• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Quartararo: Αφήνουμε πίσω το δράμα της Jerez
Θέλω να διατηρήσω μια θετική στάση
Νέα 10/05/2023 - 18:20

 

Το Σαββατοκύριακο της Jerez ήταν το χειρότερο της χρονιάς για τον Fabio Quartararo μέχρι στιγμής, με τη 16η θέση στις κατατακτήριες (την χειρότερη της καριέρας του) ακολουθούμενη από μια «άσκοπη» 12η θέση στον αγώνα Sprint και στη συνέχεια τη δέκατη θέση - μετά από δύο ποινές μεγάλου γύρου - στον αγώνα της Κυριακής.

"Περίμενα καλύτερα αποτελέσματα όταν έφτασα στη Jerez, οπότε ανυπομονώ τώρα για έναν επαναληπτικό αγώνα στο Le Mans αυτό το Σαββατοκύριακο", είπε ο Quartararo. "Έχουμε αφήσει πίσω μας όλο το δράμα του τελευταίου αγωνιστικού Σαββατοκύριακου: Προτιμώ να επικεντρωθώ στη δουλειά που πρέπει να κάνουμε και στους στόχους που θέλουμε να πετύχουμε".

"Είναι το εντός έδρας Grand Prix μου, οπότε ανυπομονώ να δω και να ακούσω τους οπαδούς. Θέλω να διατηρήσω μια θετική στάση, να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ και ελπίζω να έχω καλά αποτελέσματα".

O Quartararo πέρασε το τεστ της Jerez μετά τον αγώνα δοκιμάζοντας νέα πλαίσια, αεροδυναμικά μέρη και εξαρτήματα εξάτμισης για την M1 του. Αν και δεν υπήρξε σαφής βελτίωση, το πλαίσιο (και ίσως η εξάτμιση) θα μπορούσε να δοκιμαστεί ξανά στο Le Mans.


Αλλά η διαδοχή αργών στροφών με μεγάλες ευθείες σημαίνει ότι ο Quartararo φοβάται ότι η έλλειψη ισχύος κινητήρα και επιτάχυνσης της M1 θα μπορούσε να αποτελέσει πρόβλημα αυτό το Σαββατοκύριακο.


Ερωτηθείς συγκεκριμένα εάν αυτό ήταν ανησυχητικό για το Le Mans, ο Quartararo απάντησε: "Βασικά, ναι. Είναι ένα σημείο όπου πρέπει να βελτιωθούμε: η έξοδος από τις αργές στροφές στην ευθεία. Ο περιορισμός μας είναι η ισχύς".

Αλλά ο περιβόητος γαλλικός καιρός μπορεί ακόμα να είναι υπέρ του Quartararo και της Yamaha, ακόμα κι αν μπορούσε να διαταράξει την επανάληψη των δοκιμών των ανταλλακτικών.


"Μπορέσαμε να δοκιμάσουμε κάποια στοιχεία και ρυθμίσεις στο τεστ της Jerez. Στην ιδανική περίπτωση, θέλουμε επίσης να τα δοκιμάσουμε εδώ, αλλά οι μέχρι στιγμής μετεωρολογικές προβλέψεις προβλέπουν ότι μπορεί να έχουμε πολλές βρεγμένες περιόδους δοκιμών αυτό το Σαββατοκύριακο", δήλωσε ο διευθυντής της ομάδας Massimo Meregalli.

"Ο ρυθμός μας ήταν καλός στο βρεγμένο στο Grand Prix της Πορτογαλίας και της Αργεντινής νωρίτερα αυτή τη σεζόν, οπότε θα φροντίσουμε να είμαστε έτοιμοι σε κάθε περίπτωση. Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό αγωνιστικό Σαββατοκύριακο για τον Fabio. Οι Γάλλοι οπαδοί τον υποστηρίζουν ολόψυχα και αυτό θα δώσει σε όλους μας μια επιπλέον ώθηση για να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό και να δείξουμε τις πραγματικές μας δυνατότητες".

Επόμενο άρθρο »

Φτάνοντας στο 1000ο Grand Prix

« Προηγούμενο άρθρο

Ιωάννα και Αμαλία Λάμπρου στην κορυφή του MXWomen

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα