• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Bagnaia: Ανυπομονώ να παλέψω με τον Quartararo
Αλλά μέχρι το τέλος του αγώνα αυτή τη φορά
Νέα 25/06/2022 - 21:54

Για τον Pecco Bagnaia, η pole position στο Assen ήταν η δεύτερη στη σειρά, η τέταρτη στους τελευταίους 6 αγώνες. Άλλωστε, δεν υπάρχει αμφιβολία για την ταχύτητα του αναβάτη της Ducati και το νέο ρεκόρ που σημειώθηκε στις κατατακτήριες είναι μια ακόμη απόδειξη αυτού. Ωστόσο, όπως είπε και ο ίδιος, δεν αρκεί να είσαι γρήγορος για να πάρεις Πρωταθλήματα, αλλά πρέπει να είσαι και δυνατός. Ακριβώς όπως ο Quartararo που μάλιστα θα ξεκινήσει δίπλα του.

Αυτό δεν σημαίνει ότι το σπάσιμο ενός τέτοιου ρεκόρ σε μια πίστα που συνήθως δεν είναι ευνοϊκή για τη Ducati είναι μεγάλη ικανοποίηση. 
"Αφού το έκανα σταμάτησα γιατί ήταν αδύνατο να κάνω κάτι καλύτερο από αυτό, αν κάποιος το ξεπερνούσε, δεν θα ήταν πρόβλημα", χαμογέλασε ο Pecco. Κανείς δεν το έκανε και αύριο θα ξεκινήσει ξανά με καθαρό πεδίο μπροστά του.

Η μέρα δεν είχε ξεκινήσει με τον καλύτερο τρόπο, αλλά ο Bagnaia και η ομάδα του κατάφεραν να λύσουν το πρόβλημα εγκαίρως για τις κατατακτήριες. 

"Σήμερα το πρωί πάλευα να είμαι ανταγωνιστικός", παραδέχτηκε, "αλλά στις ΕΔ4 βρήκαμε τον σωστό τρόπο δουλειάς και είμαι χαρούμενος".

Οι ΕΔ4 είναι η πιο σημαντική περίοδος δοκιμών, αυτή στην οποία «καταλαβαίνεις ποια ελαστικά να χρησιμοποιήσεις στον αγώνα» και βάζεις τον δικό σου ρυθμό στο τραπέζι. Ακόμη και σε εκείνη την περίπτωση, ήταν μια μονομαχία μεταξύ Bagnaia και Quartararo.

"Ο Fabio ήταν πάντα ανταγωνιστικός σε αυτήν την πίστα και θα ήθελα να παλέψω μαζί του, αλλά στο τέλος του αγώνα και όχι στους πρώτους 2 γύρους", αστειεύτηκε ο Pecco θυμούμενος το Sachsenring . "Οι Espargarò και Martin έκαναν επίσης εξαιρετική δουλειά αυτές τις μέρες. Στο Assen είναι δύσκολο να ανοίξεις διαφορά, αλλά και ο Fabio και εγώ είμαστε γρήγοροι ήδη στους πρώτους γύρους και ίσως είναι δυνατό".

"Είμαι το μόνο μου όριο, λαμβάνοντας υπόψη τους τελευταίους αγώνες", είπε ειρωνικά o Pecco.  "Στις ΕΔ4 μπόρεσα να πιέσω για όλους τους γύρους και αυτό συμβαίνει μόνο σε λίγες πίστες, για παράδειγμα στο Misano. Υπάρχει πολύ κράτημα και λίγη φθορά ελαστικών, είναι πιο δύσκολοι οι αγώνες αυτού του είδους γιατί δεν μπορείς να χαλαρώσεις, αλλά μου αρέσει να αγωνίζομαι έτσι".

Όλα είναι στο χέρι του, με τη γνώση ότι έχει τα πάντα για να βάλει στόχο τη νίκη.

"Αν κάνω μια σύγκριση με πέρυσι, νιώθω καλύτερα σε όλες τις πίστες. Στο τέλος της περασμένης σεζόν έκανα ένα μεγάλο βήμα μπροστά στην απόδοση και αυτό με βοηθάει. Εδώ αισθάνομαι καλύτερα στις γρήγορες στροφές, καταφέρνω να κλείσω την γραμμή, ενώ σε αυτό ζοριζόμουν πριν από ένα χρόνο, εδώ και στο Sachsenring", κατέληξε.

Επόμενο άρθρο »

Alex Marquez και Fabio Di Giannantonio στην Gresini!

« Προηγούμενο άρθρο

Viñales: Όλα είναι εντάξει με τον Miller

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα