• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ιωάννα και Αμαλία Λάμπρου στην κορυφή του MXWomen
Νέα 10/05/2023 - 11:38

Το Πρωτάθλημα Μοτοκρός του 2023 έχει ήδη ξεκινήσει και η κατηγορία ΜΧWOMEN που έχει θεσπίσει η Α.ΜΟΤ.Ο.Ε., η Ελληνική Ομοσπονδία έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς και σε παγκόσμιο επίπεδο θεσπίζονται τα Πρωταθλήματα Γυναικών, όπως άλλωστε σε όλα τα αθλήματα. Ο ανδροκρατούμενος μηχανοκίνητος αθλητισμός πρέπει να κάνει τη στροφή και να έχει ξεχωριστές κατηγορίες και ξεχωριστές βαθμολογίες για τις γυναίκες. 

Στον Αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος ΜΧ  είδαμε από κοντά και εντυπωσιαστήκαμε από τη μαχητικότητα αλλά και τις ικανότητες των γυναικών που έτρεξαν μαζί με την κατηγορία Senior. Ειδικά η περσινή Πρωταθλήτρια 20χρονη Ιωάννα Λάμπρου έχει ένα υψηλό οδηγικό επίπεδο και τα καταφέρνει θαυμάσια και στο συναγωνισμό με τους άνδρες της “μεγάλης” κατηγορίας. Αγωνίζεται με το νούμερο 7 στη μοτοσυκλέτα της, μια Yamaha YZF 250, ενώ η 18χρονη αδελφή της Αμαλία (2η στο Πρατάθλημα του 2022) με μια Yamaha YZ 125, έχει το νούμερο 17. Τερμάτισαν στις δύο πρώτες θέσεις της κατηγορίας Γυναικών και είναι πολύ ωραίο να τις βλέπεις και στα πιτς, που ξαφνικά αποκτούν άρωμα γυναίκας. 

Συγχαρητήρια και στις δύο και ελπίζουμε να γίνουν παράδειγμα και σε άλλες γυναίκες για να συμμετέχουν στο Μοτοκρός. Εκτός από τις Δέσποινα Μανδάνη, Ελένη Λυμπεροπούλου, Δέσποινα Πασαλή, που αγωνίστηκαν και πέρυσι, φέτος είδαμε και την Μαρία Μπάκα να επιστρέφει, αλλά και νέα ονόματα, τις Στέλλα Βαρέλι και Ματούλα Μαργαρίτη. καλό για το ΜΧ είναι ο πολύ θετικός και ο τρόπος που αντιμετωπίζονται από όλους στο Motocross Paddock.

 
Ο απεσταλμένος μας Δημήτρης Διατσίδης, με τις δύο πρώτες του Αγώνα!
Ο απεσταλμένος μας Δημήτρης Διατσίδης, με τις δύο πρώτες του Αγώνα!

Επόμενο άρθρο »

Quartararo: Αφήνουμε πίσω το δράμα της Jerez

« Προηγούμενο άρθρο

Επιστρέφει στο Le Mans o Marc Marquez!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα