• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
H Ducati όπως και η Ferrari
Κάνουν δοκιμές εξέλιξης κατά τη διάρκεια των Grand Prix
Νέα 07/10/2011 - 00:44

Όπως είναι γνωστό, η Ducati εκμεταλλεύεται τις δοκιμές των Grand Prix για να συλλέγει δεδομένα που θα χρησιμεύσουν τόσο στην εξέλιξη της φετινής μοτοσυκλέτας όσο και αυτής για την επόμενη χρονιά. Ο Valentino Rossi το είχε πει κατά τη διάρκεια του GP στο Brno:

«Δουλεύουμε για το μέλλον και θέτουμε τα θεμέλια για το 2102.»  

 

Ωστόσο η κατάσταση που επικρατεί στην Ducati είναι ίδια με αυτή που επικρατεί και στην Ferrari, στην Formula 1. Η διάσημη Ιταλική ομάδα έχει μείνει πίσω φέτος, σε σχέση με τον ανταγωνισμό, αντιμετωπίζοντας αντίστοιχα προβλήματα εξέλιξης στο μονοθέσιό της. Βρίσκεται στην τρίτη θέση της βαθμολογίας (αλλά με σχεδόν του μισούς βαθμούς από την πρώτη) ενώ ο Fernando Alonso –μαζί με τον Rossi στην φωτογραφία 2– είναι επίσης στην τρίτη θέση της βαθμολογίας (αλλά, επίσης, με σχεδόν τους μισούς βαθμούς από τον πρώτο).

 

Έτσι και στην Ferrari έχουν επικεντρωθεί στην εξέλιξη του μονοθεσίου για την επόμενη χρονιά. Ο Νικόλαος Τομπάζης, ο αεροδυναμιστής και Επικεφαλής Σχεδιαστής της «Scuderia», δήλωσε σχετικά:

«Απομένουν πέντε αγώνες για να τελειώσει το Πρωτάθλημα της Formula 1, δηλαδή έχουμε πέντε αγώνες για να πειραματιστούμε ως το τέλος της χρονιάς. Ήμασταν πολύ συντηρητικοί στην προσέγγισή μας στο μονοθέσιο και κλείναμε τα μάτια σε περεταίρω εξελίξεις. Γι’ αυτό και θα είμαστε πιο επιθετικοί στο μέλλον. Κατασκευάζουμε μερικά καινούργια τμήματα και ξέρουμε ότι το φετινό Πρωτάθλημα είναι μια χαμένη υπόθεση για εμάς, οπότε επικεντρωνόμαστε στην επόμενη χρονιά. Όταν ο Stefano Domenicali είδε το καινούργιο μονοθέσιο δεν μπόρεσε να συγκρατήσει την έκπληξή του.»

Επόμενο άρθρο »

ΠΠΤ Σέρρες: Monster Energy team Peristeras, “Bourman”

« Προηγούμενο άρθρο

Αναποφάσιστος ακόμα ο Marquez για την MotoGP

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα