• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ο Quartararo προειδοποιεί τη Yamaha: «Δεν θα υπάρξει δεύτερη ευκαιρία»
Νέα 11/08/2023 - 12:57

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2021 έδωσε στο εργοστάσιο της Iwata προθεσμία για να βρει μια λύση στα δεινά που την ταλαντεύουν πριν αποφασίσει για το μέλλον του.

 

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2021 Fabio Quartararo προειδοποίησε αυστηρά την Yamaha, με τον Γάλλο να μην θέλει να δώσει στο εργοστάσιο της Iwata άλλες ευκαιρίες για να του προσφέρει την κατάλληλη μοτοσυκλέτα που χρειάζεται. Μετά από ένα δύσκολο Σαββατοκύριακο στο Silverstone για το #20, που ήταν τελευταίος στις Κατατακτήριες και τερμάτισε στην 15η θέση στο Βρετανικό GP.

 

Μόλις πριν από 12 μήνες, ο Quartararo ηγήθηκε του Πρωταθλήματος πριν παραχωρήσει τελικά το στέμμα του MotoGP™ στον Francesco Bagnaia (Ducati Lenovo Team). Ο «El Diablo» έχει κερδίσει μόλις τρία βάθρα αλλά καμία νίκη από το Βρετανικό GP του 2022 και μετά. Φαίνεται ότι έχει εξαντληθεί η υπομονή του με το εργοστάσιο της Iwata, δίνοντάς τους χρόνο μέχρι το Misano Test στις 11 Σεπτεμβρίου, για να καταλήξουν σε κάτι που να αποδίδει.

 

«Στο τεστ του Misano θέλω να έχω αποδείξεις. Έχουν ένα μήνα. Η Yamaha μου υπόσχεται πράγματα εδώ και τρία χρόνια σε ένα έγγραφο PDF 10 σελίδων, εκ των οποίων οι 9.5 σελίδες δεν έχουν εκπληρωθεί», είπε ο Quartararo στο Autosport το περασμένο Σαββατοκύριακο στο Βρετανικό GP: «Φέτος δεν ήθελα να δω αυτό το PDF».

«Δεν θέλω να δω γραπτά πράγματα, αυτό που θέλω να δω είναι τη μοτοσυκλέτα στο Misano, γιατί αυτή θα είναι, στο 95% αυτής που θα τρέξει το 2024. Εκεί θα φανεί αν η Yamaha με θέλει πραγματικά για το μέλλον». 

 

Ο Quartararo έχει δώσει αυτήν την πρόκληση στη Yamaha, αλλά παραδέχεται ότι η προτίμησή του είναι να παραμείνει στο πλευρό του Ιάπωνα κατασκευαστή. «Η Yamaha είναι η προτεραιότητα γιατί είναι αυτή που με έφερε στο MotoGP - Εμπιστεύομαι την Yamaha και της έδωσα μια ευκαιρία, αλλά δεν θα υπάρξει δεύτερη». Ο Quartararo άνοιξε επίσης το θέμα για τον χωρισμό του με τον επί μακρόν μάνατζέρ του Eric Mahe, προκειμένου να δημιουργήσει τη δική του εταιρεία διαχείρισης, την FQ20.

 

«Τώρα νιώθω πολύ πιο ελεύθερος. Έχω ανθρώπους που ασχολούνται με το νομικό και το οικονομικό».

«Ξέρω τι θέλω, δεν θέλω να ζαλιστώ. Αυτό θα είναι πολύ σημαντικό για να δούμε τι θα κάνει η Yamaha για την επόμενη χρονιά».

Επόμενο άρθρο »

Συγχαρητήρια στην Aprilia, είναι μια επιτυχία που τους αξίζει

« Προηγούμενο άρθρο

Στο βάθρο ο Αλέξης Παπαγεωργίου στην Ριέκα

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα