• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Δηλώσεις του νέου Παγκόσμιου Πρωταθλητή
Ο Jorge Lorenzo δεν κρύβει την ικανοποίησή του
Νέα 12/10/2010 - 23:36

Ο Ισπανός φέτος κέρδισε τον Valentino Rossi με ίδια μοτοσυκλέτα. Πέρυσι αρνήθηκε πολύ μεγάλες οικονομικές προτάσεις για μεταγραφή στην Honda και την Ducati και πείστηκε να μείνει για ένα ακόμη χρόνο στην ίδια ομάδα, με ίδια μοτοσυκλέτα, ώστε να προσπαθήσει να κερδίσει τον κορυφαίο οδηγό. Βέβαια είναι άτυχος στο ότι ο Rossi τραυματίστηκε και αργότερα ο Pedrosa, οπότε οι φανατικοί υποστηρικτές του «γιατρού» άρχισαν τα «αν» και άλλα τέτοια ώστε να μειώσουν τον Lorenzo, που έκανε το λάθος να παραπονεθεί για την οδήγηση του Vale στην γνωστή πια τρομερή μονομαχία του Motegi. 

Ο ίδιος ο Rossi όμως τονίζει ότι ο Jorge φέτος δεν είναι τυχερός, αλλά καλός και γι’ αυτό δεν πέφτει. Επίσης του έδωσε τα ειλικρινή του συγχαρητήρια, αφού αναγνωρίζει στο πρόσωπό του τον ισχυρότερο αντίπαλο που είχε ποτέ.

 

Ο Ισπανός φαίνεται ότι τα αντιπαρέρχεται όλα αυτά και γιορτάζει τον πρώτο του Τίτλο στην μεγάλη κατηγορία. «Είναι ωραίο και μου δίνει ικανοποίηση, όσο δεν φαντάζεται κανείς. Το όνειρό μου έγινε πραγματικότητα και τώρα θέλω να μείνω για λίγο μόνος και να καταλάβω το ότι είμαι ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής», είπε αμέσως μετά τον αγώνα.

«Όταν πέρασα τη γραμμή του τερματισμού ήταν μια μεγάλη ανακούφιση από όλη την ένταση που είχε μαζευτεί. Δεν έχω τσεκάρει ακόμη τα μηνύματα στο κινητό μου, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα υπάρχει ένα από τον πατέρα μου», δήλωσε και εμείς θυμόμαστε ότι μετά τα προβλήματα που είχε στη σχέση του με τον πατέρα του, τα δύο τελευταία χρόνια οι δύο έχουν έλθει και πάλι πολύ κοντά, με τον Jorge να βοηθάει στον ελεύθερο χρόνο του τη σχολή αγωνιστικής οδήγησης για πιστιρικάδες που έχει η οικογένεια στην Μαγιόρκα.

Ο Lorenzo συνέχισε λέγοντας: «Είναι δύσκολο να το κατανοήσεις. Σκέπτεσαι για αυτήν τη στιγμή και νομίζεις ότι τα έχεις φανταστεί όλα, αλλά παρόλα αυτά είναι κάπως διαφορετικά».

«Στην Jerez ήταν ένας σπουδαίος αγώνας, μέσα στην Ισπανία και είναι ο αγώνας που μου άρεσε περισσότερο, εκτός από το ότι παραλίγο να πνιγώ στους πανηγυρισμούς μέσα στη λίμνη! Στο Silverstone είναι που οδήγησα καλύτερα και υπήρξαν και δύσκολες στιγμές όπως στην Aragon. Τώρα πρέπει να χαρούμε αυτόν το Τίτλο και να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε όσους περισσότερους αγώνες γίνεται, τώρα που πήραμε το Πρωτάθλημα», σημείωσε αναλογιζόμενος τη χρονιά.

«Αφιερώνω αυτό το Πρωτάθλημα στον πατέρα μου, την μητέρα μου, την αδελφή μου. Στην οικογένειά μου στην Μαγιόρκα και στην οικογένειά μου εδώ στους αγώνες. Σε όλους όσους με βοήθησαν εδώ: τον Giampiero Sacchi, τον Dani Amatriain, τον Lin Jarvis. Αφιερώνω αυτόν τον Τίτλο στον Shoya Tomizawa... ήταν ένα μεγάλο ταλέντο και ατυχώς δεν κατάφερε να πραγματοποιήσει το όνειρό του να γίνει Πρωταθλητής. Επίσης το αφιερώνω στους οπαδούς μου, που αγαπούν τις ικανότητές μου αλλά επίσης καταλαβαίνουν και τα ελαττώματά μου».

Όσον αφορά το αν θα χρησιμοποιήσει το #1 στην μοτοσυκλέτα του το 2011, είπε: «Εξαρτάται από το σχεδιασμό που θα κάνουμε. Αν δείχνει ωραίο ναι, πιστεύω ότι θα το βάλω».

 

Επόμενο άρθρο »

O Dani πίσω στη δράση, ώρα να δούμε συναγωνισμό

« Προηγούμενο άρθρο

Οι φήμες για μεταγραφές Elias, Aoyama, Dovizioso

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα