• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Bridgestone: Πολύτιμα συμπεράσματα απ' το Qatar
Δοκιμασία και για τα ελαστικά
Νέα 23/03/2010 - 18:22

Στην πίστα του Losail δεν δοκιμάστηκαν μόνο οι μοτοσυκλέτες, τα ηλεκτρονικά, οι ρυθμίσεις και οι αναβάτες. Τα tests ήταν το ίδιο σημαντικά και για τα ελαστικά, τα οποία θέλουν και αυτά τις τελευταίες ρυθμίσεις τους.

Μπόλικη δουλειά και για την Bridgestone λοιπόν, η οποία δοκίμασε τις γόμες που θα δώσει στους αγωνιζόμενους στις 11 Απρίλη στον πρώτο αγώνα του 2010. Οι γόμες αυτές ήταν medium και extra hard για τα εμπρός ελαστικά και medium και hard για τα πίσω. Και οι 17 αναβάτες του MotoGP δήλωσαν ευχαριστημένοι από την απόδοση των Bridgestone στις συνθήκες του Losail που βρίσκεται στην έρημο.

Εκτός από την υγρασία της πίστας, προβλήματα δημιούργησε και η άμμος, ειδικά στην αρχή των δοκιμών, όταν δεν είχε ακόμα προλάβει να καθαρίσει εντελώς το οδόστρωμα και τα αγωνιστικά πατήματα. Επιστρατεύτηκαν οι extra hard (εμπρός) και oι medium και hard (πίσω) γόμες και το πρόβλημα καταπολεμήθηκε. Όσο προχωρούσε οι ώρα και καθάριζε η πίστα, πολλοί από τους αναβάτες χρησιμοποίησαν τις σκληρές γόμες μιας και τους βόλευε το γεγονός ότι διαρκούσαν περισσότερο.

 

Ο Tohru Ubukata, Υπεύθυνος Ανάπτυξης των ελαστικών της Bridgestone, είχε κάθε λόγο να είναι ευχαριστημένος:

“Οι συνθήκες που αντιμετωπίσαμε τις δύο ημέρες των δοκιμών μας επέτρεψαν να βγάλουμε πολύτιμα συμπεράσματα και να συλλέξουμε δεδομένα για τις γόμες που θα φέρουμε στον πρώτο αγώνα. Αμφότερες οι εναλλακτικές που είχαμε δούλεψαν μια χαρά, παρόλο που οι περισσότεροι αναβάτες προτίμησαν την σκληρότερη γόμα. Την δεύτερη μέρα, όταν η πίστα είχε καθαρίσει, οι συνθήκες βελτιώθηκαν πολύ, όμως ακόμα κι τότε, η πίστα δεν ήταν τέλεια. Πολλοί αναβάτες πάντως γύριζαν συνεχώς για αρκετή ώρα και δεν διαπιστώθηκε πρόβλημα με την διάρκεια ζωής των ελαστικών, οπότε είμαι ευχαριστημένος” δήλωσε ο Ubukata.

 

Θυμίζουμε ότι η Bridgestone είχε και ένα ακόμα, νέο, εμπρός ελαστικό, το οποίο δοκίμασε αποκλειστικά ο Valentino Rossi (διαβάστε και εδώ).

Επόμενο άρθρο »

Interwetten Honda: Δύσκολα τα πράγματα για Aoyama

« Προηγούμενο άρθρο

Rizla Suzuki: Με ανεβασμένο ηθικό οι Capirossi & Bautista

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα