• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Acosta: Το να προσαρμοστώ στην Moto2 δεν ήταν εύκολο
Αλλά αν ήταν εύκολο δεν θα ήταν διασκεδαστικό
Νέα 14/07/2022 - 13:12

Παρά την κατάκτηση της pole position στο Le Mans και τη νίκη στο Mugello, ο Rookie της Moto2, Pedro Acosta, ισχυρίστηκε ότι η μετάβαση από την Moto3 στην ενδιάμεση κατηγορία «δεν ήταν εύκολη, ούτε θα ήταν διασκεδαστική αν ήταν».

Ίσως άδικα, δεδομένης της ηλικίας του και της έλλειψης εμπειρίας όχι μόνο στην Moto2 αλλά και γενικά στο paddock των Grand Prix, ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Moto3 για το 2021 ξεκίνησε τη σεζόν του 2022 ως φαβορί για τον τίτλο στα μάτια πολλών ανθρώπων.

Πρωταθλητής μόλις στην πρώτη του σεζόν σε αγώνες Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, ο Acosta σημείωσε νέο ρεκόρ γύρου  στην Moto2 καθ' οδόν για την κορυφή των δοκιμών πριν την σεζόν στο Portimao, αποδεικνύοντας ότι ο "θόρυβος" γύρω από αυτόν ήταν απολύτως δικαιολογημένος.

Όμως, παρά το γεγονός ότι έδειξε ρυθμό στους πρώτους γύρους, ο Acosta απέτυχε να τον μετατρέψει σε αποτελέσματα, με τον νεαρό Ισπανό να περιμένει μέχρι τον όγδοο γύρο για να τερματίσει στην πρώτη πεντάδα.

Μετά την πτώση από την πρώτη θέση στο Le Mans, ο Acosta είχε μια εκπληκτική απόδοση στο Mugello, όπου κέρδισε τον  πρώτο του αγώνα, πριν ανέβει σε άλλο ένα βάθρο  στο Sachsenring - το Σαββατοκύριακο του αγώνα που προηγήθηκε ενός ατυχήματος στην προπόνηση, που άφησε τον 18χρονο με σπασμένο μηριαίο οστό.

Αναλύοντας το πρώτο μισό της σεζόν του, ο Acosta είπε: "Ήταν θετικό, παρά το γεγονός ότι δεν ξεκινήσαμε τη χρονιά όπως θα θέλαμε. Μετά από δύο διαδοχικούς αγώνες εκτός βαθμών στην Αργεντινή και την Πορτογαλία και την πτώση στη Γαλλία, καταφέραμε να ανατρέψουμε την κατάσταση.


"Ήρθαμε στο καλοκαιρινό διάλειμμα με μια νίκη, μια δεύτερη θέση και μια pole, οπότε βρισκόμαστε στο σημείο που θέλαμε, αν και θα ήθελα να είχα φτάσει σε αυτό το επίπεδο στην αρχή της σεζόν".

"Δείξαμε ότι έχουμε ρυθμό και είμαστε δυνατοί από αυτή την άποψη. Παρά το γεγονός ότι ξεκίνησα από πολύ πίσω σε αρκετούς αγώνες, μπόρεσα να αντεπιτεθώ και να τερματίσω σε καλές θέσεις - ακόμα και να παλέψω για τη νίκη".

"Έχουμε ακόμα περιθώρια βελτίωσης, αλλά ήταν σημαντικό ότι ήμασταν δυνατοί όσον αφορά τον ρυθμό".


Ενώ οι επιδόσεις του Acosta στα προκριματικά ήταν πολύ καλές σε αρκετές περιπτώσεις, ο Ισπανός πιστεύει ότι θα είναι η βελτίωση του ρυθμού ενός γύρου που θα τον δει να αγωνίζεται πιο σταθερά για νίκες σε αγώνες.

"Οι κατατακτήριες είναι το σημείο στο οποίο πρέπει να δουλέψουμε περισσότερο", είπε ο Acosta. "Αν καταφέρουμε να είμαστε δυνατοί τα Σάββατα, θα ήταν μεγάλη ώθηση για τους αγώνες. Έχουμε τον ρυθμό, αλλά είναι σημαντικό την Κυριακή να ξεκινήσουμε από μια καλή θέση στην σχάρα εκκίνησης".

Σε μια επιβλητική θέση για να εξασφαλίσει τον τίτλο του rookie της χρονιάς στην Moto2, ο Acosta αισθάνεται ότι το 2022 ήταν κάθε άλλο παρά «εύκολο».

"Η προσαρμογή στην Moto2 δεν ήταν τόσο εύκολη όσο θα ήθελα, αλλά αν ήταν εύκολη δεν θα ήταν τόσο διασκεδαστική. Στο τέλος μας δίνει επιπλέον κίνητρο να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε και να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Νομίζω αφιερώσαμε τον απαραίτητο χρόνο για να προσαρμοστούμε και να φτάσουμε εδώ που είμαστε σήμερα".

Επόμενο άρθρο »

Martin: Θέλω να κερδίσω το Πρωτάθλημα

« Προηγούμενο άρθρο

Dovizioso: Δεν θα αγωνιστώ του χρόνου

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα