• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Νίκη για τον Sam Lowes σε έναν δραματικό αγώνα!
Πτώση του Raul Fernandez με τον Gardner να αυξάνει την διαφορά
Νέα 24/10/2021 - 14:54

Γεμάτος δράμα ήταν ο αγώνας της Μoto2 στο Μisano και δεν μας επέτρεπε να πάρουμε τα μάτια μας από την οθόνη ούτε για ένα δευτερόλεπτο. 

Πρώτος έστριψε ο κάτοχος της pole position, Sam Lowes, ενώ πίσω του ακολουθούσαν οι Aron Canet, Jorge Navarro και Augusto Fernandez. Σύντομα ο Canet πέρασε μπροστά ενώ ο Augusto Fernandez εξέτισε την ποινή long lap που του είχε επιβληθεί χθες στα δοκιμαστικά, ξαναμπαίνοντας στον αγώνα στην 14η θέση. Ο Navarro κατάφερε και αυτός να περάσει τον Lowes, βάζοντας δύο μοτοσυκλέτες της Boscoscuro στις πρώτες θέσεις. Εκείνη στην στιγμή, οι βασικοί αντίπαλοι στο πρωτάθλημα, Raul Fernandez και Remy Gardner βρίσκονταν στην 4η και 10η θέση αντίστοιχα. 

Μπροστά, ο Navarro πέρασε τον Canet για την πρώτη θέση, όμως οι μάχες τους επέτρεψαν στον Lowes με μια εκπληκτική κίνηση να περάσει και τους δύο και να οδηγήσει τον αγώνα στον τέταρτο γύρο, με τον Raul Fernandez να περνάει τρίτος και σύντομα δεύτερος, μόλις στον 6ο γύρο. Πιο πίσω ο Gardner είχε ανέβει στην 8η θέση και στην προσπάθειά του να περάσει τον Somkiat Chantra ήρθε σε επαφή μαζί του, με αποτέλεσμα την πτώση του Chantra. 

Στον 11ο γύρο, οι τρεις πρώτοι είχαν δημιουργήσει διαφορά και ο Navarro προσπέρασε τον Celestino Vietti (που στο μεταξύ είχε ανέβει) για την τέταρτη θέση, ενώ ο Raul Fernandez πέρασε τον Lowes για να οδηγήσει τον αγώνα για πρώτη φορά. Σε εκείνο το σημείο είχαμε τα 30 πιο δραματικά δευτερόλεπτα του αγώνα που ίσως κρίνουν το πρωτάθλημα. Οι αγωνοδίκες αποφάσισαν ότι η προσπέραση του Gardner στον Chantra ήταν αντικανονική και επέβαλαν ποινή long lap στον Αυστραλό αναβάτη. Σχεδόν αμέσως μετά την ανακοίνωση, ο Raul Fernandez έπεσε στην είσοδο της 8ης στροφής του 15ου γύρου από την πρώτη θέση και ενώ είχε διασφαλίσει την πρώτη θέση στο πρωτάθλημα!

Αυτό επέτρεψε στον Lowes να πάρει την πρώτη θέση και πάλι, αλλά σύντομα ο Canet τον προσπέρασε. Πιο πίσω, ο Marco Bezzechi προσπέρασε τον Gardner, ο οποίος πλέον είχε λάβει την πληροφορία για την πτώση του ομόσταυλού του και βασικού του αντιπάλου. O Αugusto Fernandez μετά την ποινή του είχε εκπληκτικό ρυθμό και είχε αρχίσει να ανεβαίνει θέσεις Στον 21ο γύρο κατάφερε να περάσει τόσο τον Jorge Navarro (που έκανε λάθος), όσο και τον Celestino Vietti, παίρνοντας την τρίτη θέση και κάνοντας νέο ρεκόρ γύρου αγώνα (1:36.182). Ο ομόσταυλός του, Sam Lowes, παρά τα προβλήματα που αντιμετώπιζε με την πρόσφυση, κατάφερε στον 22ο γύρο να περάσει τον Canet ανάμεσα στην 1η και στην 2η στροφή για να οδηγήσει από εκεί και πέρα τον αγώνα μέχρι το τέλος, παίρνοντας την πρώτη του νίκη μετά τον δεύτερο αγώνα του Qatar. Πιο πίσω, ο Bezzechi έπεσε από την 7η θέση στην 15η στροφή, επιτρέποντας στον Gardner να πάρει άλλη μια θέση.

Κάθε βαθμός μετράει. Η πτώση του Bezzechi επέτρεψε στον Gardner να πάρει άλλον έναν βαθμό που μπορεί να κάνει την διαφορά στοπρωτάθλημα.

Στον τελευταίο γύρο, ο Augusto Fernandez είχε πλησιάσει τον Canet πάρα πολύ και κατάφερε στην έξοδο της ττελευταίας στροφής να προσπεράσει τον Canet παίρνοντας μια εκπληκτική δεύτερη θέση μετά την ποινή του και κάνοντας το 1-2 για την Mark VDS Elf Racing Team. O Canet αρκέστηκε στην τρίτη θέση, με την μοτοσυκλέτα του να μένει από καύσιμα με το τέλος του αγώνα. 

Ο Celestino Vietti κατάφερε να κρατηθεί στην τέταρτη θέση, μπροστά από τον Stefano Manzi. O Remy Gardner αύξησε την διαφορά του στο πρωτάθλημα από τον Raul Fernandez στους 18 βαθμούς καταλαμβάνοντας την έβδομη θέση, ενώ ο Fabio Di Giannantonio βρήκε ρυθμό από την μέση του αγώνα και μετά και τερμάτισε όγδοος. Ο Ai Ogura είχε άλλον έναν τερματισμό μέσα στην δεκάδα στην 9η θέση, ενώ πίσω του ήταν ο Marcos Ramirez.

Η προσπέραση που έκρινε τον αγώνα. Ο Sam Lowes περνά τον Aron Canet.

 

Επόμενο άρθρο »

Η πορεία του Fabio Quartararo

« Προηγούμενο άρθρο

Εκπληκτικός ο Dennis Foggia πήρε την νίκη από την 14η θέση!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα