• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Συγχαρητήρια στην Aprilia, είναι μια επιτυχία που τους αξίζει
Νέα 12/08/2023 - 11:26

Ο Gigi Dall'Igna γράφει στο LinkedIn χρησιμοποιώντας την ορολογία «οι αντίπαλοί μας»: «Ήταν πάντα ανταγωνιστικοί σε αυτήν την πίστα, με έναν πραγματικά εμπνευσμένο αναβάτη. Για μένα, το ποτήρι είναι μισογεμάτο, ακόμα περισσότερο. Ο Bagnaia τα έδωσε όλα, όπως επίσης ο Alex Marquez και ο άπειρος Bezzecchi»...

 

Το Σαββατοκύριακο του Silverstone σίγουρα δεν ήταν αποτυχία για την Ducati, η οποία τερμάτισε στην 1η και 2η θέση στον Αγώνα Sprint με τους Alex Marquez και Marco Bezzecchi που πήρε επίσης την pole position και στη συνέχεια είδε τον Pecco Bagnaia να ανεβαίνει στο δεύτερο σκαλί του βάθρου την Κυριακή στο Grand Prix. Αλλά όταν οι άνθρωποι της ομάδας είναι συνηθισμένοι να κερδίζουν και να απολαμβάνουν μια από τις καλύτερες σεζόν Αγώνων όλων των εποχών, είναι εύκολο να αισθάνονται ότι η δεύτερη θέση την Κυριακή μοιάζει με αποτυχία.

 

Ωστόσο, αυτό δεν ίσχυε για τον Gigi Dall’Igna, Υπεύθυνου σχεδιασμού των Desmosedici που κυριαρχούν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ο οποίος σχολίασε το Σαββατοκύριακο του Βρετανικού GP στο προφίλ του στο LinkedIn περιγράφοντας λεπτομερώς τι συνέβη.

 

«Ένα δύσκολο Σαββατοκύριακο και ένας Αγώνας που στο τέλος μας αντάμειψε με μια δεύτερη θέση που είχε γεύση, τόσο γλυκιά! Αν πρέπει να απαντήσω στη συνηθισμένη ερώτηση, θα έλεγα χωρίς αμφιβολία ότι το ποτήρι είναι πράγματι μισογεμάτο και μάλιστα, ακόμη περισσότερο».

 

«Ο Pecco αγωνίστηκε καλά, έδωσε τόσο μεγάλο μέρος του δυναμικού του και για μένα, αυτό το αποτέλεσμα είναι το πιο σημαντικό. Πολέμησε σαν πραγματικός Πρωταθλητής, παρόλο που η απόδοσή μας δεν ήταν αυτή που θα περιμέναμε: ένα πολύ περίπλοκο Σαββατοκύριακο που επιδεινώθηκε από τις καιρικές συνθήκες και τη συνεχή μας αναζήτηση για καλύτερο στήσιμο. Κάποιος πρέπει να είναι δυνατός και εκλεπτυσμένος ακόμα και όταν τα πράγματα δεν εξελίσσονται με τον καλύτερο τρόπο, και ο Pecco σίγουρα ήταν. Ναι, μου άρεσε πολύ ο Αγώνας του, κυριάρχησε από την αρχή και μετά μπόρεσε να αντισταθεί έξυπνα και να υπερασπιστεί τη θέση του όταν οι αντίπαλοι έγιναν πιο επιθετικοί. Έδωσε τα πάντα, παίρνοντας επίσης το ρίσκο να οδηγήσει σε δύσκολες και μεταβαλλόμενες συνθήκες με τη βροχή να πλησιάζει. Έτσι, αυξήσαμε το προβάδισμά μας στη βαθμολογία και σήμερα αυτό είναι που μετράει».

 

«Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι απογοητευτικό να σε προσπερνάνε λίγες μόνο στροφές πριν από τη γραμμή τερματισμού: συγχαρητήρια στους αντιπάλους μας, πάντα πολύ ανταγωνιστικοί σε αυτή την πίστα, με έναν πραγματικά εμπνευσμένο αναβάτη. Μια επιτυχία που τους αξίζει για την ουσιαστική δουλειά που κάνουν».

 

«Οι σκέψεις μου είναι επίσης για τον Alex Marquez και για την πρώτη του επιτυχία στο MotoGP στον Αγώνα Sprint, αν και σταμάτησε μόνο από ένα μηχανικό πρόβλημα, ενώ ήταν επίσης πρωταγωνιστής στον Αγώνα της Κυριακής: η αποφασιστικότητα και το ταλέντο που έχει, έπρεπε να άξιζαν καλύτερη τύχη. Επίσης, πώς να μην αναφέρουμε τον άπειρο Bezzecchi και την πολλοστή επίδειξη ταχύτητας και πείρας του, που προδόθηκε ίσως από την έμφυτη ανταγωνιστικότητά του μετά από μια άλλη εκπληκτική pole position που σημείωσε σε συνθήκες βροχής, δείχνοντας τη σιγουριά ενός αληθινού βετεράνου».

 

«Ως εκ τούτου, εμείς και οι θαυμαστές μας μαθαίνουμε για άλλη μια φορά ότι τίποτα δεν είναι εύκολο, και ακόμη λιγότερο να θεωρείται δεδομένο. Σήμερα κερδίσαμε και απολαμβάνουμε αυτό το βάθρο, αλλά είμαστε ήδη συγκεντρωμένοι και προετοιμαζόμαστε για να αξιοποιήσουμε στο έπακρο τα επόμενα GP. Συνέχισε έτσιDucati»!


 

Ο Gigi Dall'Igna λοιπόν από τη μια συγχαίρει τους “αντιπάλους” της Aprilia, που σαφώς έχουν βελτιωθεί και είναι μια απειλή αν συνεχίσουν να παίρνουν νίκες και από την άλλη μας δίνει να καταλάβουμε το πόσο δύσκολη είναι η τέλεια ρύθμιση της μοτοσυκλέτας ώστε η απόδοση να είναι η μέγιστη δυνατή σε κάθε εναλλαγή του καιρού ή της πρόσφυσης της ασφάλτου. Σίγουρα οι Αγώνες του 2023 θα κρίνονται όλο και περισσότερο στις μικρές λεπτομέρειες...

 

Επόμενο άρθρο »

Ποιοι αναβάτες θα μετακινηθούν από τη Moto2™ στο MotoGP™;

« Προηγούμενο άρθρο

Ο Quartararo προειδοποιεί τη Yamaha: «Δεν θα υπάρξει δεύτερη ευκαιρία»

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα