• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
1ος Αγώνας - kat; ar
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ο ΜΠΙΛΗΣ ΚΑΝΤΙΛΗΣ ΣΤΟ 39ο ΚΑΙ 141ο ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΘΗΝΩΝ
Πέμπτη, 17 Μαρτίου · 10:00 π.μ. - 12:00 μ.μ.
Νέα 03/03/2011 - 18:16

Χωρίς να φοβάται τις προκλήσεις, ο Μπίλης Καντίλης, πάντα υπό την επίβλεψη του πατέρα του, άρχισε μια περιπέτεια που για πολλούς από εμάς θα μπορούσε να είναι ένα απλό όνειρο. Φόρεσε το γυαλιστερό κράνος του, εξοπλίστηκε με χάρτες και διαβατήριο και ανέβηκε στη μηχανή του. Προορισμός: Η διαδρομή Paris – Dakar. 

Το μεγάλο ταξίδι του ατρόμητου αναβάτη Μπίλη στη Λατινική Αμερική είναι η απόλυτη μοτοσυκλετιστική περιπέτεια. Ο Μπίλης Καντίλης τρέχει στο Paris - Dakar, είναι μια πολύχρωμη, χαρούμενη ιστορία που σε προτρέπει να ακολουθείς τα όνειρά σου, και που θα σε κάνει να ετοιμάζεις τις αποσκευές σου και να εκτοξεύεσαι προς το ηλιοβασίλεμα της δικής σου περιπέτειας πριν ακόμα καλά καλά το καταλάβεις.

Η ιστορία πραγματεύεται την περιπέτεια του επτάχρονου Μπίλη Καντίλη που αποφασίζει να τρέξει στο ράλλυ Paris Dakar με την συμπαράσταση του πατέρα του στο ρόλο του μηχανικού. Εκεί θα γνωρίσει την ομορφιά της Λατινικής Αμερικής, τη γοητεία του συναγωνισμού, τη μαγεία της εξερεύνησης των ορίων σώματος και ψυχής, την αγωνία της επιβίωσης στις αχανείς εκτάσεις ερήμου, τη χαρά του τερματισμού. Όλα αυτά σ' ένα υπέροχο όνειρό του. Αλλά, ποιός γνωρίζει ποτέ; Ίσως το όνειρο, μεγαλώνοντας ο Μπίλης, το μετατρέψει σε πραγματικότητα.

 

Ο Πασχάλης Τσαρούχας έβαλε μαζί μια αρμονική ομάδα χαρακτήρων, που είναι οικείοι για όλα τα παιδιά. Την ευγενική, προστατευτική μητέρα του Μπίλη, τον δραστήριο και στοργικό πατέρα και φυσικά τον έξυπνο και ενθουσιώδη Μπίλη, που λαχταρά να περιηγηθεί στον κόσμο πάνω στη μηχανή του. Μια συναρπαστική πλοκή, που τρέχει έξυπνα, με πολλά στοιχεία ενδιαφέροντος για τα παιδιά, σε όλη της την έκταση, καθιστά αυτό το βιβλίο μαγευτικό, σε κάνει να το ξεφυλλίζεις αχόρταγα, είτε είσαι αγόρι ή κορίτσι! Πρόκειται για ένα εξαιρετικό ανάγνωσμα, που δεν θέλεις να αφήσεις από τα χέρια σου. Γίνεσαι μέρος της περιπέτειας, έχει δράση, και είναι πολύ εύθυμο.

 

Ο Πάσχάλης Τσαρούχας διαπρέπει στη συγγραφή παιδικών βιβλίων διότι είναι γνήσιος και πρωτότυπος, με λεπτό χιούμορ και ηθοπλαστικό σκοπό. Η πεποίθηση του Πασχάλη Τσαρούχα ότι τα παιδιά χρειάζονται προκλήσεις, ότι πρέπει να θέτουν υψηλούς στόχους και ότι πρέπει να ενθαρρύνονται να πιστεύουν στον εαυτό τους, προβάλλει μέσα από αυτό το γοητευτικό βιβλίο.

Ο συγγραφέας με ευαισθησία προσεγγίζει και απομυθοποιεί ένα θέμα που μαγεύει τους μικρούς και "φοβίζει" πολλούς μεγάλους. Την χρήση της μηχανής σαν μέσον μεταφοράς αλλά και διασκέδασης. Ο συγγραφέας γνωστός για την αγάπη του για τις μηχανές αλλά και την σωστή χρήση τους είναι από τους πιο κατάλληλους ανθρώπους για να μιλήσει για το θέμα. «Ο Μπίλης Καντίλης τρέχει στο Paris Dakar, αποτελεί το πρώτο από μια σειρά βιβλίων που σκοπό έχουν το χτίσιμο και την ενθάρρυνση της συνείδησης μικρών και μεγάλων στον ευαίσθητο και γοητευτικό τομέα του ασφαλούς δικυκλισμού»

 

Το βιβλίο προλογίζει ο Έλληνας νικητής του Paris Dakar Βασίλης Ορφανός.

Την εικονογράφηση του βιβλίου, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις 2Δ, έχει κάνει ο αδερφός του Πασχάλη Τσαρούχα, ο Βασίλης Παπατσαρούχας, ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της νέας γενιάς εικονογράφων.

 

Επόμενο άρθρο »

Οι οδηγοί της Red Bull στο Silverstone

« Προηγούμενο άρθρο

Video: Προπονείται με ποδήλατο ο Hayden

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα