• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
"O Morbidelli έχει ήδη αποδείξει τα πάντα"
Σύμφωνα με τον Luca Marini
Νέα 29/07/2022 - 17:22

Στη μέση της χειρότερης σεζόν του στα MotoGP από τότε που έκανε το ντεμπούτο του το 2018 πάνω σε μια δύσκολη Marc VDS Honda, ο Franco Morbidelli έχει γίνει αντικείμενο έντονης κριτικής μέχρι στιγμής το 2022.

Ενώ ο Fabio Quartararo προηγείται μετά από 12 αγώνες, ο ομόσταυλός του Morbidelli βρίσκεται επί του παρόντος στη 19η θέση με μόλις 25 βαθμούς.

Το μόνο αποτέλεσμα μέσα στην πρώτη δεκάδα για τον Morbidelli μέχρι στιγμής αυτή τη σεζόν ήρθε στον δεύτερο αγώνα στην Mandalika, ο οποίος ήταν ένας βρεγμένος αγώνας όπου κυριάρχησε ο Miguel Oliveira.

Παραδοσιακά ένας καλύτερος αναβάτης στο βρεγμένο από ότι ο Quartararo, ακόμη και στην Mandalika έμεινε πίσω από τον Γάλλο, ο οποίος πήρε μια εντυπωσιακή δεύτερη θέση. 

Σε όλη τη σεζόν ο Morbidelli δεν έμοιαζε σε τίποτα με τον αναβάτη που τερμάτισε δεύτερος, πίσω από τον Joan Mir το 2020. Ο Ιταλός δυσκολεύτηκε να βρει ρυθμό σε κάθε γύρο σε σύγκριση με τον Quartararo και σε ορισμένες περιπτώσεις τερμάτισε πάνω από μισό λεπτό πίσω από τον Γάλλο, με ίδιες μοτοσυκλέτες. 

Επιστρέφοντας μετά από έναν σημαντικό τραυματισμό στο πόδι την περασμένη σεζόν, ο Morbidelli αναμενόταν να φτάσει εκεί που ήταν προηγουμένως το 2020 και το 2021. Αλλά ενώ τα αποτελέσματα απέχουν πολύ από αυτό, ο συμπατριώτης του και αναβάτης της Ακαδημίας VR46, Luca Marini, υπερασπίστηκε τον Morbidelli. .

Ο Marini, ο οποίος απολαμβάνει την καλύτερη πορεία του στα MotoGP αυτή τη στιγμή, πιστεύει ότι ο τραυματισμός έχει επηρεάσει τον Morbidelli περισσότερο από όσο θα περίμενε κανείς.


"Ο Franco (Μorbidelli) είχε έναν αρκετά μεγάλο τραυματισμό, έχασε πολύ χρόνο και πολλούς αγώνες. Η αποκατάσταση δεν ήταν εύκολη και στη συνέχεια η μοτοσυκλέτα άλλαξε από αυτή που είχε το 2020".

"Κατά τη γνώμη μου ο Franco επηρεάστηκε πολύ άσχημα από τον τραυματισμό, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα επιστρέψει στην κορυφή. Ένας τύπος που κερδίζει αγώνες στα MotoGP και τερματίζει δεύτερος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα έχει ήδη αποδείξει τα πάντα κατά τη γνώμη μου",


Συνήθως αποκλεισμένος στις ΚΑΤ1, ο Morbidelli δυσκολεύεται να σημειώσει πρόοδο σε συνθήκες αγώνα λόγω της έλλειψης τελικής ταχύτητας της Yamaha.

Ωστόσο, ο Quartararo έδειξε ότι η προσπέραση με την M1 είναι κάτι παραπάνω από δυνατή - η εξαγωγή της πλήρους απόδοσης της μοτοσυκλέτας σε ένα νέο μαλακό ελαστικό ήταν αντιθέτως ένα βασικό πρόβλημα για τον Morbidelli.


Δεδομένων των αποτελεσμάτων και του επιπέδου σταθερών επιδόσεων που έχει επιτύχει ο Quartararo τον τελευταίο καιρό, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η Yamaha ευνοεί τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή όσον αφορά την ανάπτυξη.

Ενώ αυτό βασίστηκε σε μεγάλο βαθμό στο ότι ο Quartararo ήταν στην εργοστασιακή ομάδα πριν φτάσει ο Morbidelli, ο τραυματισμός του Franco δεν βοήθησε τα πράγματα προς τα τέλη του 2021.

"Η Yamaha ακολούθησε τον Fabio σε όλη την εξέλιξη γιατί τον είχαν ως αναβάτη και κέρδιζε αγώνες", πρόσθεσε ο Marini. "Ίσως να μην έχουν το ίδιο στυλ οδήγησης και έτσι κάποιος ζορίζεται να προσαρμοστεί. Μπορείς να προσπαθήσεις να προσαρμοστείς, να βελτιωθείς, αλλά δεν μπορείς να γίνεις άλλος αναβάτης και νομίζω ότι αυτό είναι το κλειδί".

Παραμένοντας στη Yamaha για τουλάχιστον άλλη μια σεζόν, ο Morbidelli θα βρίσκεται υπό έντονη πίεση όχι μόνο να παραμείνει στη Yamaha, αλλά και στα MotoGP εάν τα αποτελέσματα δεν αρχίσουν να αλλάζουν γρήγορα.

Επόμενο άρθρο »

O Sylvain Guintoli εξετάζει την επιστροφή του στα Superbikes

« Προηγούμενο άρθρο

Massimo Rivola: Πρέπει να μειώσουμε το κόστος στα MotoGP

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα