• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Portimao: MotoGP ΕΔ3
Ταχύτερος ο Oliveira μπροστά στους Πορτογάλους οπαδούς
Νέα 23/04/2022 - 14:09

Ο Miguel Oliveira χρησιμοποίησε τις εκτενείς γνώσεις του στην πίστα κάνοντας τον ταχύτερο γύρο του Σαββατοκύριακου στο Tissot Grand Prix της Πορτογαλίας κατά τη διάρκεια των ΕΔ3 στα MotoGP. Ο καιρός μπορεί να συνέχιζε να μην είναι καλός στο Portimao, αλλά ο τοπικός ήρωας έδωσε ένα χαμόγελο στα πρόσωπα των Πορτογάλων οπαδών με το 1:50.583 του.

Μια άλλη βασική στιγμή κατά τις ΕΔ3 ήταν η πτώση του ταχύτερου της Παρασκευής, Marc Marquez στην στροφή 8. Ο Ισπανός είχε ένα ελαφρύ highside πριν ανέβει αμέσως στην μοτοσυκλέτα του και την οδηγήσει πίσω στα pits σε ένα περιστατικό όπου ήταν η πρώτη πτώση του από εκείνο το τρομακτικό σκηνικό στο ζέσταμα της Ινδονησίας.

Ο Oliveira έκανε τον ταχύτερο γύρο του με μισή ώρα να απομένει, με τη βροχή να μειώνεται ελαφρώς για να δώσει ένα παράθυρο ευκαιρίας στους αναβάτες της μεγάλης κατηγορίας, προτού στη συνέχεια βρει άλλα 0,031 δευτερόλεπτα για να σταθεροποιήσει τη θέση του στην κορυφή των φύλλων χρόνου.

Ο Fabio Quartararo έφτασε στο μισό δέκατο διαφορά μόλις πέντε λεπτά αργότερα, καθώς ο αναβάτης της Yamaha κατάφερε να βελτιώσει τον χρόνο του κατά 1,5 δευτερόλεπτο σε σχέση με την Παρασκευή. Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής στη συνέχεια βρέθηκε πίσω στην τρίτη θέση αφού ο Joan Mir πέρασε δεύτερος. 

20 λεπτά απέμεναν όταν άρχισε για άλλη μια φορά η βροχή, κάνοντας τη ζωή όλων εκτός της πρώτης δεκάδας λίγο πιο δύσκολη. Έχοντας μόλις φτάσει στην τέταρτη θέση, ο Brad Binder έπεσε στη στροφή 9 χάνοντας το πίσω μέρος.

 

Ο Marquez και ο Pol Espargaro ήταν πέμπτοι και έκτοι, με τον Marco Bezzecchi στην έβδομη θέση, παρά το ότι υπέστη ένα δεύτερο highside το Σαββατοκύριακο. Ο Johann Zarco έμεινε στην όγδοη θέση χωρίς να βελτιώσει τον χρόνο του, ενώ ο Aleix Espargaro ήταν ο τελευταίος αναβάτης που βελτιωσε τον χρόνο του με 20 λεπτά να απομένουν και βρέθηκε στην 9η θέση. Την δεκάδα έκλεισε ο Jack Miller.

Επόμενο άρθρο »

Portimao: Moto2 ΕΔ3

« Προηγούμενο άρθρο

Portimao: Moto3 ΕΔ3

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα