• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Dovizioso: Δεν θα αγωνιστώ του χρόνου
Δεν υπάρχει λόγος
Νέα 13/07/2022 - 16:17

Η απόφαση του Andrea Dovizioso να ενταχθεί στη Yamaha δεν έχει φέρει τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Η φετινή σεζόν δεν αφήνει περιθώρια για σχόλια και ο πρώτος που το γνωρίζει είναι ο ίδιος. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν προσπαθεί, αλλά στα 36 του και μετά από 8 χρόνια οδήγησης μιας εντελώς διαφορετικής μοτοσυκλέτας όπως η Ducati, η προσαρμογή αποδεικνύεται κάτι παραπάνω από περίπλοκη.

Απομένουν ακόμα 9 αγώνες μέχρι ο Dovi να αφήσει οριστικά τα MotoGP, τουλάχιστον ως αναβάτης. Ήταν ο ίδιος που το δήλωσε σε συνέντευξή του στο motogp.com.

"Σίγουρα (του χρόνου) δεν θα αγωνιστώ, δεν υπάρχει λόγος", ανέφερε ο Ιταλός αναβάτης. "Πάντα έλεγα ότι αν δεν είμαι ανταγωνιστικός, δεν θέλω να είμαι εδώ, γιατί δεν μπορείς να το απολαύσεις αν απλά είσαι εκεί και δυσκολεύεσαι, ειδικά μετά από 20 χρόνια αγώνων. Δεν έχω προσπαθήσει να βρω θέση για την επόμενη χρονιά. Είμαι εντελώς χαλαρός, έχω ήδη κάνει μια δοκιμή για το πώς είναι να μένεις σπίτι σου - αστειεύτηκε αναπολώντας το πρώτο εξάμηνο του 2021 – Είμαι καλά, αλλά σίγουρα δεν ήθελα να τελειώσω τη σεζόν έτσι, αλλά κανείς δεν έχει τα πάντα υπό έλεγχο και αυτό μπορεί να συμβεί".

Ο Andrea δεν έκρυψε τα σημερινά του προβλήματα και τα ανέλυσε.

"Κάθε αγώνας είναι ένας πραγματικά δύσκολος αγώνας γιατί κάθε φορά ξεκινάω από πίσω και όλα γίνονται ακόμα πιο δύσκολα. Το να μην είμαι ανταγωνιστικός είναι μια εντελώς διαφορετική ιστορία από αυτή της καριέρας μου, είναι ένα δύσκολο πράγμα. Είναι η πρώτη φορά για μένα που δεν είμαι εκεί (από άποψη ανταγωνισμού) και είναι δύσκολο να το διαχειριστώ, ειδικά περίοδο δοκιμών με περίοδο δοκιμών, αγώνα με αγώνα γίνεται περισσότερο πραγματικότητα. Το MotoGP έχει αλλάξει, η μοτοσυκλέτα έχει αλλάξει, οι ανταγωνιστές έχουν αλλάξει, ο τρόπος που πρέπει να οδηγείς τη μοτοσυκλέτα είναι διαφορετικός, υπάρχουν πολλοί μεγάλοι και μικροί λόγοι και αν τα συνδυάσεις όλα μαζί, θα συμβεί αυτό που συμβαίνει σε εμένα τώρα".

Υπάρχουν και τεχνικοί λόγοι. Γιατί η Yamaha κερδίζει με τον Quartararo αλλά όχι με όλους τους άλλους αναβάτες. Όχι μόνο ο Dovizioso, αλλά και ο Morbidelli περνάει μια περίπλοκη στιγμή.

"Η Yamaha είναι αρκετά ασυνήθιστη, έχεις πολύ καλό συναίσθημα, μπορείς να στρίψεις τη μοτοσυκλέτα και να φρενάρεις πολύ καλά, αλλά υπάρχουν κάποια άλλα μέρη που δεν είναι τόσο καλά – ήταν η περιγραφή του Dovi για την M1 - Αν δεν οδηγείς όπως ο Fabio, είναι πολύ δύσκολο να είσαι ανταγωνιστικός. Αν ο Fabio κερδίζει, υπάρχει λόγος, οπότε αυτό σημαίνει ότι υπάρχει πιθανότητα να είσαι γρήγορος, αλλά αν οι άλλοι αναβάτες παραπονιούνται, σημαίνει ότι δεν υπάρχουν πολλοί τρόποι να είσαι ανταγωνιστικός. Για παράδειγμα, ο τρόπος με τον οποίο οδηγούμε ο Morbidelli και εγώ είναι εντελώς αντίθετος: ο Franco ξαπλώνει περισσότερο την μοτοσυκλέτα κάθε φορά και δεν φρενάρει δυνατά, το αντίθετο από εμένα, αλλά τα αποτελέσματα είναι παρόμοια".

Η αντιπαράθεση με τη Honda είναι αναπόφευκτη.

"Όλες οι ιαπωνικές μοτοσυκλέτες δυσκολεύονται, σίγουρα η Yamaha κέρδισε τον τίτλο πέρυσι, αλλά είναι μόνο ένας αναβάτης που είναι γρήγορος, ο δεύτερος είναι πάντα μακριά. Αυτό σημαίνει ότι η βάση της μοτοσυκλέτας είναι λίγο δύσκολη και ιδιαίτερη, όπως ήταν η Honda τα τελευταία 8 χρόνια και νομίζω ότι είναι η Yamaha τώρα", κατέληξε ο Dovi.

Επόμενο άρθρο »

Acosta: Το να προσαρμοστώ στην Moto2 δεν ήταν εύκολο

« Προηγούμενο άρθρο

Επετεύχθη η συμφωνία μεταξύ Dorna και Suzuki

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα