• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ciabbati: O Martin θα μείνει στην Pramac για το 2024
Όπως ήταν το αρχικό πλάνο
Νέα 19/06/2023 - 16:09

Ο Paolo Ciabatti απόλαυσε ένα αξέχαστο Σαββατοκύριακο στο Sachsenring για την Ducati. Oκτώ μοτοσυκλέτες της Ducati ήταν στις πρώτες εννέα θέσεις, ενώ οι θέσεις 1 έως 5 καταλήφθηκαν από αναβάτες του Borgo Panigale, γράφοντας μια νέα σελίδα στην ιστορία. 

Ο αθλητικός διευθυντής της Ducati μίλησε για αυτό και πολλά άλλα στο GPOne λίγες μόνο στιγμές μετά την ολοκλήρωση του Grand Prix του Sachsenring.


"Νομίζω ότι ήταν ένα πολύ ωραίο Σαββατοκύριακο για τα χρώματα της Ducati", είπε ο Ciabatti. "Νομίζω ότι ο αγώνας της Κυριακής ενθουσίασε όσους τον παρακολούθησαν. Ο Pecco προσπάθησε, αλλά ο Martin ήταν δυνατός και στο τέλος έφτασαν και οι δύο στη γραμμή του τερματισμού, με τον Jorge να κερδίζει. Βλέποντας πέντε Ducati μπροστά, σε μια πίστα ιστορικά μη ευνοϊκή για τις μοτοσυκλέτες μας, επιβεβαιώνει ότι η Ducati λειτουργεί καλά στο Sachsenring με όλους τους αναβάτες και με διαφορετικά στυλ οδήγησης. Νομίζω ότι έχουμε κάνει εξαιρετική δουλειά από πλευράς τεχνικής ανάπτυξης και επίσης στην επιλογή των αναβατών".

Στα τελικά στάδια υπήρξε λίγη ένταση με την επαφή των δύο διεκδικητών για τη νίκη.

"Ο Pecco είναι ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής και τόσο αυτός όσο και ο Jorge ήταν πολύ καλοί. Ο Bagnaia προσπάθησε, ο Martin ήταν πολύ καλός στο να κρατιέται σταθερός. Φυσικά, υπάρχουν στιγμές που μας σηκώνουν την τρίχα, σαν την επαφή στην τελευταία στροφή. Τελικά όμως, σε μια θεωρητικά δύσκολη πίστα, αυτό το αποτέλεσμα είναι υπέροχο και τώρα σκεφτόμαστε το Assen".

Τότε ο Ciabatti αναφέρθηκε στη χρονιά άφιξης του Jorge στα MotoGP.

"Ο Jorge έκανε σπουδαία πράγματα στη Moto2 και χωρίς το ατύχημα του Portimao θα μπορούσε να είχε ανθίσει νωρίτερα, δεδομένου ότι εκείνο το επεισόδιο τον ζόρισε πολύ. Ίσως του έλειπε κάτι στη διαχείριση του δεύτερου μέρους του αγώνα, αλλά δούλεψε πολύ στην προετοιμασία και νομίζω ότι η επένδυση που κάναμε είναι η σωστή".

Πότε θα αρχίσετε να μιλάτε για ανανέωση συμβολαίου με τον Martin;

"Ο Martin έχει διετές συμβόλαιο μαζί μας. Αν είχε λάβει πρόταση από εργοστασιακή ομάδα, θα είχε την ευκαιρία να μας το πει για αντιτάξουμε μια προσφορά. Δεν φαίνεται να έχει λάβει προσφορές από εργοστασιακές ομάδες, ούτε φαίνεται ότι έχει πρόθεση να αποχωρήσει από μια Ducati μετά τους τελευταίους αγώνες. Ως εκ τούτου, ο Martin θα είναι στην Pramac Ducati το 2024 όπως είχε προγραμματιστεί".

Ο Marquez έλειπε στο Sachsenring.

"Είναι αποκαρδιωτικό να βλέπεις έναν Πρωταθλητή σαν τον Marc να πέφτει τόσες φορές. Η προσπάθεια επίτευξης αποτελεσμάτων εάν η μοτοσυκλέτα δεν είναι σωστή, κινδυνεύει να δημιουργήσει επεισόδια αλλά να εμπλέξει άλλους αναβάτες. Λυπάμαι για τον Marc, καθώς και που βλέπω τη Honda και τη Yamaha να δυσκολεύονται".

Τι θα γινόταν όμως αν ο Marc ερχόταν ψάχνοντας για μια μοτοσυκλέτα Ducati;

"Δεν υπάρχει χώρος για άλλους αναβάτες, έχουμε ήδη πολλούς και είμαστε ευχαριστημένοι με τους δικούς μας".

Επόμενο άρθρο »

5 Ducati ​στις 5 πρώτες θέσεις στο Sachsenring

« Προηγούμενο άρθρο

Θα συμμετάσχει ο Dani Pedrosa στον αγώνα του Misano

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα