• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ο Viñales υπέγραψε με την Aprilia!
Νέα 16/08/2021 - 15:22

H Aprilia ανακοίνωσε μόλις ότι ο Maverick Viñales θα συμμετάσχει το 2022 στο πρωτάθλημα ως δικός της αναβάτης! 

Η ανακοίνωση της Aprilia:

Είναι μεγάλη ευχαρίστηση της Aprilia να καλωσορίζει τον Maverick Viñales στην Aprilia Racing Factory Team. Αυτή η κίνηση ολοκληρώνει την επίσημη ομάδα για τα MotoGP το 2022, με τον Maverick να έρχεται στο πλευρό του Aleix Espargaro, πάνω στην RS-GP. Ο Ισπανός αναβάτης υπέγραψε για έναν χρόνο με την δυνατότητα ανανέωσης για άλλον έναν. 

Το συμβόλαιο με τον Viñales είναι άλλο ένα βήμα στην στστρατηγική της ιταλικής ομάδας για ανάπτυξη και βελτίωση, το οποίο έρχεται στην χρονιά που η Aprilia γίνεται εργοστασιακή ομάδα. Δύο γεγονότα που δείχνουν την θέληση της Aprilia να συνεχίσει να αναπτύσσεται στην μεγάλη κατηγορία του  πρωταθλήματος. 

Γεννημένος το 1995, ο Maverick Viñales έκανε το ντεμπούτο του στο παγκόσμιο πρωτάθλημα το 2011, πάνω σε μια Aprilia στην κατηγορία των 125cc, παίρνοντας 4 νίκες και 5 βάθρα, κάνοντάς τον τον καλύτερο rookie της κατηγορίας και να τερματίσει τρίτος στην βαθμολογία. Μετά από άλλη μια πολύ δυνατή σεζόν, κέρδισε το πρωτάθλημα της Moto3 το 2013, πριν μετακινηθεί στην Moto2. Χάρη στις δυνατότητες που επέδειξε στην μεσαία κατηγορία, κέρδισε μια θέση στα MotoGP το 2015 με την Suzuki και από το 2017 με την  Yamaha. 

Στην μεγάλη κατηγορία ο Viñales πέτυχε 9 νίκες, 13 pole position και 28 βάθρα, όπως και δύο τρίτες θέσεις στο πρωτάθλημα. 

Masimo Rivila, Aprilia Racing CEO

"Είμαστε πολύ χαρούμενοι που ανακοινώνουμε ότι υπογράψαμε με τον Maverick Viñales, έναν αναβάτη υψηλού επιπέδου και ένα από τα πιο αγνά ταλέντα στην μεγάλη κατηγορία. Το πρότζεκτ μας έχει πλεον εμπλουτιστεί με την αξία που φέρνει μαζί της ο Maverick -  ένας παγκόσμιος πρωταθλητής που έχει αποδείξει την αξία του στην μεγάλη κατηγορία - σε μια περίοδο σημαντικών αλλαγών, αφού φέραμε μια νέα μοτοσυκλέτα στην πίστα και έχοντας βρεθεί σταθερά στο γκρουπ των πρωτοπόρων. Επίσης αλλάζουμε σαν ομάδα, όντας πλήρως εργοστασιακοί από του χρόνου, με σκοπό να φτάσουμε την Aprilia σε επιτυχίες. Μας τιμά που μπορούμε να προσφέρουμε τα καλύτερα προσόντα μας στον Viñales, μαζί με τον ενθουσιασμό μας και το πάθος μας. Είμαι πεπεισμένος ότι, όπως και ο Aleix, θα αγκαλιάσει αυτό το πολλά υποσχόμενο πρότζεκτ. Η άφιξη του Maverick Viñales σε καμία περίπτωση δεν απομακρύνει τον Lorenzo Savadori από την ομάδα, καθώς θα παραμείνει βασικό μέλος της Aprilia Racing. 

Επόμενο άρθρο »

Martin: Ένιωθα σαν να έπαιζα Mario Kart

« Προηγούμενο άρθρο

Bagnaia: Πάντα κάτι λείπει για την νίκη

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα