• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Crutchlow: Ο Aleix άξιζε απόλυτα το βάθρο στο Silverstone
Νέα 02/09/2021 - 00:44
Ο Cal Crutchlow, ο οποίος το 2014 ανέβηκε στο βάθρο διπλά στον Aleix Espargaro στην Aragon, μιλάει για τον τερματισμό του πρώην συνάδελφου του στην 3η θέση του φετινού Silverstone, για την Aprilia και για την επιστροφή του Andrea Dovizioso στη Yamaha.
 
Πριν από επτά χρόνια στον αγώνα στην Aragon , ο Aleix Espargaro έκανε τον καλύτερο τερματισμό του στο MotoGP, όταν τερμάτισε στη 2 θέση μόλις 0,017 δευτερόλεπτα μπροστά από τον Cal Crutchlow μετά από μια φοβερή μάχη που κράτησε από την εκκίνηση μέχρι τον τερματισμό.
 
Ο Crutchlow, που το 2014 είχε τη μοναδική τουσεζόν στην εργοστασιακή ομάδα της Ducati, ανέβηκε από τότε ακόμα δώδεκα  φορές στο βάθρο - συμπεριλαμβανομένων τριών νικών - για την LCR Honda πριν αποσυρθεί στα τέλη του 2020.
 
Εν τω μεταξύ ο Espargaro, μετά από τις εντυπωσιακές εμφανίσεις του με την Forward Yamaha το 2014, υπέγραψε με την εργοστασιακή ομάδα της Suzuki για δυο χρόνια, προτού πάει στην Aprilia το 2017.
 
Μετά από 119 αγώνες, από τον τερματισμό του  στο βάθρο στην Aragon, η σκληρή δουλειά και η επιμονή του Espargaro με την RS-GP έφερε αποτέλεσμα με τον τερματισμό του στη τρίτη θέση στο Silverstone, γράφοντας παράλληλακαι ιστορία για την Aprilia με το πρώτο της βάθρο στην εποχή του MotoGP.
 
"Ο Aleix; Το άξιζε απόλυτα. Ήταν εξαιρετικό για αυτόν και την ομάδα του", είπε ο Crutchlow, που έτρεξε στο Silverstone με την εργοστασιακή ομάδα της Yamaha σαν αντικαταστάτης του Maveric Vinales που θα είναι ο αυριανός Team Mate του Esparago στην ομάδα της Aprilia!
 
"Έδειξε ότι ήταν πάντα εκεί και είχε τη δυνατότητα να τα καταφέρει. Το να πάρει επιτέλους ένα βάθρο ήταν υπέροχο".
 
"Το πρόβλημα για την Aprilia είναι ότι δεν είχαν έναν αναβάτη που θα κέρδιζε αγώνες και τίτλους με τη μοτοσυκλέτα τους και ο Aleix ξαφνικά το κατάφερε και είναι υπέροχο που ήταν αυτός που το κατάφερε".
 
"Τώρα που θα έχουν έναν νέο αναβάτη θα δουν τις πραγματικές δυνατότητες τους - αλλά ο Aleix θα συνεχίσει την προσπάθεια, αυτό είναι που μου αρέσει σε αυτόν, θα προσπαθήσει για τη νίκη όποιος και αν είναι ο συμπαίκτης του".
 
Στα 32 του, ο Espargaro θα ήταν ο γηραιότερος αναβάτης στο MotoGP την επόμενη σεζόν μετά την αποχώρηση του 42χρονου Valentino Rossi. Αλλά τωρα ο τίτλος θα πάει στον 35χρονο Andrea Dovizioso που μετά την αποχώρησή του από την Ducati  πέρασε το 2021 σαν οδηγός δοκιμών για την Aprilia, αλλά από το Misano και για το 2022 θα τρέχει με μοτοσυκλέτα της ομάδας SRT Yamaha. Αυτό σημαίνει επίσης οτι ο Crutchlow θα βρεθέι ξανά στην ίδια ομάδα με τον Dovizioso, οπώς το 2012 στην Tech3 Yamaha και το 2014 στην Ducati, αφού θα συνεχίσει ως δοκιμαστής της Yamaha στην επόμενη σεζόν.
 
"Εύχομαι το καλύτερο για τον Dovizioso και ανυπομονώ να συνεργαστώ ξανά μαζί του" είπε ο επίσης 35χρονος Crutchlow, που επίσης τόνισε τη «μεγάλη διαφορά» ανάμεσα στις μοτοσυκλέτες που οδηγούσε και θα οδηγεί ο Dovi.
 
 
Ενώ οι αναβάτες της Ducati κερδίζουν στις ευθείες και προσπαθούν να περιορίσουν τις απώλειες στις στροφές, οι αναβάτες της Yamaha βασίζονται στις στροφές για να καλύψουν την έλλειψη τελικής στις ευθείες.
 
"Νομίζω ότι θα είναι πολύ διαφορετική, σε σύγκριση με ότι έχει συνηθίσει, ειδικά σε ότι αφορά τη διαφορά δύναμης στην ευθεία. Ο Dovi είναι σημαντικός αναβάτης, επίσης είναι και φοβερός τύπος,  ελπίζω και πιστεύω ότι θα τα πάει πολύ καλά", δήλωσε ο Crutchlow.
 
"Το καλό είναι ότι σε ορισμένες δοκιμές του χρόνου θα είμαστε μαζί.  Παρά το ότι είμαστε διαφορετικοί αναβάτες δουλεύουμε με παρόμοιο τρόπο και καταλαβαίνουμε το τι είναι σωστό και τι λάθος". 
 
"Πιστεύω ότι είναι καλός και ελπίζω ότι θα τα καταφέρει. Αλλά επίσης πιστεύω ότι θα δει μεγάλη διαφορά σε σχέση με ότι είχε συνηθίσει. Οδηγούσε την Ducati πολλά χρόνια και το πλεονέκτημα που είχε με αυτή την μοτοσυκλέτα σίγουρα δεν θα το έχει με την Yamaha".
 
"Δεν θα είναι εύκολο, αυτό είναι σίγουρο. Θα δούμε πώς θα τα πάει. Θα συνεργαστώ μαζί του όπως κάνω και με τους υπόλοιπους αναβάτες της Yamaha, όταν ξεκινήσει τότε θα δούμε την κατάσταση."
 
Ο αναβάτης της Yamaha που είναι σε τέλειο συγχρονισμό με τη μοτοσυκλέτα του είναι ο Fabio Quartararo, ο οποίος έχει ένα προβάδισμα 65 βαθμών στο πρωτάθλημα μετά από την, πέμπτη για φέτος, νίκη του στο Silverstone.
 
"Ο Fabio, όπως όλοι γνωρίζουμε, οδηγεί το πρωτάθλημα φέτος", είπε ο Crutchlow, ο οποίος τερμάτισε μεν 17ος στο MotoGP της πατρίδας του, αλλά ήταν ο δεύτερος καλύτερος αναβάτης με Yamaha μετά τον Quartararo.
 
 
"Οδηγεί αυτή την μοτοσυκλέτα με εξαιρετικό τρόπο, έχει μεγάλη αυτοπεποίθηση ειδικά στην είσοδο της στροφής, όπου εγώ χάνω αρκετά αν δούμε τα δεδομένα της τηλεμετρίας. Αυτό βέβαια είναι φυσιολογικό γιατί δεν έχω προλάβει να συνηθίσω αυτή την μοτοσυκλέτα".
 
"Πολύ απλά οδηγεί φανταστικά. Αυτό που καταφέρνει με τη μοτοσυκλέτα του είναι εκπληκτικό. Έχω εντυπωσιαστεί από αυτόν και από την ομάδα. Δουλεύει σκληρά και το αξίζει".
 
"Δεν έχει ακόμα εξασφαλίσει το πρωτάθλημα, αυτό είναι σίγουρο. Έχουμε αρκετούς αγώνες ακόμα μπροστά μας και όπως είδαμε το πρωί της Παρασκευής, που τραυμάτισε τον αστράγαλο του, όλα μπορούν να συμβούν".
 
"Συνεπώς, θα συνεχίσουμε τη σκληρή δουλεία, θα συνεχίσω να δουλεύω εντατικά μαζί του στον επόμενο αγώνα [Aragon] και στις δοκιμές μετά από τον αγώνα με την ελπίδα ότι θα συνεχίσει με τον ίδιο τρόπο".
 
Μετά από τον αγώνα της Aragon ο Franco Morbidelli αναμένεται να αναλάβει τη θέση του Crutchlow σαν μόνιμος αντικαταστάτης του Vinales για το υπόλοιπο της σεζόν.

Επόμενο άρθρο »

Puig: Ο Maruez θα πάλευε για το βάθρο αν δεν έπεφτε

« Προηγούμενο άρθρο

Τι έφταιξε για την κακή απόδοση του Oliveira στο Silverstone;

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα