• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Alex Marquez και Fabio Di Giannantonio στην Gresini!
Για το 2023
Νέα 26/06/2022 - 11:15

Πριν από την έναρξη της δράσης της Κυριακής στο Motul TT Assen, η Gresini Racing MotoGP επιβεβαίωσε ότι ο Alex Marquez θα βρεθεί δίπλα στον Fabio Di Giannantonio για τη σεζόν του 2023.

Ο Alex θα αντικαταστήσει τον Enea Bastianini στις τάξεις της Gresini την επόμενη χρονιά, με τον Ιταλό να μετακομίζει είτε στhn εργοστασιακή ομάδα είτε στην Prima Pramac Racing για να οδηγήσει μια εργοστασιακών προδιαγραφών Desmosedici το 2023.


Γεννημένος στην Cervera, ο Alex Marquez έχει βιογραφικό υψηλού επιπέδου: ήταν Παγκόσμιος Πρωταθλητής Moto3 και Moto2 το 2014 και το 2019 αντίστοιχα, με 40 βάθρα που περιλαμβάνουν 12 νίκες σε αγώνες – και δύο δεύτερες θέσεις στην μεγάλη κατηγορία πίσω στο 2020. Ο έμπειρος 26χρονος θα συμμετάσχει στην τέταρτη σεζόν του στην μεγάλη κατηγορίσα, την πρώτη με Ducati.

Μαζί με τον Ισπανό θα είναι ο Di Giannantonio, ο οποίος αυτή τη στιγμή σημειώνει μεγάλη επιτυχία στην πρώτη του σεζόν στα MotoGP με την Gresini. Ο Ιταλός, ο οποίος παρά το νεαρό της ηλικίας του έχει μακρά ιστορία με την ομάδα, είναι μεταξύ των διεκδικητών για τον τίτλο του Rookie of the Year για το 2022. Έχει ήδη μια pole position στην μεγάλη κατηγορία και μια όγδοη θέση ως καλύτερο αποτέλεσμα.

Alex Marquez: "Είμαι πολύ χαρούμενος που ανακοινώνω ότι θα γίνω μέλος της Team Gresini MotoGP, και είμαι επίσης πολύ ενθουσιασμένος που ξεκινάω αυτή τη νέα περιπέτεια: ήταν ζωτικής σημασίας για μένα να αλλάξω προκειμένου να ανακτήσω τον ίδιο τύπο κινήτρου που είχα όταν μπήκα για πρώτη φορά σε αυτό το άθλημα. Αυτή ήταν η καλύτερη επιλογή για μένα, με μια ομάδα που βοήθησε να γραφτεί η ιστορία αυτού του πρωταθλήματος. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τη Nadia, τον Carlo και όλο το προσωπικό της Gresini που πίστεψαν σε μένα. Έχω ακόμα μισή σεζόν για να κάνω το καλύτερο δυνατό πριν ξεκινήσω το 2023 με κορυφαίο κίνητρο".

Fabio Di Gianntonio: "Είμαι πολύ χαρούμενος που επεκτείνω τη συνεργασία μου με αυτήν την ομάδα, η οποία είναι σαν οικογένεια για μένα. Είναι υπέροχο γιατί θα συνεχίσουμε σε αυτήν την καμπύλη μάθησης και θα το κάνουμε με μια Ducati – και αυτό με κάνει πολύ χαρούμενο. Η συνέχεια είναι το κλειδί στα MotoGP για να μπορώ να δουλέψω με τον εαυτό μου για να είμαι ο καλύτερος δυνατός. Εργαζόμαστε για αυτήν την επέκταση συμβολαίου εδώ και λίγο καιρό και τώρα μπορούμε επιτέλους να την ανακοινώσουμε. Προφανώς οι στόχοι θα είναι υψηλότεροι: θα χρησιμοποιήσουμε αυτό το δεύτερο μέρος της σεζόν για να βελτιώσουμε τα αποτελέσματά μας και μετά την επόμενη χρονιά θέλω πραγματικά να κάνω αυτό το βήμα".

Nadia Padovani Gresini: "Είμαι πολύ χαρούμενη με αυτό το νέο έργο. Πρώτα από όλα επιβεβαιώνουμε τη συνέχεια της συνεργασίας μας με τον Fabio Di Giannantonio. Έχει ήδη δείξει το ταλέντο του φέτος, καθώς βελτιώνεται αγώνα με αγώνα και είμαι σίγουρη ότι θα συνεχίσει να γίνεται πιο ανταγωνιστικός. Ψάχναμε να βάλουμε έναν πιο έμπειρο αναβάτη δίπλα του και νομίζω ότι ο Alex Marquez είναι ο τέλειος για την ομάδα μας. Το βιογραφικό του μιλάει από μόνο του: πιστεύουμε ότι έχει μεγάλες δυνατότητες και ότι η μοτοσυκλέτα Desmosedici μπορεί να είναι ο τέλειος σύντροφος στο νέο του ταξίδι. Καλώς ήρθες στην οικογένεια, Alex!".

Επόμενο άρθρο »

Επιστροφή στις νίκες για τον Bagnaia!

« Προηγούμενο άρθρο

Bagnaia: Ανυπομονώ να παλέψω με τον Quartararo

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα