• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
WSBK Superpole Race: Ο Razgatlioglu πήρε τη νίκη
Νέα 30/07/2023 - 13:40

Ήταν δέκα γύροι ασταμάτητα δράματος στον αγώνα Superpole καθώς το «Titanic Trio» επέστρεφε μαζί στο βάθρο.

 

Ο Toprak Razgatlioglu (Pata Yamaha Prometeon WorldSBK) και ο Jonathan Rea (Kawasaki Racing Team WorldSBK) ήρθαν αντιμέτωποι για τη νίκη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike MOTUL FIM στον αγώνα Tissot Superpole Race της Κυριακής το πρωί με τον Τούρκο σταρ να διεκδικεί τη νίκη, μειώνοντας τη διαφορά στη βαθμολογία από τον Alvaro Bautista (Aruba). .it Racing – Ducati). Ο Νο 1 πάλεψε από την 14η θέση για να βρεθεί στο βάθρο, καθώς περιόρισε τη ζημιά στη μάχη του Τίτλου, με τη διαφορά να μειώνεται στους 49 βαθμούς.

 

ΑΓΩΝΑΣ ΩΣ ΤΕΛΟΣ: Η μάχη του βάθρου αποφασίστηκε στον τελευταίο γύρο

Ο Axel Bassani (Motocorsa Racing) ανέβηκε από την 4η θέση στην 1η όταν έσβησαν τα φώτα καθώς αναζητούσε την πρώτη του νίκη, αλλά σύντομα βρέθηκε στην τρίτη θέση πίσω από τους Toprak Razgatlioglu (Pata Yamaha Prometeon WorldSBK) και Jonathan Rea (Kawasaki Racing Team WorldSBK ). Το ζευγάρι δημιούργησε διαφορά από το #47 καθώς πάλευε για τη νίκη. Ο Τούρκος σταρ κέρδισε δύο θέσεις στον 4ο γύρο καθώς πρώτα προσπέρασε τον Rea πριν περάσει τον Bassani καθώς προηγήθηκε. Στον 6ο γύρο, ο Rea προχώρησε μπροστά από το #54 αφού πίεσε στη στροφή 13 και έκανε την κίνηση στη στροφή 20, αλλά ο αναβάτης της Yamaha απάντησε στη στροφή 3 στον επόμενο γύρο.

O Razgatlioglu το πανηγυρίζει δεόντως!!!
O Razgatlioglu το πανηγυρίζει δεόντως!!!

Το ζευγάρι τερμάτισε στην 1η και 2η, ενώ πίσω τους μαίνεται μια μάχη για την 3η, η οποία κρίθηκε στην προτελευταία στροφή στον τελευταίο γύρο. Με τον ρυθμό του Bassani να πέφτει σε σύγκριση με τους κορυφαίους, ο Alvaro Bautista (Aruba.it Racing - Ducati) μπόρεσε να τον περάσει στη στροφή 20 στον 10ο γύρο για να εξασφαλίσει τερματισμό στο βάθρο από τη 14η θέση στο grid για να εξασφαλίσει την εκκίνηση στην πρώτη σειρά για τον Αγώνα 2.

Η νίκη του Razgatlioglu ήταν η 37η νίκη του και η πέμπτη του χρονιά, ενώ πλησιάζει στα 109 βάθρα του Carl Fogarty με τον Πρωταθλητή του 2021 πέντε κάτω από τον Βρετανό. Ο Rea γιόρτασε την 400η εκκίνηση σε αγώνα WorldSBK με το 255ο βάθρο του, ενώ ο Bautista πρόσθεσε το 78ο βήμα του στο ρεκόρ του.

 

Ο BASSANI ΠΑΤΑ ΣΤΗΝ 4η ΘΕΣΗ: χάνει ελάχιστα το βάθρο

O Bautista 3ος
O Bautista 3ος

Η 4η θέση του Bassani σημαίνει ότι ξεκινά από την ίδια θέση που έκανε στους δύο πρώτους αγώνες του γύρου της Τσεχίας αφού έχασε το βάθρο, ενώ μαζί του θα είναι ο αντίπαλος της Ducati Michael Ruben Rinaldi (Aruba.it Racing – Ducati) που τερμάτισε πέμπτος. Ο Remy Gardner (GYTR GRT Yamaha WorldSBK Team) μετέτρεψε την εκκίνηση της πρώτης σειράς στην 6η θέση για να εξασφαλίσει την εκκίνηση της δεύτερης σειράς για τον Αγώνα 2 καθώς το δυνατό του Σαββατοκύριακο συνεχίζεται.

 

ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ ΤΡΙΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ: Χαμηλώνει τις μάχες στους πρώτους εννέα

Ο Alex Lowes (Kawasaki Racing Team WorldSBK) θα οδηγήσει στην τρίτη σειρά στον Αγώνα της Κυριακής το απόγευμα καθώς κατέλαβε την 7η θέση, μπροστά από τον Danilo Petrucci (Barni Spark Racing Team). Ο Ιταλός έχασε θέσεις καθώς βγήκε εκτός πίστας στην στροφή 1 στον 1ο γύρο πριν παλέψει πίσω για να εξασφαλίσει την 8η θέση. Ο Garrett Gerloff (Bonovo Action BMW) ήταν 9ος καθώς εξασφάλισε την τελευταία θέση στην τρίτη σειρά για τον Αγώνα 2, με τον Iker Lecuona (Team HRC) να τερματίζει 10ος.

Ο Rea στην 2η θέση
Ο Rea στην 2η θέση

Ο Andrea Locatelli (Pata Yamaha Prometeon WorldSBK) αποσύρθηκε από την πρώτη δεκάδα όταν είχε μία θεαματική πτώση στον πρώτο γύρο, τερματίζοντας το σερί πόντων του που ξεκίνησε στον Portimao Race 1 πέρυσι. Ο Xavi Vierge (Team HRC) έπεσε στον πρώτο γύρο όταν ο Rinaldi πέρασε με το ζόρι τον Ισπανό, ρίχνοντάς τον κάτω από το σχηματισμό εκκίνησης για τον Αγώνα 2.

Οι πρώτοι εννέα από τον αγώνα Tissot Superpole Race

 

1 Toprak Razgatlioglu (Pata Yamaha Prometeon WorldSBK)

2. Jonathan Rea (Kawasaki Racing Team WorldSBK) +1.203s

3. Alvaro Bautista (Aruba.it Racing – Ducati) +2.968s

4. Axel Bassani (Motocorsa Racing) +3.180s

5. Michael Ruben Rinaldi (Aruba.it Racing – Ducati) +5.310s

6. Remy Gardner (GYTR GRT Yamaha WorldSBK Team) +8,205s

7. Alex Lowes (Kawasaki Racing Team WorldSBK) +8.375s

8. Danilo Petrucci (Barni Spark Racing Team) +9.021s

9. Garrett Gerloff (Bonovo Action BMW) +10.165s

 

Ταχύτερος Γύρος: Toprak Razgatlioglu (Yamaha) – 1'31.254 δ.

Επόμενο άρθρο »

WSBK Αγώνας 2: Ο Bautista πήρε τη νίκη, ο Razgatlioglu έπεσε

« Προηγούμενο άρθρο

SBK Camier: “οι κανονισμοί στα Superbike ευνοούν την κυριαρχία της Ducati"

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα