• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
ΠΠΡ: Ο Καρακατσάνης νικητής στην Supersport
Στα 46 του ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου
Νέα 11/09/2011 - 22:27

Ο Βαγγέλης Καρακατσάνης καταχειροκροτήθηκε την ώρα που ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου των Μεγάρων, κάτι που είχε να κάνει από το 2005! Ο 46χρονος οδηγός αφιέρωσε τη νίκη του στη μνήμη του φίλου του που έχασε σε ένα τραγικό ατύχημα στο οποίο καταστράφηκε και η αγωνιστική του μοτοσυκλέτα. Τελικά μετά από προσπάθειες δανείστηκε μια άλλη Honda CBR600RR και κατάφερε με αποφασιστικό τρόπο να κυριαρχήσει στον 4ο Αγώνα της χρονιάς, στην πολύ ανταγωνιστική κατηγορία των Supersport, η οποία είχε 17 οδηγούς στην σχάρα της εκκίνησης. 

Ο έμπειρος οδηγός ξεκίνησε από την 2η θέση και λίγο αργότερα έκανε την επίθεσή του και πέρασε μπροστά από τον Παναγιωτόπουλο που ήταν πρώτος. Σιγά-σιγά πήγε την διαφορά στα 3'' για να δεχτεί την αντεπίθεση του 18χρονου οδηγού στους τελευταίους 10 από τους 24 γύρους του αγώνα. Ο Γρηγόρης Παναγιωτόπουλος με την Triumph 675 της Pierrakos Racing μείωσε τη διαφορά στα 1.4'' 4 γύρους πριν το τέλος, αλλά στα ντουμπλαρίσματα των αργότερων οδηγών η εμπειρία του Καρακατσάνη του επέτρεψε να πάει και πάλι στα 2'' και να τερματίσει έτσι πρώτος, αφού μάλιστα στην αρχή του αγώνα είχε πετύχει και τον ταχύτερο γύρο του αγώνα με 59.664.

Εκκίνηση
Εκκίνηση

Ωραίος ο συναγωνισμός των δύο που κράτησε ψηλά το ενδιαφέρον των πολλών θεατών που γέμισαν κάθε σημείο της πίστας των Μεγάρων.

Στην 3η θέση μοναχικός ήταν τελικά ο αγώνας του Πρωταθλητή Άλεξ Παπαγεωργίου με την Yamaha R6, που δεν ξεκίνησε καλά και έχασε την επαφή με την κορυφή. Ο Σταύρος Τριντής με την Honda του έχασε την ευκαιρία να κάνει κάτι καλό, όταν έχασε την πλαστική “ξύστρα” της φόρμας του και φυσικά δεν μπορούσε να οδηγήσει όπως θα ήθελε. Πραγματικά πολύ δύσκολο να οδηγήσει έτσι, όπως μπορεί να καταλάβει ο κάθε ένας που το έχει αντιμετωπίσει, έστω σε ένα track day! Παρόλα αυτά πήρε τελικά την 4η θέση, εκμεταλλευόμενος ένα λάθος του Σωτήρη Μπεγνή που έμεινε 5ος.

Καρακατσάνης, Παναγιωτόπουλος
Καρακατσάνης, Παναγιωτόπουλος

Για την 6η θέση δόθηκε μεγάλη μάχη μεταξύ των δύο Honda CBR600RR των Μιχάλη Κουτσουμπού και Γιάννη Τζωρτζόπουλου. Ο Κουτσουμπός ξεκίνησε και πάλι εντυπωσιακά, αλλά μετά τους πρώτους γύρους αντιμετώπισε πρόβλημα με τα ελαστικά του και έκοψε ρυθμό. Ο Τζωρτζόπουλος πέρασε 6ος, όμως ο Πρωταθλητής του 2008 ξαναπέρασε μπροστά του και κράτησε τη θέση του παρά τις επιθέσεις του προέδρου του ΣΟΑΜ, που εκτός των άλλων είχε την υποστήριξη και του νεογέννητου γιού του!

Γ. Παναγιωτόπουλος
Γ. Παναγιωτόπουλος

Μεϊμάρης και Σιφναίος ήταν το επόμενο “ζευγάρι” που έδωσε μάχη μέχρι την γραμμή του τερματισμού, με τους Γκούβα και Καρυωτούση με δύο Triumph 675 να δίνουν τη δική τους μάχη για την 10η θέση.

Ωραίος αγώνα λοιπόν για όλες τις θέσεις και ευτυχώς ο Νίκος Περιστεράς που είχε μια πτώση με πολλά δεν έπαθε τίποτε, εκτός από τις ζημιές στην μοτοσυκλέτα του.

Στην βαθμολογία του Πρωταθλήματος ο νεαρός Γρηγόρης Παναγιωτόπουλος προηγείται με διαφορά 7 βαθμών του Άλεξ Παπαγεωργίου.

 

Στο κάτω μέρος της σελίδας δείτε τα αποτελέσματα αναλυτικά, στο συνοδευτικό αρχείο.

 

Κουτσουμπός, Τζωρτζόπουλος
Κουτσουμπός, Τζωρτζόπουλος
Β. Καρακατσάνης
Β. Καρακατσάνης
Γ. Παναγιωτόπουλος
Γ. Παναγιωτόπουλος
Σ. Τριντής με την κόρη του
Σ. Τριντής με την κόρη του
Γ. Τζωρτζόπουλος με τον γιό του στην αγκαλιά της μαμάς
Γ. Τζωρτζόπουλος με τον γιό του στην αγκαλιά της μαμάς
Α. Παπαγεωργίου
Α. Παπαγεωργίου
Βαγγέλης Καρακατσάνης
Βαγγέλης Καρακατσάνης

Επόμενο άρθρο »

ΠΠΡ Φωτογραφικό: Paddock Girls κ.α.

« Προηγούμενο άρθρο

ΠΠΡ: Ο Μπούστας κέρδισε στην Formula Extreme

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα