• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Οι πρώτες εντυπώσεις του Augusto Fernandez
Από το Sepang Shakedown
Νέα 08/02/2023 - 12:47

O Παγκόσμιος Πρωταθλητής Moto2 του 2022, Augusto Fernandez, ξεκίνησε τη σεζόν του 2023 καθώς ολοκλήρωσε το τριήμερο πρόγραμμά του στο Sepang Shakedown από τις 5 έως τις 7 Φεβρουαρίου, μαζί με τους δοκιμαστές αναβάτες. Η περιπέτειά του στα MotoGP ξεκίνησε για τα καλά με τα νέα χρώματα της ομάδα GASGAS Factory Racing Tech3, με στόχο να προσαρμοστεί όσο το δυνατόν περισσότερο στην RC16 πριν συμμετάσχει μαζί με την υπόλοιπη κατηγορία στο Επίσημο Τεστ της Sepang, στις 10-11-12 Φεβρουαρίου..

Πρώτη Ημέρα
Επανενωμένος για πρώτη φορά με τη νέα του μοτοσικλέτα μετά το τεστ της Valencia τον Νοέμβριο, ο Μαγιόρκας Augusto Fernandez ξεκίνησε τη σεζόν του 2023 την Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου. Ήταν ένας απλός και κρίσιμος στόχος για τον rookie: να νιώσει τη μοτοσυκλέτα, να βρει τα δικά του σημάδια και να προσαρμοστεί όσο το δυνατόν περισσότερο. Ενώ η μέρα επηρεάστηκε από τη βροχή στο τέλος, ο Fernandez τερμάτισε δεύτερος στα φύλλα χρόνου με χρόνο με 2.01.331, μόλις 0,185 δευτερόλεπτα πίσω από τον ταχύτερο γύρο του Cal Crutchlow.

 

Δεύτερη Ημέρα
Η Δευτέρα επηρεάστηκε έντονα από τη βροχή, μειώνοντας σημαντικά τον απαραίτητο χρόνο διαδρομής για τον rookie. Ωστόσο, η ελαφριά βροχή από το πρωί σήμαινε ότι ο Fernandez είχε χρόνο σε βρεγμένες συνθήκες, μια εμπειρία που θα του είναι χρήσιμη στο μέλλον, με τη σεζόν να ξεκινά στο Portimao της Πορτογαλίας στα τέλη Μαρτίου. Μπόρεσε να κάνει 19 γύρους πριν το μεσημεριανό διάλειμμα. Με την πίστα βρεγμένη, οι αναβάτες έπρεπε να περιμένουν μέχρι τις 17:30 πριν μπορέσουν να ξαναβγούν στην πίστα. Ο αναβάτης της GASGAS Factory Racing Tech3 τερμάτισε την ημέρα στην τρίτη θέση, με προσωπικό καλύτερο χρόνο το 2'02.770.

 

Τρίτη Ημέρα
Ο ήλιος έλουζε την πίστα την τρίτη μέρα και όλα ήταν έτοιμα για μια ζεστή και στενγή τελευταία μέρα δοκιμών στο Sepang Shakedown. Στα μέσα της ημέρας, ο Fernandez είχε ήδη καταγράψει 29 γύρους, προτού συνεχίσει να δοκιμάζει διαφορετικές ρυθμίσεις για να βρει την άνεσή του στην RC16 το απόγευμα. Στο τέλος της ημέρας, έκανε τις πρώτες του δοκιμαστικές εκκιν΄σεις και έκλεισε την τελευταία μέρα όντας τέταρτος στα φύλλα χρόνου με χρόνο σε 2'00.482, 0.679 δευτερόλεπτα από τον Michele Pirro.

 

"Η πρώτη δοκιμή στη Valencia αφορούσε απλώς την οδήγηση μιας μοτοσυκλέτας MotoGP, χωρίς να σκέφτομαι να αλλάξω πολύ τις ρυθμίσεις, οπότε λογικά ο στόχος του shakedown ήταν να ξεκινήσω σωστά τη δουλειά και να δημιουργήσω τη βάση μου", δήλωσε ο Fernandez. "Είμαι χαρούμενος που είχα τρεις μέρες για να συνηθίσω τη μοτοσυκλέτα και νιώθω ήδη ότι αρχίζω να καταλαβαίνω γιατί συμβαίνουν όλα και πώς να οδηγήσω αυτό το μηχάνημα. Λάβαμε πολλές πληροφορίες τις τελευταίες τρεις ημέρες, τόσο σε στεγνές όσο και σε βρεγμένες συνθήκες, και θα είναι πολύ σημαντικό να καταλάβω τι πρέπει να κάνω για να πάω πιο γρήγορα τις επόμενες ημέρες. Η ομάδα έκανε πολύ καλή δουλειά, γι' αυτό θα ήθελα να τους ευχαριστήσω. Ανυπομονώ για την Παρασκευή για το Sepang Test".

Nicholas Goyon, manager ομάδας

"Ο Augusto Fernandez επανενώθηκε με τη μοτοσυκλέτα του εδώ στη Sepang μετά την πρώτη δοκιμή στη Βαλένθια τον Νοέμβριο. Αυτές οι τρεις ημέρες του Shakedown Test ήταν πραγματικά εποικοδομητικές, αν και ο καιρός δεν ήταν χρήσιμος. Το θετικό είναι ότι μπόρεσε να οδηγήσει ήδη σε πολλές διαφορετικές συνθήκες, κάτι που είναι κρίσιμο για έναν rookie: οδήγησε με βρόχινα ελαστικά σε πλήρως βρεγμένη πίστα, με βρόχινα ελαστικά σε πίστα που στέγνωνε, με slick ελαστικά σε μικτή πίστα, και φυσικά σε slick σε στεγνή πίστα. Η τρίτη μέρα ήταν η πιο έντονη, καθώς η πίστα ήταν εντελώς στεγνή, και έκανε μερικούς πολύ ενδιαφέροντες χρόνους γύρου. Δεν έπεσε καθόλου, κάτι που σημαίνει ότι έχουμε καλά περιθώρια βελτίωσης. Έχει πολύ καλή συμπεριφορά, τα σχόλιά του είναι θετικά και εποικοδομητικά, οπότε όλοι στο γκαράζ και στο Pierer Mobility Group είναι ευχαριστημένοι μαζί του. Ανυπομονούμε να συνεχίσουμε τη δουλειά με τον Augusto την Παρασκευή στο Sepang Test".

Επόμενο άρθρο »

Τί μπορούμε να περιμένουμε από τους "δευτεροετείς" του MotoGP;

« Προηγούμενο άρθρο

Razali: Η επικοινωνία με την Aprilia είναι φανταστική

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα