• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Sachsenring: Moto3 KAT
Pole position και νέο ρεκόρ γύρου για τον Guevara
Νέα 18/06/2022 - 15:11

Ο Izan Guevara συνέχισε την εκπληκτική του εμφάνιση στο Grand Prix της Γερμανίας, παίρνοντας την pole position με νέο ρεκόρ γύρου. Είχε ήδη σπάσει το ρεκόρ ταχύτερου γύρου κατά τις ΕΔ3 το πρωί και το έκανε ξανά στις ΚΑΤ2, κατεβάζοντας τον χρόνο στο 1:25.869, 0.295 δευτερόλεπτα ταχύτερος από οποιονδήποτε άλλον. Δίπλα του θα σταθούν οι Dennis Foggia και Daniel Holgado. 

Έχοντας 2 γύρους του ακυρωμένους λόγω κίτρινης σημαίας στην αρχή των ΚΑΤ2, Ο Guevara έκανε την μεγάλη του επίθεση λίγο πριν πέσει η καρό σημαία, παρά το γεγονός ότι δεν χρησιμοποιούσε κάποιον άλλον αναβάτη για slipstream. 


Σε αντίστοιχη θέση, όσον αφορά το slipstream βρισκόταν ο Dennis Foggia– αντίθετα έδωσε μια χείρα βοηθείας στον ομόσταυλό του, Tatsuki Suzuki – αλλά ήταν αρκετά γρήγορος για να κάνει χρόνο 1:26.164 στο πέσιμο της καρό σημαίας για να εξασφαλίσει την δεύτερη θέση και την εκκίνηση από την πρώτη σειρά. Ο Holgado βρισκόταν στην κορυφή για μεγάλο μέρος των ΚΑΤ2, μέχρι που οι γύροι των Guevara και Foggia, τον έφεραν στην τρίτη θέση.

Ο Holgado χάλασε αυτό που ήταν προσωρινά μια αποκλειστικά γιαπωνέζικη πρώτη σειρά εκκίνησης με πέντε λεπτά να απομένουν, αλλά η εν λόγω τριάδα αποκλείστηκε τελικά στην δεύτερη σειρά. Ο Ayumu Sasaki, στο πρώτο Σαββατοκύριακο που επέστρεψε μετά από ένα τρομακτικό ατύχημα στις ΕΔ στο Mugello, πήρε τελικά την τέταρτη θέση με 1:26.299, μπροστά από τον Suzuki με 1:26.325 και τον Ryusei Yamanaka με 1:26.467. Στον τελευταίο όμως έχει δοθεί ποινή μεγάλου γύρου για τον αγώνα της Κυριακής λόγω μιας σύγκρουσης στον αγώνα της Καταλονίας.

Ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Moto3, Sergio Garcia βρίσκεται στη μέση της τρίτης σειράς, μεταξύ του έβδομου David Muñoz και του ένατου Matteo Bertelle, ενώ ο Scott Ogden ολοκληρώνει την πρώτη δεκάδα. 


Ο Riccardo Rossi και ο Xavier Artigas πέρασαν από τις ΚΑΤ1, παρά τις πτώσεις τους στα τελειώματα και τελικά, μετά τις απαραίτητες επισκευές στις μοτοσυκλέτες τους, πήραν την 15η και 16η θέση στις ΚΑΤ2 αντίστοιχα.


Ο Jaume Masia δεν κατάφερε να γράψει χρόνο καθώς έπεσε αρκετά νωρίς στις ΚΑΤ2, ενώ ο Deniz Öncü  έκανε έναν πολύ καλό γύρο στις ΚΑΤ1 και πίστευε ότι είχε προκριθεί με ασφάλεια, ο γύρος του όμως ακυρώθηκε λόγω παραβίασης των ορίων της πίστας και θα ξεκινήσει αύριο τον αγώνα από την 24η θέση.

Επόμενο άρθρο »

Sachsenring: MotoGP ΕΔ4

« Προηγούμενο άρθρο

Εκτός Grand Prix o Alex Rins

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα