• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Τα Grand Prix επιστρέφουν στην Ινδονησία
Μερικά ενδιαφέροντα στατιστικά
Νέα 17/03/2022 - 14:15

Μετά από 25 χρόνια αποχής, είμαστε μόλις λίγες ώρες μακριά από την επιστροφή των MotoGP στην Ινδονησία. Η πίστα της Sentul είχε φιλοξενήσει τα μόνα δύο Grand Prix που έχουν πραγματοποιηθεί στην Ινδονησία, το 1996 και το 1997.

Στο πρώτο Grand Prix του 1996, ήταν ο Mick Doohan (Honda) που κέρδισε τον αγώνα των 500cc, με τους Alex Barros και Loris Capirossi να στέκονται μαζί του στο βάθρο. Στην κατηγορία των 250cc, νικητής αναδείχθηκε ο Tetsuya Harada (Yamaha) και στα 125cc ο Masaki Tokudome (Aprilia).

H Ινδονησία είναι μια από τις 7 χώρες της Ασίας που έχουν φιλοξενήσει Grand Prix όλων των κατηγοριών, μαζί με την Τουρκία, την Ταϊλάνδη, την Ιαπωνία, την Μαλαισία, την Κίνα και το Κατάρ. Η Mandalika θα γίνει η 12η πίστα που έχει χρησιμοποιηθεί για αγώνες στην Ασία μέχρι στιγμής. 

Η πίστα ξεκίνησε την δράση της το Νοέμβριο του 2021, με την φιλοξενία του τελευταίου γύρου του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Superbikes, καθώς και αγώνα του Asian Talent Cup.

Οι υπόλοιπες πίστες που έχουν χρησιμοποιηθεί για Grand Prix στην Ασία είναι: Motegi (63 αγώνες), Sepang (62 αγώνες), Lusail (59 αγώνες), Suzuka (56 αγώνες), Shah Alam (21 αγώνες), Shangai (12 αγώνες), Istanbul Park (9 αγώνες), Fisco/Fuji (8 αγώνες), Sentul (6 αγώνες), Buriram (6 αγώνες) και Johor (3 αγώνες).

Η Mandalika γίνεται επίσης η 73η διαφορετική πίστα που φιλοξενεί Grand Prix της μεγάλης κατηγορίας και η 30η στην οποία γίνεται αγώνας MotoGP, από τότε που εισήχθη η κατηγορία. 

 

Επόμενο άρθρο »

Bagnaia: Θα δουλέψω στο στυλ οδήγησής μου

« Προηγούμενο άρθρο

Παρέλαση των MotoGP στην Ινδονησία

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα