• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
EICMA: Yamaha R6 RACE και R6 GYTR 2022
Παρουσίαση
Τεστ-Μοντέλα 22/11/2021 - 17:29

Η Yamaha παρουσιάζει τις R6 RACE και R6 GYTR για το 2022

Η απόλυτη αφοσίωση της Yamaha στους αγώνες δεν συγκρίνεται με καμίας άλλης εταιρείας. Από την εποχή της ίδρυσής της το 1955, η Yamaha συμμετέχει σε αγώνες και κατακτά νίκες. Το 2021, ενίσχυσε τη φήμη της ως μία από τις πιο αφοσιωμένες εταιρείες στο MotoGP, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FIM Superbike, αλλά και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FIM Supersport, εδραιώνοντας παράλληλα την πρωτιά της σε πολλά εθνικά πρωταθλήματα.

Καθ' όλη τη διάρκεια της ιστορίας της, η Yamaha αφιέρωνε ενέργεια και πόρους στους αγώνες, υποστηρίζοντας το πάθος των αναβατών που διαγωνίζονται σε πίστες ανά την υφήλιο, από την αγωνιστική διοργάνωση bLU cRU μέχρι τα διάφορα Παγκόσμια Πρωταθλήματα. Τα πλεονεκτήματα αυτής της φιλοσοφίας είναι εμφανή και επιβεβαιώνονται για άλλη μία φορά, από τις νέες μοτοσυκλέτες Supersport της σειράς R. Καθένα από αυτά τα μοντέλα υψηλών επιδόσεων αναπτύχθηκε με χρήση της πιο προηγμένης τεχνολογίας για κινητήρες και πλαίσια, η οποία δοκιμάσθηκε αρχικά στις εργοστασιακές αγωνιστικές μοτοσυκλέτες της Yamaha. Αυτή η αδιάκοπη διαδικασία εφαρμογής της τεχνολογίας από την πίστα στον δρόμο, είναι αυτό που προσφέρει σε κάθε μοτοσυκλέτα της σειράς R το πλεονέκτημα έναντι του ανταγωνισμού.

 

Η Yamaha κερδίζει τον 5ο συνεχόμενο τίτλο της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα WorldSSP

Εκτός από την προετοιμασία των δικών της αγωνιστικών ομάδων, η Yamaha διατηρεί μακρά ιστορία στη χορηγία εθνικών και διεθνών διοργανώσεων Supersport, ενώ υποστηρίζει εδώ και χρόνια τους αναβάτες και τις ομάδες που συμμετέχουν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα WorldSSP. Αυτή η εργοστασιακή υποστήριξη ανταμείφθηκε για ακόμα μία φορά με τη νίκη του Dominique Aegerter στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα WorldSSP του 2021, με τη Yamaha R6, που ανήκε στην υποστηριζόμενη ομάδα Ten Kate Yamaha WorldSSP. Ήταν η πέμπτη συνεχόμενη χρονιά που μια μοτοσυκλέτα Yamaha κέρδισε αυτόν τον τίτλο υψηλού κύρους, επιβεβαιώνοντας την κυριαρχία της από τη χρονιά που παρουσιάστηκε η νέα R6, δηλαδή το 2017.

Το 2022, η Yamaha θα συνεχίσει να αποδεικνύει την πλήρη αφοσίωσή της στους αναβάτες και τις ομάδες Supersport κάθε επιπέδου με την παραγωγή της R6 RACE και της R6 GYTR, δύο μοτοσυκλετών αποκλειστικά για πίστα και με επιδόσεις κορυφαίες στην κατηγορία τους.

 

R6 RACE: Μόνο για τον Κόσμο των R

Η Yamaha R6 κυριαρχεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα WorldSSP εδώ και πολλά χρόνια, ενώ είναι η αγαπημένη μοτοσυκλέτα των αναβατών που λαχταρούν και είναι προσηλωμένοι στη νίκη. Με το εκπληκτικό ιστορικό νικών της, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η πλειονότητα των διαγωνιζομένων σε αυτήν την κατηγορία, τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο, επιλέγουν να αγωνιστούν με την R6.

Οι καθαρόαιμες αγωνιστικές προδιαγραφές της περιλαμβάνουν έναν κινητήρα 599 κ. εκ. υψηλών επιδόσεων με ελαφριά σφυρήλατα έμβολα, βαλβίδες τιτανίου και σχέση συμπίεσης 13,1:1. Επίσης, με Ηλεκτρονική Εισαγωγή YCC-I (Yamaha Chip Controlled Intake), Ηλεκτρονικό Γκάζι YCC-T (Yamaha Chip Controlled Throttle), μονόδρομο συμπλέκτη, κιβώτιο 6 ταχυτήτων με κοντές σχέσεις και Σύστημα Γρήγορης Αλλαγής Ταχυτήτων QSS για ανεβάσματα με τέρμα το γκάζι, η R6 έχει κατασκευαστεί για να υπερτερήσει του ανταγωνισμού.

Το μικρών διαστάσεων πλαίσιο αλουμινίου Deltabox συνδυάζεται με υποπλαίσιο μαγνησίου και αλουμινένιο ρεζερβουάρ καυσίμου, αλλά και με ένα ρυθμιζόμενο μπροστινό πιρούνι KYB 43 χλστ. τύπου R1 με υψηλές προδιαγραφές και ρυθμιζόμενο πίσω αμορτισέρ KYB για χειρισμό ακριβείας ακόμα και στις στροφές. Επίσης, οι ακτινικές δαγκάνες του μπροστινού φρένου με δίσκους 320 χλστ. παράγουν τεράστια ισχύ πέδησης και συνεισφέρουν σημαντικά στη μείωση του χρόνου ολοκλήρωσης των γύρων.

Η R6 RACE για το 2022 θα είναι διαθέσιμη στο κομψό χρώμα Tech Black με χρυσαφένιο πιρούνι, ενώ θα παρέχεται σε ειδική έκδοση έτοιμη για πίστα, χωρίς τα μη απαραίτητα αξεσουάρ για τον δρόμο, όπως τον προβολέα, τα φώτα θέσης, τους καθρέφτες, την κόρνα, τη βάση πινακίδας κυκλοφορίας, τη σέλα συνεπιβάτη και τα μαρσπιέ συνεπιβάτη. Με αυτόν τον τρόπο μειώνεται το βάρος και μεγιστοποιείται η απόδοση αυτής της μοτοσυκλέτας που είναι διαθέισμη χωρίς έγκριση τύπου, γεγονός που την καθιστά ιδανική τόσο για συμμετέχοντες σε track day, όσο και για αναβάτες αγώνων που θέλουν ένα βασικό μοντέλο για να το προσαρμόσουν σύμφωνα με τις δικές τους προδιαγραφές.

Οι παραδόσεις στο Δίκτυο Επίσημων Συνεργατών θα ξεκινήσουν από τον Φεβρουάριο του 2022. 

 

R6 GYTR: Η απόλυτη αγωνιστική Supersport μοτοσυκλέτα

Διασφαλίζοντας τη συνεχιζόμενη κυριαρχία της R6 σε διεθνές και εθνικό επίπεδο, η νέα R6 GYTR θα είναι διαθέσιμη για το 2022, αποκλειστικά από τα καταστήματα GYTR PRO SHOP. Σχεδιασμένη για ένα ευρύ φάσμα πελατών που περιλαμβάνει από συμμετέχοντες σε track day μέχρι αναβάτες αγώνων, η R6 GYTR αποτελεί επίσης την απόλυτη επιλογή για τους πιο απαιτητικούς διαγωνιζόμενους, που θέλουν να αναβαθμίσουν τις επιδόσεις της μοτοσυκλέτας τους τοποθετώντας Γνήσια Ανταλλακτικά Απόδοσης GYTR για τον κινητήρα, την ανάρτηση ή άλλα μέρη της μοτοσυκλέτας.

Η R6 GYTR παρέχεται πλήρως εξοπλισμένη με μια μεγάλη σειρά Γνήσιων Ανταλλακτικών Απόδοσης GYTR (Genuine Yamaha Technology Racing) υψηλών επιδόσεων, όπως την προγραμματιζόμενη Ηλεκτρική Μονάδα Ελέγχου ECU Superstock με διασύνδεση καλωδίου, που επιτρέπει στον αναβάτη να βελτιστοποιήσει την απόδοση του κινητήρα, αλλά και την αγωνιστική πλεξούδα καλωδιώσεων.

Το ελαφρύ αγωνιστικό σύστημα εξάτμισης Akrapovič από τιτάνιο ενισχύει τις επιδόσεις και παράγει γύρω στα 100 Db ή λιγότερα. Επίσης υπάρχουν τοποθετημένες πλάκες σφράγισης για το Σύστημα Εισαγωγής Αέρα (AIS), επιτρέποντας την αφαίρεση διάφορων εύκαμπτων σωλήνων και κανίστρων. Η μοτοσυκλέτα διαθέτει επίσης αγωνιστικά γρανάζια με μια ειδική αλυσίδα 520, καθώς και σωληνώσεις φρένων υψηλών προδιαγραφών από ανοξείδωτο χάλυβα, για βελτιωμένη απόδοση πέδησης και ανάδραση ακριβείας. Ο εξομοιωτής ABS της GYTR επιτρέπει την αφαίρεση της αντλίας του ABS για ακόμα μεγαλύτερη μείωση του βάρους. Επιπλέον, η αγωνιστική σέλα GYTR και τα πλήρως ρυθμιζόμενα πίσω σετ billet προσφέρουν την ιδανική αγωνιστική θέση, ενώ το σχήμα αλλαγής ταχυτήτων μπορεί επίσης να αντιστραφεί. Για να βάλετε μπροστά τον κινητήρα, απλώς πατήστε το κουμπί εκκίνησης/διακοπής λειτουργίας. Επίσης, η ειδική τάπα καυσίμου GYTR εντάσσεται στο σύστημα λειτουργίας χωρίς κλειδί.

Η R6 GYTR διαθέτει ανάλαφρο φέρινγκ από fiberglass, ενισχυμένο με ίνες άνθρακα και περασμένο με λευκό αστάρι, το οποίο επιτρέπει στους αναβάτες και τις ομάδες να προσθέσουν άμεσα τα επιθυμητά αγωνιστικά χρώματα και λογότυπά τους. Άλλα αξεσουάρ που απαιτούνται από τη FIM και περιλαμβάνονται είναι το προστατευτικό μανέτας μπροστινού φρένου και το προστατευτικό του πίσω γραναζιού.

Προκειμένου να διασφαλιστεί η πλήρης ικανοποίηση των προσδοκιών και προτιμήσεων των ενδιαφερόμενων, η σειρά GYTR επιτρέπει περαιτέρω αναβαθμίσεις. Για αναλυτικές λεπτομέρειες, επισκεφθείτε τη σελίδα https://www.yamaha-motor.eu/gr/el/gytr/gytr-for-supersport-models/#/.

Η R6 GYTR θα είναι διαθέσιμη αποκλειστικά μέσω των καταστημάτων Yamaha GYTR PRO SHOP, τα οποία αποτελούν το πρώτο και μοναδικό μέρος όπου χρειάζεται να επισκεφθεί ένας αναβάτης αγώνων ή συμμετέχων σε track day, προκειμένου να καλύψει τις αγωνιστικές του ανάγκες. Στα κατάστημα GYTR PRO SHOP θα συναντήσετε καταρτισμένο προσωπικό, που αποτελείται από ανθρώπους που ζουν για τους αγώνες και συμμετέχουν σε αγωνιστικές δραστηριότητες. Επιπλέον, αυτά τα ειδικά καταστήματα βρίσκονται σε απευθείας επικοινωνία με την Τεχνική Υπηρεσία Αγώνων Δρόμου της Yamaha, τον Ευρωπαϊκό οργανισμό που είναι υπεύθυνος για τα προγράμματα Παγκόσμιων Πρωταθλημάτων WorldSBK, WorldSSP και EWC. Επομένως, διαθέτουν την κατανόηση και τη γνώση που απαιτείται για την προετοιμασία και την εξατομίκευση της αγωνιστικής μοτοσυκλέτας σας στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο.

Πέντε καταστήματα GYTR PRO SHOP λειτουργούν ήδη στην Ευρώπη, και μέσα στο 2022 το Δίκτυο πρόκειται να επεκταθεί με αρκετά περισσότερα.

 

Τεχνικά χαρακτηριστικά της R6 GYTR

  •    -  Σετ αγωνιστικού φέρινγκ GYTR
  •    -  Πλήρες αγωνιστικό σύστημα εξάτμισης Akrapovič
  •    -  Σετ ECU GYTR
  •    -  Σετ καλωδίωσης GYTR
  •    -  Καλώδιο διασύνδεσης GYTR
  •    -  Διακόπτης ενεργοποίησης/απενεργοποίησης GYTR
  •    -  Σετ σφράγισης AIS GYTR
  •    -  Εξομοιωτής ABS GYTR
  •    -  Τάπα καυσίμου χωρίς κλειδί GYTR
  •    -  Μαξιλάρι σέλας GYTR
  •    -  Σετ σωληνώσεων φρένων από ανοξείδωτο χάλυβα μπροστά και πίσω
  •    -  Πλήρως ρυθμιζόμενο αγωνιστικό πίσω σετ GYTR
  •    -  Προαιρετικό κιτ αλλαγής ταχυτήτων με δυνατότητα αντιστροφής
  •    -  Προστατευτικό πίσω γραναζιού ("πτερύγιο καρχαρία")
  •    -  Προστατευτικό μανέτας μπροστινού φρένου
  •    -  Χρυσή ανταλλακτική αγωνιστική αλυσίδα 520 DID
  •    -  Μετάδοση γραναζιού 15T / πίσω γρανάζι 46T
  •    -  Σετ παξιμαδιών γραναζιού για ανταλλακτική αλυσίδα 520
  •    -  Άγκιστρα στήριξης διπλού σταντ πίσω τροχού
  •    -  Διπλό σταντ πίσω τροχού

Οι παραδόσεις της R6 GYTR στο Δίκτυο Επίσημων Συνεργατών θα ξεκινήσουν από τον Ιανουάριο του 2022. Οι τιμές ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με την περιοχή, γι' αυτό επικοινωνήστε με τον διανομέα της Yamaha στη χώρα σας, για αναλυτικές πληροφορίες.

Επισκεφθείτε τη σελίδα https://www.yamaha-motor.eu/gr/el/#/ για οποιαδήποτε πληροφορία σχετίζεται με το μοντέλο και για το σύστημα εντοπισμού GYTR PRO SHOP.

Επόμενο άρθρο »

Νέο Honda ADV350

« Προηγούμενο άρθρο

Νέο Honda SH350i MY22

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα