• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Quartararo: Δεν είμαι το φαβορί φέτος
Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο να κάνω λάθη
Νέα 15/05/2022 - 20:59

Ο Fabio Quartararo αναμενόταν να παλέψει για τη νίκη την Κυριακή στο Le Mans, έχοντας δείξει τον ισχυρότερο αγωνιστικό ρυθμό όλο το Σαββατοκύριακο σε όλες τις περιόδους δοκιμών. 

Αλλά είχε μια κακή εκκίνηση από την τέταρτη θέση στο grid και δυσκολεύτηκε να προσπεράσει, έπεσε στην όγδοη θέση σε ένα σημείο και τελικά ανέβηκε στην έκτη - ενώ οι πτώσεις μπροστά του, του χάρισαν την τέταρτη θέση. 

Αν και παραμένει στο προβάδισμα του πρωταθλήματος με τέσσερις βαθμούς διαφορά από τον Aleix Espargaro της Aprilia, ο Quartararo λέει ότι το γεγονός ότι δεν μπορεί να διακινδυνεύσει να κάνει λάθη στη Yamaha του 2022 σημαίνει ότι δεν μπορεί να θεωρηθεί φαβορί για τον τίτλο.

"Όχι, μακράν δεν είμαι το φαβορί", είπε όταν ρωτήθηκε αν πιστεύει ότι εξακολουθεί να είναι ο κορυφαίος διεκδικητής του τίτλου. "Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να μην κάνω λάθη. Αν δεν κάνω λάθη, μπορώ να είμαι εκεί, γιατί ο ρυθμός μας είναι καλός σε κάθε GP που πηγαίνουμε –εκτός από μερικά όπως το Austin και το Qatar– κοιτάζοντας τον ρυθμό της Jerez, με τον Pecco (Bagnaia) ήμασταν οι πιο γρήγοροι".

"Εδώ στον ρυθμό, για μένα ήμουν ο πιο γρήγορος. Αλλά μόλις κάνεις ένα μικρό λάθος, έχεις φύγει. Θυμάμαι έναν αγώνα πέρυσι όταν ο Pecco ξεκίνησε στο Portimao στην 11η θέση, μπόρεσε να κάνει προσπεράσεις".

"Στον δεύτερο αγώνα ήμουν στην ίδια κατάσταση στην 6η θέση και έμεινα στην 6η θέση. Δεν ξέρω τι μπορώ να κάνω, για να είμαι ειλικρινής, γιατί πιέζω τον εαυτό μου στα άκρα. Είμαι στο όριο παντού. Αλλά δεν μπορώ καν να προσπαθήσω".

"Αυτό είναι το πιο απογοητευτικό πράγμα. Είσαι στον τελευταίο γύρο, και ακόμα κι αν είσαι ένα εκατοστό πίσω, επιταχύνουν και απομακρύνονται. Και μετά χάνεις ένα δέκατο. Αυτός είναι ο λόγος που δεν αισθάνομαι το φαβορί φέτος".

Ο Quartararo πρόσθεσε ότι η τέταρτη θέση στο Le Mans δεν ήταν η «πραγματική» του θέση και ήταν απλά τυχερός που είδε τόσο τους αναβάτες της Suzuki όσο και τον αντίπαλό του, Bagnaia, να πέφτουν ενώ βρίσκονταν σε καλές θέσεις. 

"Δεν αισθάνομαι καθόλου χαρούμενος για τον αγώνα μου", πρόσθεσε. "Είχα τρεις πτώσεις μπροστά μου, δεν μπορώ να είμαι χαρούμενος για τον αγώνα γιατί η πραγματική μου θέση δεν είναι τέταρτη – είναι πολύ πιο πίσω. Και δεν είναι λόγω του ρυθμού, γιατί αν ελέγξετε σε όλες τις δοκιμές είχαμε τον καλύτερο ρυθμό".

"Αλλά τότε (στον αγώνα) όταν βρίσκεσαι σε μια θέση όπου δεν έχεις καθαρό πεδίο ή δεν μπορείς να προσπεράσεις, τότε τελείωσε. Και αυτός είναι ο λόγος που δεν ήμουν καν θυμωμένος γιατί το έχω συνηθίσει ήδη λίγο".

"Το σίγουρο είναι ότι δίνω πάντα το 100%, τα έδωσα όλα σήμερα και είχα μια στιγμή που κόντεψα να χάσω το μπροστινό στην τελευταία στροφή, ο Aleix έκανε μια διαφορά μισού δευτερολέπτου και σε πέντε στροφές ήμουν ήδη πίσω του. Άρα, όσον αφορά την ταχύτητα, ήμουν γρήγορος".

Επόμενο άρθρο »

"Ψυχικά επώδυνη", "Τρομακτική ειλικρινά"

« Προηγούμενο άρθρο

Τρίτη νίκη για τον Enea Bastianini

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα