• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Brembo: Τα φρένα στο MotoGP της Πορτογαλίας
Νέα 22/04/2022 - 17:12

Μετά από ένα σετ τεσσάρων αγώνων στην Ασία και την Αμερική, το MotoGP φτάνει στην Ευρώπη για τον αγώνα της Πορτογαλίας που θα διεξαχθεί στην πίστα Algarve International Circuit.

Σύμφωνα με τους τεχνικούς της Brembo που συνεργάζονται με τους αναβάτες του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος MotoGP, το Algarve είναι μια μέτρια πίστα, σε ότι αφορά τις απαιτήσεις για τα φρένα.

Σε μια κλίμακα από το 1 έως το 6, έχει βαθμό δυσκολίας 3, γιατί οι συνεχείς ανηφόρες και κατηφόρες δυσκολεύουν τους αναβάτες να υπολογίσουν σημείο έναρξης του φρεναρίσματος, με κίνδυνο να αργήσουν να φρενάρουν στα κατηφορικά τμήματα ή να φρενάρουν νωρίς στα ανηφορικά τμήματα.

Το πιο δύσκολο σημείο είναι στην πρώτη στροφή της πίστας οπου οι μοτοσυκλέτες φτάνουν με 336 km/h και φρενάρουν για 4,7 δευτερόλεπτα για να πέσουν στα 120 km/h μια διαφορά 216 km/h!

Αυτά τα 259 μέτρα πέδησης απαιτούν δύναμη 4,7 kg στην μανέτα και η επιβράδυνση φτάνει τα 1,8 G ενώ η πίεση του υγρού φρένων Brembo HTC 64T φτάνει τα 14,1 bar.

Οπότε είναι σημαντικό να εξασφαλίσουν ότι η μοτοσυκλέτα είναι εξοπλισμένη με την κατάλληλη τρόμπα φρένου και να προσαρμόσουν τις ρυθμίσεις ανάλογα με τις ανάγκες κάθε αναβάτη.

 

Επόμενο άρθρο »

Portimao: Moto2 ΕΔ2

« Προηγούμενο άρθρο

Portimao: Moto3 ΕΔ2

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα