• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
WorldSBK Phillip Island Test: 1η Μέρα
O Toprak Razgatlioglu στην κορυφή των φύλλων χρόνου
Νέα 20/02/2023 - 13:54

Ήταν μια συναρπαστική ημέρα δοκιμών για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike MOTUL FIM στο Phillip Island, καθώς ο Toprak Razgatlioglu έφτασε στην κορυφή των φύλλων χρόνων κατά 0,099 δευτερόλεπτα παρά την πτώση του μέσα στη μέρα, ενώ και οι τρεις αναβάτες που κυριάρχησαν το 2022 είχαν πτώση. Η ημέρα διακόπηκε από πέντε κόκκινες σημαίες, αλλά οι ομάδες και οι αναβάτες ήταν ακόμα σε θέση να κάνουν ουσιαστική δουλειά την προτελευταία ημέρα δοκιμών ενόψει της σεζόν του 2023 που ξεκινά στην ίδια πίστα το Σαββατοκύριακο. 

Παρά το γεγονός ότι δεν είχαμε αγώνα αλλά δοκιμές, υπήρχε δράμα παντού στην Αυστραλία καθώς πέντε κόκκινες σημαίες, αρκετές από αυτές λόγω πτηνών στην πίστα, διέκοψαν τις δοκιμές, ενώ τόσο ο Jonathan Rea όσο και ο Alvaro Bautista έπεσαν στην τέταρτη στροφή περίπου την ίδια ώρα, ενώ ο Toprak Razgatlioglu έπεσε στην 10η στροφή με λίγα λεπτά απομένουν για το μεσημεριανό διάλειμμα. 

Παρά την πτώση του, ο Razgatlioglu μπόρεσε να επιστρέψει το απόγευμα για να φτάσει στην κορυφή των φύλλων χρόνου με 1'30.674. Ο Michael Ruben Rinaldi ήταν δεύτερος, 0,099 δευτερόλεπτα πίσω από τον Razgatlioglu, αλλά κατάφερε να τερματίσει μπροστά από τον ομόσταυλό του, Bautista, με τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή του 2022 στην τρίτη θέση και 0,134 δευτερόλεπτα πίσω από τον Razgatlioglu. Ο έξι φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής, Rea, κατέκτησε την τέταρτη θέση με 1'30.889, με τον Rea να είναι ο πρώτος αναβάτης που μπήκε στο 1'30.


Αρκετοί αναβάτες δορυφορικών ομάδων ήταν δυνατοί την πρώτη μέρα στην Αυστραλία, με τέσσερις εξ αυτών να τερματίζουν στην πρώτη δεκάδα πίσω από τον Andrea Locatelli στην πέμπτη θέση. Ο Locatelli είχε φτάσει στην κορυφή πριν το μεσημεριανό διάλειμμα, με 1'31.008, αλλά δεν κατάφερε να βελτιώσει τον χρόνο του το απόγευμα Ο Γερμανός αναβάτης Philipp Oettl κατέκτησε την έκτη θέση και ήταν ο κορυφαίος δορυφορικός αναβάτης στη Ducati του, 0,921 δευτερόλεπτα πιο αργός από τον Razgatlioglu, ενώ ο Remy Gardner ήταν έβδομος και μόλις 0,005 δευτερόλεπτα πίσω από τον Oett.

Ο νέος αναβάτης της BMW, Garrett Gerloff, ήταν ο ταχύτερος αναβάτης για τη γερμανική εταιρία την 1η μέρα, παίρνοντας την 8η θέση με 1'31.671, με τον Αμερικανό να βελτιώνει τον χρόνο του κατά ένα δευτερόλεπτο από το πρωί, ενώ ο rookie, Dominique Aegerter, ήταν ένατος με 1'31.728. Ο εργοστασιακός αναβάτης της BMW, Michael van der Mark, ολοκλήρωσε την πρώτη δεκάδα, περίπου ένα δέκατο πίσω από τον Aegerter.


Ο Iker Lecuona ήταν ο ταχύτερος αναβάτης της Honda στην 11η θέση, ενώ λίγο παραπάνω από ένα δέκατο πίσω του ήταν ο Danilo Petrucci, με τον Ιταλό σχεδόν 1,5 δευτερόλεπτο μακριά από τον Razgatlioglu. Ο Scott Redding κατέλαβε την 13η θέση με τους Axel Bassani και Alex Lowes να συμπληρώνουν την πρώτη 15άδα.

 

Επόμενο άρθρο »

"Μπορούν να παλεύουν για την πρώτη 5αδα σε κάθε αγώνα"

« Προηγούμενο άρθρο

Ο Μίλτος Τεντόγλου μεγάλος οπαδός του MotoGP

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα