• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Τι περιμένουμε να δούμε στην Buriram;
Νέα 29/09/2022 - 05:33

Μόλις μια εβδομάδα μετά το Grand Prix του Motegi, τα MotoGP μεταφέρονται στην Ταϊλάνδη και το Πρωτάθλημα έχει πάρει φωτιά. Ο Fabio Quartararo θέλει κάτι πολύ καλύτερο από την όγδοη θέση και, σε μια πίστα όπου το δεύτερο μισό του γύρου θα πρέπει σίγουρα να του ταιριάζει λίγο περισσότερο, ο Aleix Espargaro θα ψάχνει για έναν αγώνα χωρίς δράματα μετά το Σαββατοκύριακο που έχασε την ευκαιρία να κλείσει την διαφορά στην Ιαπωνία. Ο Francesco Bagnaia θα έχει ένα πράγμα στο μυαλό του: τη λύτρωση.

Οι διαφορές παραμένουν αρκετά στενές παρά το δράμα στην Ιαπωνία, αλλά με τους γύρους να μετρούν γρήγορα αντίστροφα προς τον τελικό της Valencia η πίεση είναι έντονη. Οι 18 βαθμοί είναι πιο σημαντικοί τώρα, απομένουν μόνο 100 στο τραπέζι και ο Quartararo ελπίζει ότι οι καλές αναμνήσεις από την Buriram μπορούν να επαναληφθούν αυτό το Σαββατοκύριακο, καθώς στοχεύει να επιστρέψει στο βάθρο και να ξεκινήσει από την πρώτη σειρά - με τον Γάλλο να βρίσκει την προσπέραση ένα πολύ δύσκολο σημείο.

Για τον Aleix Espargaro η απογοήτευση ήταν επίσης αισθητή, αλλά για διαφορετικούς λόγους. Ο αναβάτης της Aprilia είχε έναν καλό αγώνα και ο ρυθμός του ήταν επίσης καλός – έπρεπε απλώς να ξεκινήσει από το pitlane αφού η πρώτη του μοτοσυκλέτα έμεινε σε λειτουργία εξοικονόμησης καυσίμου. Τι μπορεί να κάνει αυτό το Σαββατοκύριακο; Ο ομόσταυλός του, Maverick Viñales, έφυγε επίσης από την Ιαπωνία με λιγότερα από όσα ήλπιζε, και είπε ότι ήταν η επιλογή ελαστικού που εμπόδισε την επίθεσή του για το βάθρο. Εκεί βρίσκονται μερικά μαθήματα που πρέπει να ληφθούν για το εργοστάσιο του Noale – αλλά δεδομένης της απίστευτης προόδου που έχει ήδη σημειωθεί, μια συγκεκριμένη εστίαση είναι θετική όταν ψάχνουν για αυτό το επόμενο βήμα.

Και έτσι, φτάνουμε στον Bagnaia. Καθώς ο ομόσταυλός του, Jack Miller, είχε ξεφύγει μπροστά, κάνοντας έναν από τους κυριαρχικούς αγώνες των τελευταίων χρόνων, ο Pecco παρέπαιε. "Η μόνη γλυκιά γεύση σήμερα είναι για τον Jack", είπε ο Ιταλός μετά την πτώση του, αλλά η σωτήρια χάρη για τη Ducati δεν ήταν μόνο ο Miller στην πρώτη θέση: ήταν επίσης η όγδοη θέση του Quartararo και ο τερματισμός του Aleix Espargaro εκτός βαθμών. Ωστόσο, τώρα χρειάζεται μια επιστροφή, καθώς ο Quartararo βρίσκεται 18 βαθμούς μπροστά στην κορυφή και μέρη της πίστας του Buriram θα πρέπει να ανταποκρίνονται στις δυνάμεις της Ducati. (Αν και αξίζει να ρωτήσει κανείς  - υπάρχουν πια πραγματικές αδυναμίες για αυτή την μοτοσυκλέτα;)

Ο Enea Bastianini θα μπορούσε να είναι άλλος ένας αναβάτης που θα μας απασχολήσει. Ήταν ένα μέτριο Σαββατοκύριακο στο Motegi και έχασε μόνο έναν βαθμό σε σχέση με τον Quartararo, αλλά με την μεγαλύτερη διαφορά να καλύψει με τους αναβάτες που παραμένουν κάτι περισσότερο από μαθηματικοί διεκδικητές του τίτλου, αυτό δεν ήταν αρκετό – και στην Buriram θα χρειαστεί κάτι πολύ περισσότερο για να κρατηθεί ο Bastianini στο παιχνίδι του τίτλου. Με τον Jorge Martin να ανεβαίνει επίσης στο βάθρο, δεν ήταν μόνο ο Jack Miller που ήταν το κλειδί για σταθερούς βαθμούς στην Ιαπωνία, έτσι ο Bastianini και ο Johann Zarco θα θέλουν να αντεπιτεθούν.


Για την KTM, η Ιαπωνία σίγουρα είχε γλυκιά γεύση. Και οι δύο μοτοσυκλέτες της Red Bull KTM Factory Racing τερμάτισαν στην πρώτη πεντάδα και ο Brad Binder ανέβηκε στο δεύτερο βάθρο του φέτος και στο πρώτο βάθρο της ΚΤΜ από την νίκη του Oliveira στην Ινδονησία. Αφού η βροχή στα προκριματικά είδε τον Νοτιοαφρικανό να ξεικνάει από την πρώτη σειρά – για πρώτη φορά στην κορυφαία κατηγορία – είχε τον κλασσικό Κυριακάτικο ρυθμό του και κατάφερε να πάρει την δεύτερη θέση, με τον Oliveira να τερματίζει πέμπτος. Ήταν ένα σημείο καμπής; Μπορούν να βρουν κάτι παραπάνω στις κατατακτήριες και να αρχίσουμε να βλέπουμε τις ΚΤΜ στην πρώτη σειρά της εκκίνησης;

Υπήρχε, φυσικά, ένας τεράστιος τίτλος στην Ιαπωνία, εκτός από τους διεκδικητές του πρωταθλήματος: Marc Marquez. Η pole position του το Σάββατο τον έφερε ξανά στην κορυφή για πρώτη φορά μετά από 1071 ημέρες και o #93 είχε δυνάμεις και την ημέρα του αγώνα. Το Motegi είναι μια δύσκολη πίστα, σωματικά, οπότε η τέταρτη θέση είναι άλλο ένα σημάδι της συνεχιζόμενης πορείας προς την πλήρη ανάρρωση για τον 8 φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή. Το Buriram είναι άλλη μια πίστα στην οποία έχει κερδίσει, οπότε μπορούμε πιθανότατα να περιμένουμε ότι θα εμφανιστεί υψηλά στην σχάρα εκκίνησης στην Ταϊλάνδη - και ίσως κάνει άλλο ένα βήμα την Κυριακή.

Μιλώντας για αυτό, υπήρξε ένα σίγουρο βήμα και από τον Pol Espargaro, το οποίο ήταν ενθαρρυντικό για τη Honda συνολικά. Ωστόσο, ο Alex Marquez θα θέλει περισσότερα από την Buriram, και θα έχουμε επίσης τον Tetsuta Nagashima πίσω στη δράση, αυτή τη φορά ως αντικαταστάτη του Takaaki Nakagami καθώς ο Ιάπωνας αναβάτης χρειάζεται χρόνο για να αναρρώσει από τον σχισμένο τένοντά του, απόρροια της πτώσης του στην Αραγονία.


Τέλος, στη Suzuki, μετά από έναν εντός έδρας γύρο που θα θέλουν να ξεχάσουν, ο Alex Rins θα θέλει σίγουρα να βρεθεί ψηλά στην Ταϊλάνδη και θα έχει ένα φρέσκο ​​πρόσωπο στην άλλη πλευρά του γκαράζ: τον Danilo Petrucci. Ο, πλέον, αναβάτης των MotoAmerica επιστρέφει στα MotoGP για να αντικαταστήσει τον Joan Mir και γνωρίζει την πίστα – αν και δεν γνωρίζει τη μοτοσυκλέτα. Πώς θα τα παέι άραγε ο Petrux αυτό το Σαββατοκύριακο;

Επόμενο άρθρο »

Buriram: Moto3 ΕΔ1

« Προηγούμενο άρθρο

O Aleix Espargaro στεναχωρημένος, όχι εκνευρισμένος με το λάθος της Ιαπωνίας

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα