• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Marquez: Είμαι ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα
Για την χθεσινή μέρα στο Portimao
Νέα 17/01/2022 - 17:52

Ο οκτώ φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής, Marc Marquez, επέστρεψε στην πίστα για πρώτη φορά μετά τον τραυματισμό του κατά την προπόνηση τον περασμένο Νοέμβριο.

Ο Marquez ολοκλήρωσε 65 γύρους στην πίστα του Portimao την Κυριακή, οδηγώντας ένα από τα μοντέλα παραγωγής RC213V-S της Honda.

Παρόλο που ο Marquez δεν οδηγούσε μοτοσυκλέτα προδιαγραφών MotoGP, χάρη στους περιοριστικούς κανόνες δοκιμών, μπόρεσε να οδηγήσει την επόμενη καλύτερη επιλογή, την RC213V-S που έχει χρησιμοποιήσει επανειλημμένα ενώ αξιολογούσε τη φυσική του κατάσταση καθώς ανάρρωνε από διάφορους τραυματισμούς τον περασμένο χρόνο.

Η δοκιμή επισημάνθηκε από τον αναβάτη της Repsol Honda ως το επόμενο βασικό βήμα στη διαδικασία ανάρρωσής του, αφού πρώτα οδήγησε μια μοτοσυκλέτα motocross στις αρχές της περασμένης εβδομάδας και ο Marquez ανέφερε πριν την Κυριακή ότι η βασική του παρατήρηση θα ήταν γύρω από το πώς θα επηρεαστεί η όρασή του στις μεγάλες ταχύτητες της πίστας και ο αντίκτυπος μιας ολόκληρης ημέρας πάνω στην μοτοσυκλέτα.

Ο Marquez δήλωσε ότι όλα είχαν πάει σύμφωνα με το σχέδιο, με το τεστ της Sepang του επόμενου μήνα να βρίσκεται πλέον στο επίκεντρο καθώς ετοιμάζεται για μια πλήρη επιστροφή στα MotoGP.

 "Αισθάνομαι πολύ χαρούμενος που επέστρεψα με μια μοτοσυκλέτα στην πίστα και επίσης επειδή μπορέσαμε να επιβεβαιώσουμε τις αισθήσεις που είχα σε μια μοτοσυκλέτα motocross εδώ με τη μοτοσυκλέτα δρόμου", είπε. "Είναι υπέροχο συναίσθημα, μια αίσθηση ανακούφισης γιατί όταν οδηγούσα, δεν ένιωθα καμία ενόχληση με την όρασή μου".

"Εφόσον δεν έχω οδηγήσει τόσο καιρό, παρατήρησα ότι υστερώ σε κάποια θέματα φυσικής κατάστασης, αλλά αυτό συμβαίνει επειδή δεν κατάφερα να κάνω τη συνηθισμένη μου προετοιμασία. Υπάρχει περιθώριο βελτίωσης, αλλά η θετική και θεμελιώδης σημασία αυτής της δοκιμής ήταν να επιβεβαιώσω την αίσθηση που είχα όταν ανέβηκα για πρώτη φορά στη μοτοσυκλέτα motocross και να απολαύσω την καλή αίσθηση της ταχύτητας".

"Έχω ολοκληρώσει μια έντονη μέρα οδήγησης με μεγάλες διαδρομές, είμαι πολύ ευχαριστημένος με τα αποτελέσματα. Έχουμε δύο εβδομάδες μέχρι να ξεκινήσουν οι δοκιμές στη Sepang, οπότε θα εκμεταλλευτώ την ευκαιρία για να εντατικοποιήσω τη φυσική μου προετοιμασία και να προπονηθώ στη μοτοσυκλέτα".

Διαβάστε εδώ τις λεπτομέρειες της δοκιμής και τους χρόνους που έκανε ο ίδιος και ο αδελφός του Άλεξ, με τον Νίκο Περιστερά να τον βοηθάει στην αλλαγή ελαστικών!

Επόμενο άρθρο »

Pol Espargaro: Δεν υπάρχει λόγος για πανικό

« Προηγούμενο άρθρο

Ο Περιστεράς βοήθησε τον Marquez στο Πορτιμάο!!!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα