• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ο Alonso πήρε την πρώτη ιστορική νίκη για την Κολομβία στην Moto3™
Νέα 06/08/2023 - 18:36

Ο πρωτάρης κέρδισε στο ντεμπούτο του, ενώ ο Holgado επέκτεινε το προβάδισμά του στο Πρωτάθλημα με τον Masia να μένει εκτός.

Στο Silverstone ακούστηκε ο Κολομβιανός ύμνος για πρώτη φορά καθώς ο David Alonso (Ομάδα GASGAS Aspar) όχι μόνο κέρδισε την πρώτη του νίκη στο Γκραν Πρι αλλά και την πρώτη για το έθνος του. Ο πρωτάρης είχε εκπληκτική απόδοση στον τελευταίο γύρο αφού ανέβηκε από την τελευταία θέση στο grid για να πάρει τη νίκη μπροστά από τους υπόλοιπους δυνατούς αναβάτες του Moto3, με τον Ayumu Sasaki (Liqui Moly Husqvarna Intact GP) να παίρνει την 2η θέση. Ο Daniel Holgado (Red Bull KTM Tech3) ενίσχυσε την προσπάθειά του για τον Τίτλο καθώς ο επικεφαλής του Πρωταθλήματος ανέβηκε σε ένα σημαντικό βάθρο με τον αντίπαλό του για τον τίτλο Jaume Masia (Leopard Racing) να πέφτει από το προβάδισμα και να αποτυγχάνει να αποκομίσει βαθμούς.

Ήταν αποκαρδιωτικό για τους Βρετανούς οπαδούς πριν καν σβήσουν τα φώτα καθώς ο Scott Ogden (VisionTrack Racing Team) δεν μπόρεσε να βγει στον γύρο προθέρμανσης. Όταν ο Βρετανός είχε πάρει ξανά τη μοτοσυκλέτα του, βρισκόταν πίσω από το αυτοκίνητο ασφαλείας και αναγκάστηκε να ξεκινήσει το Grand Prix από το πίσω μέρος του grid.

Τα φώτα έσβησαν και ήταν μια καλή αρχή για τον Daniel Holgado που πέρασε τον Jaume Masia στη στροφή 1. Ο Masia, που ξεκίνησε από την pole position έμεινε πίσω καθώς ο Holgado με τον Deniz Öncü (Red Bull KTM Ajo) και τον Ayumu Sasaki ήρθαν πολύ κοντά στον πρώτο γύρο.

Ο Öncü έμεινε μπροστά από τον Masia και τον Holgado. Στη συνέχεια πλήσίασε και ο Ivan Ortola (Angeluss MTA Team) και καθώς 13 γύροι είχαν απομείνει, ήρθε η καταστροφή για τον Jaume Masia, καθώς ο Ισπανός έπεσε στη στροφή Village και συνέχισε αμέσως στον Αγώνα, αλλά με τεράστια δυσκολία να ανέβει στην πρώτη 15άδα, χωρίς να καταφέρει να κερδίσει έναν βαθμό.

Εν τω μεταξύ στη μάχη εμπρός, βρίσκονταν ο Diogo Moreira (MT Helemts MSI) και ο David Alonso, ενώ ο αντίπαλος του Masia οδηγούσε με 20 αναβάτες μαζί στη διαμάχη για τη νίκη. Ήταν μια σκληρή αλλά δίκαιη μάχη. Ο David Alonso έδειχνε ανταγωνιστικός με 8 γύρους να απομένουν καθώς ο νεαρός δεν δίστασε να παλέψει με τα μεγάλα ονόματα στο μπροστινό μέρος. Ο Romano Fenati (Rivacold Snipers Team) έφτασε επίσης μπροστά με έξι γύρους να απομένουν, χρησιμοποιώντας το μοναδικό του στιλ.

Το προβάδισμα συνέχισε να αλλάζει καθώς γίνονταν κινήσεις σε κάθε στροφή της πίστας του Silverstone με μήκος 5,900 χλμ. Οι ομάδες παρακολούθησαν με αγωνία καθώς οποιοσδήποτε από τους 20 κορυφαίους θα μπορούσε να πάρει τη νίκη στον τελευταίο γύρο.

Ο τελευταίος γύρος έφτασε και ήταν ο Holgado που πίεσε τον Alonso και τον Öncü με τους Ortola, Sasaki και Moriera να θέλουν να μπουν στην πρώτη 3άδα. πριν από τον τερματισμό. Ο Alonso πήρε το προβάδισμα και πάλι καθώς ο Öncü έμεινε στη 2η θέση για να μείνει πίσω στη συνέχεια δημιουργώντας ένα κενό επιτρέποντας στον Κολομβιανό να κρατήσει το προβάδισμα μέχρι τη γραμμή τερματισμού μπροστά από τον Ayumu Sasaki που κράτησε πίσω του τον Holgado.

Ο Ivan Ortola έχασε το βάθρο μένοντας στην 4η θέση καθώς κράτησε πίσω τον απειλητικό David Muñoz (BOE Motorsports) που ολοκλήρωσε την πρώτη 5άδα. Ο Scott Ogden (VisionTrack Racing) ήταν ο αναβάτης που έφτασε στην πρώτη 20άδα με 12 γύρους να απομένουν, φτάνοντας πίσω από τους κορυφαίους. Ο Βρετανός έφτασε κοντά στο να πάρει βαθμούς στους 4 γύρους πριν το τέλος, αλλά έπεσε πίσω στην 16η θέση στα τελευταία στάδια.

Η συνέχεια του Πρωταθλήματος διανύει την πορεία της στη σεζόν 2023 για την Moto3™, με την προσοχή να στρέφεται πλέον στον επόμενο Γύρο στο Red Bull Ring στην Αυστρία όπου θα διεξαχθεί από τις 18 έως τις 20 Αυγούστου.

 

Οι 10 πρώτοι:

1. David Alonso (GASGAS Aspar Team)

2. Ayumu Sasaki (Liqui Moly Husqvarna Intact GP) +0.152

3. Daniel Holgado (Red Bull KTM Tech3) +0.203

4. Ivan Ortola (Angeluss MTA Team) +0.337

5. David Muñoz (BOE Motorsports) +0.471

6. Diogo Moreira (MT Helmets – MSI) +0.767

7. David Salvador (CIP Green Power) +0.839

8. Jose Antonio Rueda (Red Bull KTM Ajo) +0.892

9. Collin Veijer (Liqui Moly Husqvarna Intact GP) +0.941

10. Romano Fenati (Rivacold Snipers Team) +0.977

Επόμενο άρθρο »

Ο Aldeguer επιστρέφει με εντυπωσιακή νίκη στο Silverstone

« Προηγούμενο άρθρο

Ο Bezzecchi πρώτος στο Warm Up του Αγώνα στη Βρετανία

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα