• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Valencia MotoGP: Αγώνας
Μια ακόμα νίκη για τον κυρίαρχο Marquez!
Νέα 17/11/2019 - 16:41

Χωρίς ιδιαίτερες συγκινήσεις ολοκληρώθηκε ο τελευταίος Αγώνας της σεζόν για τη μεγάλη κατηγορία του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

 

Όλοι οι οδηγοί στις πρώτες 4 θέσεις είχαν το σκληρό ελαστικό πίσω, με τις Suzuki να είναι οι μόνες που έβαλαν το μαλακό πίσω ελαστικό της Michelin.

 

Μόνο στο ξεκίνημα υπήρξε λίγο ενδιαφέρον, όταν ο Marquez δεν έκανε καλή εκκίνηση και έπεσε στην 6η θέση και ο Quartararo με τον Miller έφευγαν μπροστά.

 

Σύντομα όμως ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής επανήλθε δυνατός και μέσα σε 7 γύρους είχε βρεθεί πίσω από τον Fabio τον οποίο και πέρασε.

 

Στη συνέχεια ακολούθησε το ρυθμό του και η κατάσταση στις πρώτες θέσεις παγιώθηκε μέχρι το τέλος.

 

Έτσι ο Marc πήρε την 12η νίκη του για φέτος και με τους 25β που πήρε αυτός – σε συνδυασμό με την πτώση του Petrucci – χάρισε σχεδόν μόνος του τον Τίτλο στις ομάδες στην Repsol Honda!

 

Πίσω του ο Quartararo ήταν ο καλύτερος απ’ όλους τους άλλους και τερμάτισε για 7η φορά στο βάθρο των νικητών φέτος.

 

Μάλιστα, μετά την πτώση του Petrucci, ο Quartararo ξεπέρασε τον Ιταλό στη βαθμολογία και ανέβηκε στην 5η θέση!

Έτσι πήρε τον Τίτλο και στους Ανεξάρτητους, ενώ ήδη έχει πάρει τον Τίτλο στους Νεοφερμένους της κατηγορίας.

 

Τον καλό του ρυθμό επιβεβαίωσε σήμερα και ο Jack Miller, ο οποίος δεν αντιμετώπισε πρόβλημα και κράτησε και αυτός εύκολα την 3η θέση, για το 5ο του φετινό βάθρο.

 

Ο Andrea Dovizioso είχε καλύτερη εικόνα από αυτή που θα ήλπιζε και πήρε την 4η θέση, μένοντας 9 δέκατα μακριά από το βάθρο.

 

Η Suzuki και ο Alex Rins βρέθηκαν πολύ κοντά πίσω του, αλλά στο τέλος συμβιβάστηκαν με την 5η θέση, μπροστά από τον απογοητευτικό Vinales.

 

Ο Maverick ήταν ο οδηγός με εξαιρετικό ρυθμό τις προηγούμενες ημέρες, όμως στον Αγώνα σήμερα δεν κατάφερε κάτι καλό.

 

Έλεγε χτες ότι τα πάντα θα κρίνονταν στην αρχή κι έτσι έγινε, με τον Vinales να μην κάνει καλή εκκίνηση και να μένει πίσω, τερματίζοντας στο τέλος στην 6η θέση.

 

Ο Joan Mir πήρε την 7η θέση και ήταν πολύ μπροστά από τον επίσης απογοητευτικό Valentino Rossi που έμεινε 23’’ μακριά από την κορυφή.

 

Στη δεκάδα πήραν θέση τόσο η Aprilia όσο και η KTM, χάρη στα αδέρφια Espargaro, ενώ πίσω τους τερμάτισαν οι Tito Rabat και Mika Kallio.

Με μια 13η θέση αποχαιρετά τους Αγώνες και τα GP ο Jorge Lorenzo, ενώ οι Abraham και Syahrin έκλεισαν σήμερα τους βαθμούς.

 

Από τα χειρότερα γλύτωσε ο Johann Zarco, όταν λίγο αφότου έπεσε κι ενώ είχε σηκωθεί, ήρθε με πάνω από 100χλμ/ώρα η μοτοσυκλέτα του Lecuona και τον χτύπησε!

 

Ο Lecuona είχε πέσει λίγα δευτερόλεπτα μετά την πτώση του Zarco, ο οποίος δεν είδε τη μοτοσυκλέτα που τον χτύπησε με δύναμη στα πόδια και τον αναποδογύρισε!

 

Ευτυχώς δεν φάνηκε να έχει κάποιον σοβαρό τραυματισμό, με τον Γάλλο να μεταφέρεται αμέσως στο Ιατρικό Κέντρο όχι σε φορείο, αλλά πάνω σε ένα σκούτερ.

Επόμενο άρθρο »

Valencia MotoE: Αγώνας 2

« Προηγούμενο άρθρο

Valencia Moto2: Αγώνας

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα