• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ducati: Δεν θα δίνουμε εντολές ομάδας στους αναβάτες μας
Εκτός από σπάνιες περιπτώσεις διαφωνούμε με αυτές
Νέα 16/07/2022 - 14:38

Στα μισά της σεζόν, ο αναβάτης της Ducati με την υψηλότερη θέση στην κατάταξη είναι ο Johann Zarco στην τρίτη θέση, ο οποίος απέχει 58 βαθμούς από τον επικεφαλής του πρωταθλήματος, Fabio Quartararo.

Ο κορυφαίος αναβάτης της εργοστασιακής ομάδας της Ducati, Francesco Bagnaia, μείωσε την διαφορά του (που είχε φτάσει τους 91 βαθμούς) με την νίκη πριν από τις καλοκαιρινές διακοπές στο Grand Prix της Ολλανδίας, αλλά εξακολουθεί να παραμένει 66 βαθμούς πίσω από τον Quartararo στην τέταρτη θέση μην έχοντας καταφέρει να τερματίσε σε 4 από τους πρώτους 11 αγώνες.

Με μόλις εννέα αγώνες να απομένουν για το 2022, οι επιλογές της Ducati να αναζωπυρώσει τις ελπίδες της για τον τίτλο μειώνονται.

Ακόμη και έτσι, και με οκτώ αναβάτες στο grid, η Ducati επιμένει ότι δεν θα δίνει εντολές ομάδας σε αυτό το στάδιο λόγω μιας βασικής αντιπάθειας για αυτές.

"Εντάξει, πρώτα απ 'όλα πρέπει να πω ότι προφανώς αυτή τη στιγμή απομένουν ακόμη (αρκετοί) αγώνες", ανέφερε ο Ciabatti. "Καταρχήν, με λίγες εξαιρέσεις στο παρελθόν, δεν μας αρέσουν οι εντολές ομάδας".

"Προφανώς, αν είναι ο τελευταίος αγώνας και ο ένας αναβάτης δεν έχει καμία πιθανότητα να κερδίσει και ο άλλος έχει την ευκαιρία να κερδίσει, μπορείς να σκεφτείς μια στρατηγική".

"Αλλά αυτή είναι μια εξαιρετική περίπτωση. Τώρα, δεν είμαστε σε αυτή την κατάσταση. Δεν θα δώσουμε εντολές ομάδας, η μόνη ένδειξη που δίνουμε στους αναβάτες μας είναι να αποφύγουν τις ακραίες κινήσεις ο ένας στον άλλον".

"Θυμόμαστε ακόμα την εμπειρία του Dovizioso και του Iannone στην Αργεντινή πριν από πολλά χρόνια (όταν το ζευγάρι συγκρούστηκε στον τελευταίο γύρο ενώ βρισκόταν  σε θέσεις βάθρου) και θα θέλαμε να αποφύγουμε μια παρόμοια κατάσταση".

"Αλλά αυτό είναι το μόνο πράγμα που λέμε στους αναβάτες  μας, να σέβονται λίγο περισσότερο τους αναβάτες της ίδιας εταιρίας και να  μην επιχειρούν ακραίους ελιγμούς αν είναι δυνατόν. Αλλά για τα υπόλοιπα, είναι ελεύθεροι να κάνουν ό,τι θέλουν και αν μπορούν να κερδίσουν έναν αγώνα, θα πρέπει να κερδίσουν έναν αγώνα".


Η Ducati έχει χρησιμοποιήσει εντολές ομάδας στο παρελθόν, κυρίως το 2017 όταν δημοσίευσε ένα μήνυμα «χαρτογράφησης 8» στον Jorge Lorenzo στα GP της Μαλαισίας και της Valencia, το οποίο ήταν το σήμα του να αφήσει τον Dovizioso να περάσει για να βοηθήσει τον Ιταλό να κερδίσει το πρωτάθλημα.

Ο Lorenzo  αγνόησε την τελευταία εντολή στον τελικό της Valencia, καθώς θεώρησε ότι η θέση δεν θα είχε κάνει διαφορά στις ελπίδες του Dovizioso. 

Επόμενο άρθρο »

WorldSBK Donington Park: Πρώτος Αγώνας

« Προηγούμενο άρθρο

WorldSBK Donington Park: ΕΔ

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα