Ο Tom Sykes της Kawasaki Racing Team έσπασε τα χρονόμετρα σήμερα στις κατατακτήριες Δοκιμές στην Imola, συνεχίζοντας να εντυπωσιάζει μετά τη νίκη του στο βρεγμένο στο Nurburgring. Ο χρόνος του με 1:47.799 είναι σχεδόν 4 δέκατα κάτω από το ρεκόρ πίστας!
Την Kawasaki του Βρετανού ακολούθησε ο συμπατριώτης του Jonathan Rea (Castrol Honda), με τον Michel Fabrizio (Suzuki Alstare), που είχε κερδίσει στην Ιταλική πίστα το 2009, στην 3η θέση. Ο Carlos Checa (Althea Racing Ducati) είναι 4ος και ο Noriyuki Haga (Pata Racing Team Aprilia) στην 5η θέση, είναι ο ταχύτερος της Aprilia που δεν έχει στον αγώνα τις υπηρεσίες του Max Biaggi που δεν ανάρρωσε από το σπάσιμο του ποδιού του.
Ο Leon Haslam (BMW Motorrad Motorsport) και ο Marco Melandri (Yamaha World Superbike team) που ακολουθούν συμπληρώνουν 7 διαφορετικούς κατασκευαστές στις 7 πρώτες θέσεις!
Έτσι όλα δείχνουν ότι σε λίγο ο συναγωνισμός για την Superpole που θα καθορίσει την σειρά εκκίνησης, θα είναι έντονος.