• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Marc Marquez: Χρειαζόμασταν αυτή την μικρή νίκη
Όμως αν ο αγώνας είναι στεγνός δεν μπορώ να πιέσω σε όλους τους γύρους
Νέα 24/09/2022 - 18:03

H 63η pole position στα MotoGP ήρθε σήμερα για τον Marc Marquez, 1071 μέρες μετά την τελευταία του pole position, πάλι στην ιαπωνική πίστα το 2019.

Αλλά ο Marquez έχει περάσει πολλά στο ενδιάμεσο, χειρουργική επέμβαση στον δεξιό ώμο συν τέσσερις επεμβάσεις στο άνω δεξί του χέρι, σε συνδυασμό με δύο επεισόδια διπλωπίας.

Το Motegi είναι μόνο το δεύτερο Grand Prix της επιστροφής του Marquez και, ενώ η ταχύτητά του δεν αμφισβητείται, ο οκτώ φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής επιμένει ότι δεν είναι υποψήφιος για τη νίκη ή το βάθρο.

"Φυσικά, είμαι πολύ χαρούμενος που επιστρέφω στην pole position", είπε ο Marquez. "Είναι μόνο η pole position, είναι στο βρεγμένο, αλλά στην κατάσταση που βρισκόμαστε, με την ομάδα και τη Honda να δυσκολεύεται πολύ, είναι πραγματικά καλά νέα για εμάς".

"Χρειαζόμαστε αυτή την μικρή νίκη, αυτό το μικρό κίνητρο και τον καθαρό αέρα μέσα στο γκαράζ. Προσπάθησα να επιτεθώ και έκανα έναν καλό γύρο, δεν υπερέβαλα και ήταν αρκετό για να είμαι στην pole position. Επίσης στο βρεγμένο νιώθω τα αδύνατα σημεία της μοτοσυκλέτας λιγότερο και μπορώ να επωφεληθώ από αυτή την κατάσταση. Αλλά αύριο [στο στεγνό] θα είναι μια διαφορετική ιστορία. Θα επιστρέψουμε στη φυσική μας θέση, αυτή τη στιγμή".


"Φυσικά, θα ήθελα να είμαι στην κορυφή, θα ήθελα να παλέψω για το βάθρο, θα ήθελα να παλέψω για την πρώτη πεντάδα. Δεν είναι όμως η ώρα".


"Πάντα, όταν έχω μια μικρή ευκαιρία, θα προσπαθώ. Γιατί είναι ο χαρακτήρας μου και είναι ο ίδιος όπως όταν έφτασα στα MotoGP. Αλλά αύριο θα είναι ένας πολύ μακρύς αγώνας. Ένιωθα ήδη την Παρασκευή ότι θα ζοριστώ για να είμαι συνεπής και να επιτεθώ σε όλους τους γύρους. Αλλά θα δούμε"

Ενώ ο Marquez διέγραψε τις πιθανότητές του να αγωνιστεί για την νίκη, ο Fabio Quartararo δεν είναι πεπεισμένος.

"Ο Marquez είναι δυνατός και έκανε το 45,0-45,1 με το μεσαίο πίσω ελαστικό (στο στεγνό την Παρασκευή)", είπε ο Γάλλος, ο οποίος θα ξεκινήσει τον αγώνα από την 9η θέση. "Σίγουρα ήταν ένα είδος επίθεσης χρόνου, αλλά το 45,1 με το μέσο είναι πολύ γρήγορο. Έχει την ταχύτητα. Έχει τον ρυθμό και ξεκινάει από την pole. Οπότε νομίζω ότι μπορείς να του βάλεις λεφτά σε αυτόν για τη νίκη".

Ο Jack Miller, ο ταχύτερος στο στεγνό την Παρασκευή, πιστεύει επίσης ότι ο Marquez θα είναι υποψήφιος για την νίκη την Κυριακή.

"Εννοώ, φυσικά ο Marc (είναι υποψήφιος) γιατί πηγαίνει καλά και όλοι ξέρουμε ότι μπορεί να το ανεβάσει ένα επίπεδο την Κυριακή", είπε ο εργοστασιακός αναβάτης της Ducati, ο οποίος θα ξεκινήσει έβδομος. "(Δεν ξέρω) αν είναι ή όχι η φυσική κατάσταση στον ώμο του… Είναι αρκετά απαιτητική σωματικά η πίστα εδώ. Πολύ δυνατό φρενάρισμα, πολύ πίεση, χρησιμοποιώντας τα χέρια σου για να προσπαθήσεις να κρατήσεις τον εαυτό σου στη ζωή. Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε τι μπορεί να κάνει. Φυσικά, λέει ότι δεν είναι (σε θέση να δισκδικήσει την νίκη), αλλά ξέρετε, το έχει πει 1.000 φορές στο παρελθόν!".

"Πιστεύω ότι θα είναι απειλή, συν τον Pecco, τον Fabio, αυτά τα παιδιά, oι συνηθισμένοι. Ο Enea βρίσκεται αρκετά πίσω, αλλά ξέρουμε ότι έχει πάντα αξιοπρεπή αγωνιστικό ρυθμό. Ακόμη και οι KTM, ο Binder ήταν δυνατός χθες και ξανά σήμερα και γενικά μπορεί να βρει λίγο περισσότερο ρυθμό την Κυριακή".

Μαθαίνοντας ότι οι αντίπαλοί του τον είχαν επιλέξει ως ένα από τα φαβορί για τον αγώνα της Κυριακής, ο Marquez απάντησε:

"Οι αντίπαλοί μου δεν καταλαβαίνουν την Παρασκευή πώς οδηγούσα! Θέλω να πω, αν ο αγώνας είναι 10 γύρους, θα πω «ΟΚ, ναι το επίπεδο είναι εκεί, η ταχύτητα είναι εκεί». Αλλά για 24 γύρους του αγώνα, δεν είμαι έτοιμος".

"Καταλάβαινα ήδη την Παρασκευή ότι δεν είμαι έτοιμος να επιτεθώ σε όλους τους γύρους και μετά πρέπει να είμαι ήρεμος γιατί στην Αραγονία μπόρεσα να οδηγώ όπως θέλω και να είμαι σταθερός. Αλλά εδώ το πρόβλημα είναι ότι δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω όλη μου την ενέργεια στους πρώτους γύρους".

"Στο βρεγμένο ναι (μπορώ να οδηγήσω όπως θέλω), γιατί σήμερα επιβεβαίωσα ότι η θέση του χεριού μου ήταν τέλεια και μπόρεσα να φρενάρω όπως ήθελα, να μπω μέσα (στη στροφή), να σηκώσω τη μοτοσυκλέτα και είμαι πολύ χαρούμενος γι' αυτό".

"Μπορώ να οδηγώ σε βρεγμένες συνθήκες καλύτερα από ότι στο στεγνό γιατί η προσπάθεια των μυών είναι μικρότερη και κατάφερα να κρατήσω τη θέση του χεριού μου όπως μου αρέσει. Στη συνέχεια σε στεγνές συνθήκες όλα γίνονται πιο δύσκολα γιατί ακόμα δεν είμαι έτοιμος να επιτεθώ σε όλους τους γύρους".

Επόμενο άρθρο »

Δυνατός ο Περιστεράς στην Βαρκελώνη, αλλά με πρόβλημα!

« Προηγούμενο άρθρο

WorldSBK Catalunya: Πρώτος Αγώνας

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα