικονομική κρίση έχει επηρεάσει τέτοιες δραστηριότητες, η BMW κινείται με σωστή και στοχευμένη στρατηγική, που αναλόγως αποτελεσμάτων θα βοηθήσουν τις πωλήσεις, αλλά και το image της πολιτικής S1000RR.

Επόμενο άρθρο »

RIZLA: Υπογράφει νέο συμβόλαιο με την ομάδα της Suzuki στα MotoGP.

« Προηγούμενο άρθρο

SPIES: "Δεν παρασύρομαι!"

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα