• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Rally Dakar: Όγδοη Ειδική
O Sunderland σκαρφαλώνει στην κορυφή με νέα νίκη
Νέα 10/01/2022 - 18:49

Ο Sunderland, ο οποίος ηγήθηκε σχεδόν όλη την πρώτη εβδομάδα του Rally Dakar, είχε πέσει από την πρώτη θέση καθώς το Rally συνεχίστηκε μετά την ημέρα ανάπαυσης την Κυριακή, χάνοντας σχεδόν 26 λεπτά από τους πρώτους σε μια ειδική που περιέγραψε ως «καζίνο».

Ωστόσο, ο Βρετανός αντεπιτέθηκε στη ειδική Al Dawadimi-Wadi Ad Dawasir των 395 χιλιομέτρων της Δευτέρας, όντας πρώτος σε κάθε σημείο για να κερδίσει την ειδική με δύο λεπτά και 53 δευτερόλεπτα διαφορά και να φτάσει από την τέταρτη στην πρώτη θέση στη γενική κατάταξη.

Αντίθετα, ο Adrien van Beveren είχε μια πιο δύσκολη μέρα, αλλά ο αναβάτης της Yamaha περιόρισε την απώλεια χρόνου του από το Sunderland στα 10 λεπτά και 21 δευτερόλεπτα, τερματίζοντας ένατος.

Αυτό σημαίνει ότι ο Γάλλος έχει πέσει στην τρίτη θέση της γενικής κατάταξης, 4 λεπτά και 43 δευτερόλεπτα πίσω από το Sunderland και λίγο λιγότερο από ένα λεπτό πίσω από τον Matthias Walkner της KTM, ο οποίος παρέμεινε στη δεύτερη θέση με τον τρίτο καλύτερο χρόνο στην ειδική.

Μόλις 47 δευτερόλεπτα πίσω από τον van Beveren στην τέταρτη θέση είναι ο Pablo Quintanilla, ο οποίος κατέληξε ως ο πλησιέστερος ανταγωνιστής του Sunderland. Ο Χιλιανός αναβάτης ανέβηκε δύο θέσεις από την έκτη στην τέταρτη, ενώ έκανε παρόμοιο άλμα στην πέμπτη θέση ο ομόσταυλός του, Joan Barreda, ο οποίος βρίσκεται 14 λεπτά και 38 δευτερόλεπτα πίσω από τον Sunderland.

Ο Πρωταθλητής της KTM, Kevin Benavides, είχε μια ειδική που θα θέλει να ξεχάσει καθώς έχασε περίπου 15 λεπτά σε σχέση με τον Sunderland, ολισθαίνοντας από την τρίτη θέση στην έκτη θέση της γενικής κατάταξης μετά τον Barreda. Ομοίως, είχαν μια μέρα που θα ήθελαν να ξεχάσουν ο Lorenzo Santolino (Sherco), ο οποίος έπεσε από την πέμπτη στην έβδομη θέση, και ο νικητής της έβδομης ειδικής, Jose Ignacio Cornejo, ο οποίος έπεσε από την ένατη στη 12η αφού ηγήθηκε στην αρχή της ειδικής.

Ο Toby Price (KTM) ήταν έκτος ταχύτερος και τώρα μπήκε ξανά στην πρώτη δεκάδα ανεβαίνοντας στην ένατη θέση, 32 λεπτά μακριά από τον πρώτο, ενώ ο Ricky Brabec (Honda) ανέβηκε μια θέση στη γενική κατάταξη στη 13η.

Η Yamaha έχασε ένα από τα εργοστασιακά της μέλη τη Δευτέρα καθώς ο Ross Branch αποσύρθηκε από το Rally. O αναβάτης από την Μποτσουάνα υπέφερε από μώλωπες από πτώση στην έκτη ειδική, πριν από την ημέρα ανάπαυσης, και επέλεξε να παραμείνει στο καταφύγιο το πρωί.

Ο Branch γίνεται η τρίτη εργοστασιακή απώλεια  του Rally μετά τον Skyler Howes (Husqvarna) στην πέμπτη ειδική και τον Daniel Sanders (GasGas) πριν από την έκτη ειδική. 

Ο Βασίλης Μπούδρος τελείωσε την μέρα στην 93η θέση, ανεβαίνοντας στην 80η θέση της γενικής κατάταξης. Ο Danilo Petrucci τερμάτισε την όγδοη ειδική στην 25η θέση. 

Επόμενο άρθρο »

Zarco: Το Dakar είναι επικίνδυνο

« Προηγούμενο άρθρο

Rally Dakar: Έβδομη Ειδική

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα