• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Η ανακοίνωση της Yamaha για την κατάκτηση του πρωταθλήματος
Τα πρώτα λόγια του Fabio στο παρκ φερμέ
Νέα 24/10/2021 - 13:18

Η Yamaha Motor Co., Ltd., η Yamaha Motor Racing Srl και ολόκληρο το προσωπικό της Monster Energy Yamaha MotoGP συγχαίρουν θερμά τον Fabio Quartararo για την εξασφάλιση του πρώτου του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MotoGP στο σημερινό Gran Premio del Made in Italy e dell'Emilia-Romagna.

Ο αναβάτης της Monster Energy Yamaha MotoGP, Fabio Quartararo είχε εξαιρετική απόδοση σήμερα στο Gran Premio del Made in Italy e dell'Emilia-Romagna, κατακτώντας την τέταρτη θέση για να εξασφαλίσει τον τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος MotoGP 2021 στην πρώτη του χρονιά με την Factory Yamaha Team.
Ο Quartararo έδειξε από την αρχή της σεζόν ότι θα ήταν σοβαρός διεκδικητής. Από μία πέμπτη θέση στο ντεμπούτο του με την ομάδα, πήρε μια λαμπρή νίκη στον δεύτερο γύρο στο Qatar (Grand Prix  της Doha). Έδειξε ότι δεν αυτό δεν ήταν τυχαίο στον επόμενο γύρο, το Grand Prix της Πορτογαλίας. Αν και ο Γάλλος αναβάτης χρειάστηκε να αντιμετωπίσει ένα ξαφνικό χρόνιο σύνδρομο διαμερίσματος του αντιβραχίου (CECS ή «arm pump») στο Grand Prix της Jerez και μια επακόλουθη χειρουργική επέμβαση, δεν το άφησε να τον κρατήσει πίσω. Συνέχισε πετυχαίνοντας άλλα οκτώ βάθρα (Le Mans, Mugello, Sachsenring, Assen, Styria, Silverstone, Misano και Austin), συμπεριλαμβανομένων τριών νικών (Mugello, Assen και Silverstone).

Τα εντυπωσιακά αποτελέσματα του Quartararo για το 2021 έφεραν στην Yamaha το 755ο βάθρο στην μεγάλη κατηγορία στην 60η επέτειο της συμμετοχής στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, προσθέτοντας και αυτό στην εκτενή λίστα των ορόσημων στα MotoGP για τους Ιάπωνες κατασκευαστές.

Ο Quartararo ανέβασε τους τίτλους αναβάτη κορυφαίας κατηγορίας της Yamaha στους 18 μέχρι στιγμής, εκ των οποίων οι τρεις εξασφαλίστηκαν από τον Lorenzo (2010, 2012 και 2015), τέσσερις από τον Valentino Rossi (2004, 2005, 2008 και 2009), τρεις από τον Wayne Rainey (1990, 1991, 1992), τρεις από τον Eddie Lawson (1984, 1986, 1988), τρεις από τον Kenny Roberts (1978, 1979, 1980) και ένας από τον Giacomo Agostini (1975).
Τα επιτεύγματα του Quartararo, σε συνδυασμό με τις προσπάθειες των ομόσταυλών του, βοήθησαν επίσης να κρατηθεί τόσο η Monster Energy Yamaha MotoGP Team όσο και η Yamaha ανταγωνιστικές  στο φετινό Πρωτάθλημα Ομάδων και Κατασκευαστών με δύο γύρους να απομένουν. Ο Quartararo και ο Franco Morbidelli (πρώην ομόσταυλός του το 2019 και το 2020 με την PETRONAS Yamaha SRT) επανενώθηκαν στο 2021 στο πρώτο Grand Prix του Misano στο γκαράζ  της Monster Energy Yamaha MotoGP και είναι πρόθυμοι να αγωνιστούν για την ομάδα και τους τίτλους κατασκευαστών μέχρι το τελευταίο MotoGP της Valencia.

YOSHIHIRO HIDAKA, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος, YAMAHA MOTOR CO., LTD.

"Πρώτα από όλα, θέλω να συγχαρώ ολόψυχα τον Fabio.  Γνωρίζαμε ήδη ότι ήταν ένα εξαιρετικό ταλέντο που καταλαβαίνει πώς να εκμεταλλεύεται στο έπακρο την YZR-M1 και μοιράζεται την ικανότητα της Yamaha να σκέφτεται και να κάνει μεγάλα όνειρα – και τώρα έχει κάνει το όνειρό του πραγματικότητα με σκληρή δουλειά, πάθος και συναρπαστική αλλά καθαρή οδήγηση".

"Είμαστε ενθουσιασμένοι που πετύχαμε αυτόν τον κοινό στόχο. Οι αγώνες Grand Prix αποτελούν ένα μεγάλο μέρος της κληρονομιάς της Yamaha. Η Yamaha Motor Company γεννήθηκε από το" αγωνιστικό DNA "και αυτό το αγωνιστικό DNA είναι επίσης παρόν στα καταναλωτικά μας προϊόντα. Η Yamaha είχε έναν σαφή στόχο για φέτος: προσπαθήσαμε να επιστρέψουμε στην κορυφή των αγώνων μοτοσικλετών Grand Prix. Με τον Fabio εξασφαλίσαμε πέντε νίκες Grands Prix και δέκα βάθρα και μετά από έξι χρόνια κερδίσαμε το Πρωτάθλημα και πάλι - ένα υπέροχο επίτευγμα. Επιπλέον, το να το κάνουμε σε έναν τόσο ανταγωνιστικό grid είναι ένα επίτευγμα για το οποίο μπορούμε να είμαστε υπερήφανοι".

"Εκ μέρους της Yamaha, θα ήθελα να ευχαριστήσω ειλικρινά όλους τους χορηγούς και τους συνεργάτες μας, χωρίς τους οποίους τίποτα από όλα αυτά δεν θα ήταν δυνατό. Επευφημούσαν τη Yamaha σε αυτές τις δύο τελευταίες δύσκολες σεζόν MotoGP που επηρεάστηκαν από πανδημία, και αυτή η νίκη στο πρωτάθλημα είναι επομένως επίσης πολύ δική τους".

"Τα τελευταία δύο χρόνια υπογράμμισαν περαιτέρω τι πηγή χαράς είναι το MotoGP και τα μηχανοκίνητα αθλήματα γενικά για ένα τεράστιο κοινό. Για πολλούς ανθρώπους τα Grand Prix ήταν φωτεινά σημεία κατά τη διάρκεια μιας κατά τα άλλα σκοτεινής περιόδου. Ως εκ τούτου, θα ήθελα επίσης να αφιερώσω ένα λεπτό για να ευχαριστήσω τους οπαδούς σε όλο τον κόσμο για την αμέριστη υποστήριξή τους, καθώς και το προσωπικό της Yamaha που φέτος έκανε και πάλι σημαντικές θυσίες για να τηρήσει τους κανονισμούς Covid - που σήμαινε συχνά να λείπει από το σπίτι για εβδομάδες συνεχώς - και που εργάστηκε αδιαμφισβήτητα με 100% αφοσίωση προς τον στόχο να γίνουμε Παγκόσμιοι Πρωταθλητές".

"Από την ίδρυσή της, η Yamaha πάντα προσπαθούσε να φέρει σε κάθε αναβάτη της Yamaha την αίσθηση του «Kando», μια ιαπωνική λέξη για τα ταυτόχρονα συναισθήματα βαθιάς ικανοποίησης και έντονου ενθουσιασμού που βιώνουμε όταν συναντάμε κάτι εξαιρετικής αξίας. Αυτή η κατάκτηση του πρωταθλήματος είναι πραγματικά μία από αυτές τις στιγμές: είναι ένα ορόσημο που θα φέρει χαρά σε πολλούς, καθώς η βάση των θαυμαστών του Fabio, όπως και της Yamaha, αυξάνεται.

Lin Jarvis, YAMAHA MOTOR RACING


"Είμαι εξαιρετικά χαρούμενος που συγχαίρω τον Fabio για την εξασφάλιση του τίτλου του πρωταθλήματος  ήδη από το Misano. Ζητήσαμε από τον Fabio να ενταχθεί στην εργοστασιακή ομάδα  το 2021 γιατί γνωρίζαμε πολύ καλά την έκταση του ταλέντου του. Ωστόσο, κατάφερε όχι μόνο να ανταποκριθεί στις προσδοκίες μας αλλά και να τις ξεπεράσει".

"Ο Fabio προφανώς πάντα ονειρευόταν να γίνει αναβάτης της εργοστασιακής ομάδας και ήταν πολύ ενθουσιασμένος για το τι θα επιφύλασσε το μέλλον, αλλά η αλλαγή του γκαράζ απαιτούσε κάποια προσαρμογή. Έπρεπε να συνηθίσει σε μια νέα ομάδα, ενώ ταυτόχρονα χειριζόταν την πρόσθετη πίεση των μέσων ενημέρωσης. Αναβάτης εργοστασιακής ομάδας. Ο Fabio δεν δυσκολεύτηκε να κολλήσει με την ομάδα και να βρει ταχύτητα στην YZR-M1 και σύντομα εξασφάλισε τις δύο πρώτες του νίκες στη Doha και στο Portimao. Τότε ξέραμε ότι αυτή η χρονιά θα μπορούσε να είναι κάτι ξεχωριστό, αλλά η καταστροφή χτύπησε στην Jerez. Ο Fabio έπρεπε να αντιμετωπίσει προβλήματα arm pump και μια χειρουργική επέμβαση αρκετά νωρίς στη σεζόν, μια κρίσιμη στιγμή για έναν σοβαρό διεκδικητή του πρωταθλήματος. Αυτό θα μπορούσε να ήταν ένα σοβαρό ψυχικό πλήγμα, αλλά και πάλι αυτό δεν τον ενόχλησε. Το αντιμετώπισε ηρωικά και κατάφερε να εμφανιστεί στο επόμενο Grand Prix έτοιμος να αγωνιστεί ξανά για το βάθρο".

"Το ψυχικό του σθένος  μας εντυπωσίασε πραγματικά και είχε ως αποτέλεσμα να τερματίσει όχι χαμηλότερα από την όγδοη θέση στα «κακά» Σαββατοκύριακα αγώνων, εκτός από το θέμα με το arm pump στην Jerez και ακόμη και τότε πήρε τη 13η θέση. Δεν τερμάτισε εκτός βαθμών  ούτε μια φορά μέχρι τώρα αυτή τη σεζόν".

"Αυτά τα στατιστικά μιλούν από μόνα τους. Δείχνουν ότι ο Fabio δεν τίποτα στην τύχη, αλλά καταφέρνει να μην αφήσει την πίεση ενός πιθανού τίτλου πρωταθλήματος να τον πιάσει. Πολεμάει και κερδίζει τους αντιπάλους του δίκαια, καθαρά, με ταλέντο και αγωνιστική τέχνη. Και τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, βαδίζει στη στενή γραμμή μεταξύ της αδυσώπητης αφοσίωσης στη νίκη και της βελτίωσης, ενώ παράλληλα διασκεδάζει με τη μοτοσυκλέτα, μια ποιότητα που η ομάδα μας έχει δει στο παρελθόν με τον πιο επιτυχημένο αναβάτη κορυφαίας κατηγορίας της Yamaha, Valentino Rossi"

"Αυτός ο τίτλος είναι ξεχωριστός γιατί έχει επιτευχθεί μέσω της μεγάλης συνέργειας μεταξύ του Fabio, της ομάδας και της Yamaha. Θα ήθελα να ευχαριστήσω και να συγχαρώ τα μέλη της ομάδας Monster Energy Yamaha MotoGP που συνεργάζονται απευθείας με τον Fabio καθώς και τους μηχανικούς της Yamaha Motorsports Development Division στην Ιαπωνία και το ευρωπαϊκό προσωπικό της Yamaha Motor Racing. Όλα τα μεγάλα επιτεύγματα του Fabio είναι μια απόδειξη της σκληρής δουλειάς τους. Το μεγάλο ερώτημα που μένει τώρα είναι αν μπορούμε επίσης να κερδίσουμε τους τίτλους Ομάδας και Κατασκευαστών… Μόλις δύο γύροι απομένουν, σίγουρα θα δώσουμε το 100% μας για μια συναρπαστική κορύφωση σε μια άλλη απίστευτα ανταγωνιστική σεζόν MotoGP".

 

Fabio Quartararo

"Ακόμα δεν μπορώ να το πιστέψω! Δεν μπορώ καν να μιλήσω... Αισθάνομαι καταπληκτικά. Ίσως αργότερα μπορώ να μιλήσω λίγο περισσότερο. Αυτή τη στιγμή, ζω το όνειρο! Αισθάνομαι καλά που έχω και την οικογένειά μου μαζί μου, και θα το απολαύσουμε πολύ απόψε και μέχρι το τέλος της σεζόν".

"Φυσικά δεν ήθελα να τελειώσει έτσι το Σαββατοκύριακο του Pecco, αλλά είμαι χαρούμενος που είναι καλά. Τώρα είμαι ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής. Δεν έχω λόγια και δεν έχω άλλο υγρό στο σώμα μου για να κλάψω. Νιώθω τόσο καλά, αλλά δεν μπορώ καν να περιγράψω τι νιώθω αυτή τη στιγμή. Το να βρίσκομαι εδώ με ένα μεγάλο μέρος της οικογένειάς μου και την οικογένειά μου από τις πίστες- δεν έχω λόγια".

"Τα MotoGP υπάρχουν εδώ και πολύ καιρό. Το να είσαι ο πρώτος Γάλλος που το κερδίζει είναι καταπληκτικό. Είμαι επίσης χαρούμενος για τη Yamaha. Από το 2015 δεν κέρδισαν έναν τίτλο και σήμερα τον κερδίσαμε ξανά. Είναι ένα καταπληκτικό συναίσθημα!".

Επόμενο άρθρο »

Οι δηλώσεις των Danilo Petrucci και Joan Mir

« Προηγούμενο άρθρο

Bagnaia: Δεν έχω παράπονο

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα