• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
5 Ducati ​στις 5 πρώτες θέσεις στο Sachsenring
και οκτώ Desmosedici GP στις πρώτες εννέα θέσεις
Νέα 19/06/2023 - 16:10

Δελτίο Τύπου


Για πρώτη φορά σε αγώνα του MotoGP, 5 Ducati μονοπώλησαν τις 5 πρώτες θέσεις

Ο Francesco Bagnaia (Ducati Lenovo Team) και ο Jorge Martin (Pramac Racing) έδωσαν μια συναρπαστική μάχη σώμα με σώμα στον 7ο γύρο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος MotoGP, στην πίστα Sachsenring στη Γερμανία. Οι δύο αναβάτες πέρασαν σχεδόν ταυτόχρονα τη γραμμή τερματισμού, με τον Ισπανό να κατακτά τη νίκη – δεύτερη στο Moto GP στην καριέρα του – για μόλις 0,06 δευτερόλεπτα.

Από την αρχή της αναμέτρησης των 30 γύρων, ήταν ξεκάθαρο ότι για τη νίκη θα μονομαχούσαν ο Bagnaia, που ξεκίνησε από την pole position, και o Martin, που είχε κερδίσει τον αγώνα Sprint των 15 γύρων, την προηγουμένη. Ο Bagnaia οδήγησε στον πρώτο γύρο, αλλά ο Martin, έκτος στη σχάρα εκκίνησης, πέρασε μπροστά με ένα θεαματικό προσπέρασμα στο Waterfall, το σημείο όπου συνέβησαν πολλές προσπεράσεις κατά τη διάρκεια του αγώνα. Καθώς ξεμάκρυναν από τους υπόλοιπους, η μεταξύ τους διαφορά μέχρι το τέλος κυμαινόταν μεταξύ 0,6 και 0,4 δευτερολέπτων, μέχρι τους γύρους 17 έως 20, όταν ο Bagnaia πέρασε πρώτος για τρεις γύρους. Με τον Martin να περνά ξανά μπροστά από τον 24ο γύρο και μετά, όλα έδειχναν ότι η νίκη θα κρινόταν στο slipstream λίγο πριν τη γραμμή τερματισμού, αλλά το μπροστινό ελαστικό του Bagnaia κάποια στιγμή άγγιξε ελαφρά το πίσω μέρος του Martin και παρά τις καλύτερες προσπάθειες του Pecco στον τελευταίο γύρο, ο Martin ολοκλήρωσε το εξαιρετικά επιτυχημένο διήμερό του στο γερμανικό Moto GP.

O ακόμα εκτός ρυθμού Enea Bastianini, ξεκινώντας δέκατος στο grid, είχε μια σταθερή κούρσα σε αυτή τη θέση μέχρι τον 17o γύρο, όταν προσπέρασε τον Espargarò για να ανέβει ένατος, για να τερματίσει τελικά στην όγδοη θέση γενικής όταν ο Binder είχε πτώση στον 19ο γύρο.

Με τους Zarco, Bezzecchi και Marini να τερματίζουν τρίτος, τέταρτος και πέμπτος αντίστοιχα, η Ducati μονοπώλησε την πρώτη 5άδα στην κορυφαία κατηγορία για πρώτη φορά και έγινε ο πρώτος κατασκευαστής που πέτυχε κάτι τέτοιο μετά τη Honda στο GP του Ρίο ντε Τζανέιρο το 2003. Επιπλέον, οκτώ μοτοσυκλέτες Desmosedici GP τερμάτισαν στο top 9.

Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP, τέσσερις Ducati καταλαμβάνουν πλέον τις 4 πρώτες θέσεις της κατάταξης, με τον Bagnaia να προπορεύεται με 160 βαθμούς, 16 μπροστά από τον Martin, ο οποίος μετά τα αποτελέσματα αυτού του Σαββατοκύριακου αναδεικνύεται ως ο πλησιέστερος αντίπαλός του στη βαθμολογία.

Francesco Bagnaia (#1 Ducati Lenovo Team) – 2ος: "Ήταν διασκεδαστικό! Βρήκαμε το κάτι παραπάνω σε σχέση με χθες (προχθές), ο ρυθμός σήμερα ήταν απίστευτος και δεν το περίμενα. Νομίζω ότι για να κερδίσουμε τον Jorge χρειαζόμασταν κάτι παραπάνω σήμερα αλλά ήμασταν πολύ κοντά, αγγίξαμε ο ένας τον άλλον δύο φορές! Είμαι χαρούμενος με το αποτέλεσμα και χαρούμενος για αυτόν, άξιζε τη νίκη, οπότε ας προχωρήσουμε τώρα στο Assen με ένα υπέροχο συναίσθημα. Μπόρεσε να είναι πιο κοντά σε σύγκριση με εμένα στις εξόδους των στροφών, απλά προσπαθούσα να μεγιστοποιήσω την αίσθηση της μοτοσυκλέτας και όλα ήταν εντάξει, στον τελευταίο γύρο προσπάθησα να αντεπιτεθώ, αλλά σίγουρα πρέπει να βελτιωθούμε σε πίστες με κλειστές στροφές. Τώρα προχωράμε στο Assen την επόμενη εβδομάδα, μία από τις αγαπημένες μου πίστες!».

 

Enea Bastianini (#23 Ducati Lenovo Team) – 8ος: «Ο σημερινός αγώνας πήγε καλά και είμαι χαρούμενος. Δεν είμαι ακόμα στο 100%, αλλά είμαστε κοντά. Δεν περίμενα ότι θα μπορούσα να έχω αυτή την επίδοση μετά το Mugello, αλλά νιώθω καλά. Αυτή ήταν μια λιγότερο απαιτητική πίστα, και ενώ έπρεπε να πάρω μια μέρα άδεια μετά το GP της Ιταλίας, τώρα νιώθω έτοιμος να επιστρέψω στις προπονήσεις αμέσως! Ο σημερινός αγώνας έδειξε ότι η μοτοσυκλέτα μας αποτελεί ένα πολύ καλό πακέτο, αλλά νομίζω ότι ο Jorge και ο Pecco έκαναν επίσης τη διαφορά σε σύγκριση με τους άλλους αναβάτες της Ducati. Εξακολουθώ να μην γνωρίζω τόσο καλά την GP23, αλλά ελπίζω ότι σύντομα θα μπορέσω να παλέψω μαζί τους και για την πρώτη 5άδα μετά τις καλοκαιρινές διακοπές».

Η ομάδα της Ducati Lenovo, μετά από τρία επιτυχημένα Σαββατοκύριακα, θα προετοιμαστεί ώστε να συμμετέχει στον τελευταίο γύρο της Κυριακής, το κλασικό TT Assen Circuit στην Ολλανδία.

Επόμενο άρθρο »

"Σκάστε και κάντε δουλειά"

« Προηγούμενο άρθρο

Ciabbati: O Martin θα μείνει στην Pramac για το 2024

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα