• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Alvaro Bautista: Kαταλαβαίνω τα MotoGP όλο και λιγότερο
Ο αναβάτης δεν κάνει πλέον μεγάλη διαφορά
Νέα 26/07/2022 - 12:34

Η φετινή σεζόν των Superbikes εξελίχθηκε σε μια ξεκάθαρη τριπλή μάχη μεταξύ του αναβάτη της Ducati, Alvaro Bautista, και των περσινών πρωταγωνιστών της μάχης για τον τίτλο, Toprak Razgatlioglu και Jonathan Rea, με το τρίο να έχει κερδίσει και τους 15 αγώνες μέχρι στιγμής και να έχει μοιραστεί το βάθρο 10 φορές.

Ωστόσο, η εικόνα στα MotoGP είναι κάπως λιγότερο σαφής, με το πρώτο μισό της σεζόν να έχει βγάλει πέντε διαφορετικούς νικητές, 13 διαφορετικούς αναβάτες να έχουν ανέβει στο βάθρο και μόνο έναν αναβάτη με βάθρα σε περισσότερους από τους μισούς αγώνες μέχρι στιγμής, τον πρώτο στην βαθμολογία, Fabio Quartararo.

Έχουν υπάρξει πολλές αλλαγές στα MotoGP από τότε που ο Bautista αγωνίστηκε για τελευταία φορά στο πρωτάθλημα το 2018 πριν από τη μετάβασή του στα WSBK την επόμενη χρονιά.

Ο Ισπανός πιστεύει ότι η αποχώρηση του Valentino Rossi και άλλων μεγάλων ονομάτων έχει βλάψει την απήχηση των MotoGP και παραδέχτηκε ότι έχει μπερδευτεί από την εισροή νέων των οποίων οι επιδόσεις κυμαίνονται από μάχες για νίκες και βάθρα μέχρι πάλη για τις τελευταίες βαθμολογούμενες θέσεις.

"Η αποχώρηση του Rossi ήταν ένας σημαντικός παράγοντας στα MotoGP, αλλά υπήρξε επίσης μια πολύ γρήγορη αλλαγή γενιάς", δήλωσε ο Bautista σε μια συνέντευξη στην ισπανική έκδοση του Motorsport.com. "Σε δύο ή τρία χρόνια, υπήρξε μια τεράστια βιασύνη να υπογράψουν οι ομάδες νέους αναβάτες".

"Επομένως, δεν είναι μόνο οι οπαδοί του Rossi (που έχουν χάσει το ενδιαφέρον τους), αλλά και οι οπαδοί άλλων αναβατών, συμπεριλαμβανομένου του εαυτού μου, που έχουν αντικατασταθεί από νέους και άπειρους αναβάτες. Τώρα καταλαβαίνω όλο και λιγότερο τα MotoGP. Μερικοί αναβάτες παλεύουν για τη νίκη μια εβδομάδα και την επόμενη όχι".


"Σήμερα, με τόση τεχνολογία στις μοτοσυκλέτες, ο αναβάτης κάνει λιγότερη διαφορά. Πολλοί αναβάτες έρχονται από την Moto2 και είναι γρήγοροι αμέσως, κάτι που ήταν αδύνατο όταν οδηγούσα εγώ. Τότε, ο τερματισμός στην πρώτη πεντάδα ήταν πραγματικά σαν μια νίκη. Είχαμε τον Casey Stoner, τον Valentino Rossi, τον Dani Pedrosa, τον Marc Marquez… κορυφαίους αναβάτες με εργοστασιακές μοτοσυκλέτες".

"Δεν θέλω να αφαιρέσω τα εύσημα από κανέναν αναβάτη, αλλά οι μοτοσυκλέτες είναι τόσο παρόμοιες τώρα που δεν νομίζω ότι ο αναβάτης είναι τόσο σημαντικός. Αυτό πιστεύω μετά από τρία χρόνια εκτός MotoGP".

Ωστόσο, ο Bautista ήθελε να ξεχωρίσει τις προσπάθειες του συμπατριώτη και πρώην ομόσταυλού του στα 125cc, Aleix Espargaro, ο οποίος βρίσκεται δεύτερος στη βαθμολογία πίσω από τον Fabio Quartararo, έχοντας σημειώσει την πρώτη νίκη της Aprilia στην μεγάλη κατηγορία νωρίτερα φέτος στην Αργεντινή.

"Ξεκίνησα το project Aprilia το 2015, άρα ακολουθεί αυτό το μονοπάτι και είμαι χαρούμενος για αυτόν", είπε ο Bautista για τον Espargaro, ο οποίος είναι σταθερό κομμάτι της Aprilia από το 2017. "Είμαστε και οι δύο λίγο μεγαλύτεροι, είμαστε σκληρά εργαζόμενοι και πάντα θέλουμε να δώσουμε λίγο περισσότερο".

"Αυτή τη σεζόν, ο Aleix βγάζει το 100% από τη μοτοσυκλέτα και τον εαυτό του, κάτι που λείπει σήμερα στα MotoGP. Αυτές τις μέρες, οι αναβάτες δεν φτάνουν το 100% των δυνατοτήτων τους, αλλά αυτός το κάνει".

Ο Bautista πρόσθεσε ότι ελπίζει ότι η αυξανόμενη αναγνώριση των WSBK τις τελευταίες σεζόν μπορεί να αναπαραχθεί και στην Ισπανία, όπου τα MotoGP ήταν παραδοσιακά η κυρίαρχη κατηγορία.

"Στην Ισπανία τα WSBK φαίνονταν σαν ένα πρωτάθλημα δεύτερης κατηγορίας και το σκέφτηκα και εγώ πριν έρθω εδώ", παραδέχτηκε. "Τώρα δεν μπορείτε να το συγκρίνετε με τα MotoGP. Οι αναβάτες δεν είναι χειρότεροι από ό,τι στα MotoGP. Στην πραγματικότητα, κάποιοι αναβάτες έχουν έρθει εδώ από τα MotoGP και δεν έχουν κάνει τίποτα".


"Είναι ένα τελείως διαφορετικό πρωτάθλημα και τώρα όλο και περισσότεροι το παρακολουθούν. Η ατμόσφαιρα είναι εκπληκτική και προτείνω στους λάτρεις της μοτοσυκλέτας στην Ισπανία να επισκεφτούν έναν αγώνα".

"Δεν είναι τόσο δημοφιλές εδώ όσο σε άλλες χώρες, αλλά θέλω οι άνθρωποι να καταλάβουν ότι δεν είναι κατώτερο από τα MotoGP, αλλά διαφορετικό, με πραγματικά υψηλό επίπεδο ανταγωνισμού".

Επόμενο άρθρο »

Rossi, Lorenzo, Mir

« Προηγούμενο άρθρο

O Quartararo σε τεστ με την Mercedes στο τέλος της χρονιάς

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα