• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Aleix Espargaro: Χάσαμε ένα χρονικό περιθώριο χωρίς νέα μέρη
Είχαμε μόνο ένα ψαλίδι στη Valencia
Νέα 06/12/2022 - 12:44

Το όνειρο του Aleix Espargaro να γίνει Παγκόσμιος Πρωταθλητής MotoGP δέχτηκε μεγάλο πλήγμα στους τελευταίους αγώνες του 2022, καθώς ο Ισπανός πήρε μόλις 18 βαθμούς από τους τελευταίους πέντε αγώνες.

Ο αναβάτης της Aprilia, ο οποίος ήταν συχνά στα πρώτα στάδια της σεζόν ο κύριος αντίπαλος του Fabio Quartararo, υπέστη πολλά ατυχή περιστατικά, όπως ένα τεχνικό πρόβλημα στον γύρο σχηματισμού στο Motegi που ανάγκασε τον Espargaro να ξεικινήσει τον αγώνα από τα pits, ενώ ένα πρόβλημα στον κινητήρα του είχε ως αποτέλεσμα να μην τερματίσει το φινάλε της σεζόν στη Valencia.


Αυτό έδωσε στον Enea Bastianini την ευκαιρία να πάρει την τρίτη θέση στην βαθμολογία, κάτι που έκανε αφού τερμάτισε τον αγώνα στην όγδοη θέση.

Αλλά ενώ το τέλος της σεζόν ήταν πολύ απογοητευτικό τόσο για τον Espargaro όσο και για τον Maverick Viñales, το τεστ μετά τη σεζόν δεν ήταν πολύ καλύτερο κατά την άποψη του Espargaro, παρά το γεγονός ότι οι χρόνοι γύρων ήταν γρήγοροι και για τους δύο αναβάτες.

Ο Vinales τερμάτισε δεύτερος και ο Espargaro πέμπτος, ωστόσο, ο τελευταίος ήταν απογοητευμένος από την έλλειψη νέων διαθέσιμων ανταλλακτικών, κάτι που ελπίζει ότι δεν θα συμβεί κατά τη διάρκεια των τεστ του Φεβρουαρίου στη Sepang.

"Δεν μπορώ να είμαι χαρούμενος. Οι αντίπαλοί μας είχαν πολλά νέα ανταλλακτικά", πρόσθεσε ο Espargaro. "Απλώς είχαμε ένα ελαφρώς διαφορετικό ψαλίδι, αλλά εκτός από αυτό, τίποτα το οποίο δεν έχω δοκιμάσει ήδη".


"Θα πρέπει να περιμένουμε για να πάρουμε τα υπόλοιπα που χρειαζόμαστε. Οι μηχανικοί έχουν προφανώς δουλειά να κάνουν για να προετοιμάσουν το πρωτότυπο του 2023 για τη Μαλαισία, αλλά δεν έχουν καμία ένδειξη σχετικά με το υλικό".

"Είναι αλήθεια ότι υπάρχει πολύς χρόνος μεταξύ Μαλαισίας και Πορτογαλίας, σχεδόν ένας μήνας για δουλειά, αλλά χάσαμε ένα καλό χρονικό παράθυρο χωρίς νέα ανταλλακτικά".

 

 

Η Aprilia ήταν μία από τις πολλές ομάδες που δυσκολεύτηκαν να φτάσουν την Ducati όσον αφορά την τελική ταχύτητα καθ' όλη τη διάρκεια της σεζόν του 2022, αλλά με έλλειμμα 10 km/h ή περισσότερο, ο Ισπανός πιστεύει ότι η βελτίωση του κινητήρα είναι ένας άλλος τομέας που είναι απαραίτητος για τον κατασκευαστή από το Noale.

Ο Espargaro συνέχισε: "Χάνουμε 10 χλμ./ώρα από την Ducati και αυτό είναι πολύ. Είναι ένας από τους κύριους τομείς που πρέπει να βελτιώσουμε".

Παρά την πτώση της απόδοσης στα τελευταία στάδια της σεζόν, η Aprilia και ο Espargaro ήταν ένας από τους συνδυασμούς που ξεχώρισαν αυτή τη σεζόν και αναμένεται να αγωνιστούν για τον τίτλο με μεγαλύτερη συνέπεια το 2023.

Επόμενο άρθρο »

Augusto Fernandez: Η πίεση υπήρχε, φοβόμουν τα πάντα

« Προηγούμενο άρθρο

Razlan Razali: Αν ο Darryn είχε συμβόλαιο με εμάς θα τον κρατoύσαμε

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα