• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Επιστροφή στις νίκες για τον Bagnaia!
Διπλή πτώση Quartararo, απίστευτη δουλειά ανάκαμψης από τον Espargaro
Νέα 26/06/2022 - 16:22

Φτάνοντας στο Σαββατοκύριακο του Assen 91 βαθμούς πίσω από τον Quartararo μετά από δύο διαδοχικές πτώσεις, οι ελπίδες του Bagnaia για τον τίτλο ενισχύθηκαν από μια πρόωρη πτώση για τον Quartararo που ανάγκασε επίσης τον Aleix Espargaro να βγει εκτός πίστας. 

Λαμβάνοντας την πρώτη νίκη της Ducati στο Assen από το 2008, η νίκη του Bagnaia από την pole position τον φέρνει 66 βαθμούς πίσω από τον Quartararo για τις καλοκαιρινές διακοπές.

Ο Bagnaia ξεκίνησε δυναμικά από την pole position για να στρίψει πρώτος καθώς ο Quartararo βγήκε εκτός γραμμής, επιτρέποντας στους Aleix Espargaro και Jorge Martin να περάσουν μπροστά του. 

Ο Γάλλος αναβάτης ανέκτησε αμέσως την τρίτη θέση από τον Martin, στην τρίτη στροφή και πέρασε τον Espargaro στην πέμπτη. 

Αλλά ο Espargaro ανταπέδωσε στη γρήγορη, δεξιά έκτη στροφή για να πάρει την δεύτερη θέση,  πίσω από τον επικεφαλής του πρωταθλήματος καθώς το προβάδισμα του Bagnaia έφτασε κοντά στο ένα δευτερόλεπτο κατά τον πρώτο γύρο. 

Ο Quartararo ακολουθούσε τον Espargaro για τους επόμενους τρεις γύρους πριν ξεκινήσει την επίθεσή του, στην πέμπτη στροφή του πέμπτου γύρου. 

Όμως ο αναβάτης της Yamaha έπεσε, καθώς προσπάθησε να προσπεράσει και χτύπησε και τον Espargaro, αναγκάζοντας τον Ισπανό να βγει στο χαλίκι, κρατώντας όμως όρθια την μοτοσυκλέτα του.
 Ήταν ένα σπάνιο λάθος του Quartararo, ο οποίος όμως ξαναμπήκε στον αγώνα στο πίσω μέρος της κατάταξης με την κατεστραμμένη Yamaha του (όλα τα δεξιά αεροδυναμικά βοηθήματα είχαν πλέον φύγει) και μπήκε στα pits στο τέλος του ένατου γύρου πριν τελικά επιστρέψει και πάλι στην πίστα.

Αλλά η μέρα του σύντομα θα πήγαινε από το κακό στο χειρότερο, καθώς υπέστη ένα άσχημο highside βγαίνοντας από τη στροφή 5 στον 13ο γύρο, σηματοδοτώντας την πρώτη του απόσυρση σε αγώνα από την Valencia το 2020.

 

Το περιστατικό Quartararo/Espargaro θα διερευνηθεί μετά τον αγώνα, ενώ επέτρεψε στον Bagnaia να βρεθεί 1,4 δευτερόλεπτα μακριά από τον rookie της VR46, Marco Bezzecchi, ο οποίος επέλεξε να χρησιμοποιήσει το μαλακό πίσω ελαστικό αντί του σκληρού που επέλεξε ο Bagnaia.

Το προβάδισμα του Bagnaia θα έπεφτε κάτω από ένα δευτερόλεπτο στους επόμενους γύρους, αλλά παρέμεινε αρκετά σταθερό καθώς ο Jorge Martin προσπάθησε ανεπιτυχώς να πιέσει τον Bezzecchi να κάνει ένα λάθος.

Η μάχη για το βάθρο πήρε νέα τροπή στον 17ο γύρο, όταν άρχισε να πέφτει ελαφριά βροχή στο πίσω μισό της πίστας του Assen, κάτι που ώθησε τον ρυθμό του Martin να πέσει καθώς ο Maverick Vinales της Aprilia έφτασε στην τρίτη θέση μέσω της γρήγορης στροφής 15  στο το τέλος του γύρου.

Ο Jack Miller, ο οποίος εξέτισε ποινή μεγάλου γύρου στον τέταρτο γύρο για το περιστατικό με τον Vinales στις κατατακτήριες, και ο Brad Binder, ειδικός σε δύσκολες συνθήκες, υποβάθμισαν πέρασαν τον Martin στους γύρους 17 και 18 καθώς πίεζαν για την τελευταία θέση στο βάθρο.

Η σύντομη βροχόπτωση ολοκληρώθηκε στους εναπομείναντες γύρους, με τον Bagnaia να ανοίγει την διαφορά σχεδόν στα δύο δευτερόλεπτα σε ένα στάδιο για να πάρει την τρίτη του νίκη στη σεζόν για να τερματίσει μια σειρά από συνεχόμενα άσχημα αποτελέσματα και να προσφέρει μια λάμψη στις ελπίδες του για το Πρωτάθλημα. 

Ο Bezzecchi δεν έκανε καθόλου λάθη και κατάφερε να πάρει το πρώτο του βάθρο στα MotoGP και το πρώτο για την VR46, ενώ ο Vinales κατέγραψε το παρθενικό του βάθρο με την Aprilia, ακριβώς ένα χρόνο μετά το βάθρο του με τη Yamaha, εδώ στο Assen, το Σαββατοκύριακο που αποφάσισε να εγκαταλείψει τον Ιάπωνα κατασκευαστή για το 2022.

Ο Espargaro βρέθηκε στη 15η θέση μετά το περιστατικό με τον Quartararo, αλλά έκανε μια τρομερή δουλειά ανάκαμψης για να πάρει την τέταρτη θέση με ένα εκπληκτικό διπλό προσπέρασμα στην τελευταία στροφή στους Binder και Miller στον τελευταίο γύρο.

Η δουλειά ανάκαμψης του αναβάτη της Aprilia σημαίνει ότι βρίσκεται τώρα μόλις 21 βαθμούς πίσω από τον Quartararo στη βαθμολογία.

Ο Binder άρπαξε την πέμπτη θέση από τον Miller μετά από μια μικρή επαφή μεταξύ του ζευγαριού στο προσπέρασμα του Espargaro στον τελευταίο γύρο, ενώ ο Martin έμεινε έβδομος.

Ο Joan Mir, από τη 14η θέση στη σχάρα εκκίνησης, τερμάτισε όγδοος, μένοντας όρθιος μετά από την επαφή του πριν τον αγώνα με τον Miguel Oliveira ενώ ήταν παραταγμένος στην σχάρα εκκίνησης και άλλη μια επαφή με τον Luca Marini με το που ξεκίνησε ο αγώνας. 

Ο Oliveira ήταν ένατος στην καρό σημαία, με τον Alex Rins να συμπληρώνει την δεκάδα, μπροστά από τον Enea Bastianini και τον Takaaki Nakagami – οι οποίοι έπρεπε να εκτίσουν ποινή μεγάλου γύρου για υπέρβαση των ορίων πίστας.

Οι τελευταίοι βαθμοί πήγαν στον Johann Zarco, στον Fabio Di Giannantonio και στον Alex Marquez.

Ο Andrea Dovizioso ήταν η μόνη Yamaha που έφτασε στον τερματισμό, αλλά ο αναβάτης της RNF Racing ήταν μόλις 16ος. 


Πέρα από την πτώση του Quartararo, πτώση είχαν οι Franco Morbidelli και Darryn Binder, ενώ ο Raul Fernandez αποσύρθηκε λόγω προβλημάτων arm pump. 

Επόμενο άρθρο »

Quartararo: Ήταν ένα λάθος πρωτάρη

« Προηγούμενο άρθρο

Alex Marquez και Fabio Di Giannantonio στην Gresini!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα