• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Twin Ring Motegi: Lorenzo, o ...πειρατής του Motegi
Στην ιαπωνική πίστα κυματίζει από σήμερα η πειρατική σημαία του Lorenzo...
Νέα 26/04/2009 - 13:14
Μέχρι σήμερα το καλύτερο αποτέλεσμα του Jorge Lorenzo στο Motegi ήταν μια τρίτη θέση που είχε πάρει το 2006, όταν ακόμα αγωνιζόταν στα 250cc.

Πέρσι, στην πρώτη του χρονιά στα MotoGP, είχε ξεκινήσει από την pole position, αλλά τερμάτισε τέταρτος. Φέτος, όμως τα πράγματα άλλαξαν.

Κάποτε είχε ζητηθεί από τον «κορυφαίο αθλητή του αιώνα» σύμφωνα με το Sports Illustrated και το BBC, να περιγράψει το αγωνιστικό του στιλ. «Πετώ σαν πεταλούδα, τσιμπώ σαν μέλισσα» απάντησε ο κορυφαίος πυγμάχος όλων των εποχών.

Την ίδια φράση χρησιμοποίησε ο 21χρονος αναβάτης της Fiat Yamaha για να μας υποδεχθεί στην Lorenzo's Land, «...έναν κόσμο όπου όλα είναι πιθανά» όπως περιγράφει στο μήνυμα που υπήρχε στην επίσημη ιστοσελίδα του.
Rossi, Lorenzo, Pedrosa στο πόντιουμ
/>Σε αυτόν τον μαγικό κόσμο, τον κόσμο των ...πειρατών ο Lorenzo μπορεί να κάνει την υπέρβαση. Τουλάχιστον αυτό έδειξε την Κυριακή στο δύσκολο και απαιτητικό Motegi. Eκεί που όχι μόνο τα έβαλε με τους κορυφαίους της κατηγορίας (Rossi, Stoner, Pedrosa), αλλά τους υποχρέωσε να υποκλιθούν στο ταλέντο του.

Παρά την όχι και τόσο καλή εκκίνηση (βρέθηκε προσωρινά στην 4η θέση), σύντομα βρέθηκε πίσω από ομόσταβλό του Valentino Rossi -ο οποίος σε αντίθεση με το Κατάρ, έκανε πολύ καλή εκκίνηση διατηρώντας το πλεονέκτημα που του έδινε η pole position- και άρχισε να εξαπολύει επιθέσεις δείχνοντάς του τις άγριες διαθέσεις του. Στον όγδοο γύρο κατάφερε να περάσει μπροστά , να φτιάξει μια μικρή διαφορά την οποία και διατήρησε μέχρι την πτώσηΤη 2η νίκη της καριέρας του στη μεγάλη κατηγορία πανηγύρισε στο Motegi ο Jorge Lorenzo
Τη 2η νίκη της καριέρας του στη μεγάλη κατηγορία πανηγύρισε στο Motegi ο Jorge Lorenzo
της καρό σημαίας παρά τις προσπάθειες του Doctor να πλησιάσει.

Για την Fiat Yamaha ήταν ένα ιδανικό διήμερο καθώς είδε τους αναβάτες της να τερματίζουν στις δύο πρώτες θέσεις μέσα στο σπίτι της Honda.

Πλην του νικητή, υπήρχαν κι άλλοι δύο αναβάτες που άφησαν το στίγμα τους στο Motegi. Ο Dani Pedrosa και ο Marco Melandri που υπερέβαλαν εαυτούς.

Ο πρώτος, παρ' ότι ακόμα δεν έχει συνέλθει από τις επεμβάσεις που υποβλήθηκε σε αριστερό χέρι και αριστερό γόνατο, τερμάτισε στην τρίτη θέση έχοντας δώσει τρομερές μάχες με τον Rossi. Και να σκεφτεί κανείς ότι ξεκίνησε τον αγώνα από την 4η σειρά του γκριντ (11ος).

Όσο για τον Ιταλό, που μέχρι πριν λίγο καιρό ήταν με το ένα πόδι εκτός MotoGP, απέδειξε ότι όταν έχεις πάθος και ταλέντο μπορείς να διακριθείς ακόμα και με ομάδα και μοτοσυκλέτα περιορισμένων δυνατοτήτων. Η πτώση της καρό σημαίας τον βρήκε στην έκτη θέση μετά από απίστευτη εμφάνιση και έχοντας στο ενεργητικό του ένα προσπέρασμα επί του Stoner στις αρχές του αγώνα.

Από κει και πέρα η παρουσία της Honda αφήνει υποσχέσεις για καλύτερη συνέχεια αφού εκτός του Pedrosa καλή εμφάνιση έκανε και ο Andrea Dovizioso που τερμάτισε στην πέμπτη θέση.
Ανάμεσά τους βρέθηκε ο νικητής του πρώτου αγώνα της σεζόν, Casey Stoner. Ο Αυστραλός δεν ξεκίνησε καλά τον αγώνα αντιμετωπίζοντας πρόβλημα με τα μπροστινά φρένα της Ducati.

Μάλιστα στους πρώτους γύρους είδε μέχρι και τον Marco Melandri με την Kawasaki ZX-RR της Hayate Racing, να τον περνάει σε ένα highlight που δύσκολα θα σβήσουν από τη μνήμη τους οι άνθρωποι της νεοσύστατης ομάδας.

Από τα μέσα του αγώνα όμως βρήκε ρυθμό και κατάφερε να πλησίασε τον Dovizioso τον οποίο τελικά πέρασε δύο γύρους πριν το τέλος.

Την πρώτη οχτάδα συμπλήρωσαν ο Loris Capirossi, που σίγουρα περίμενε ένα καλύτερο αποτέλεσμα σε μια πίστα όπου στο πρόσφατο παρελθόν έχει πανηγυρίσει τρεις νίκες και μάλιστα συνεχόμενες με την Ducati και ο Mika Kallio που επανέλαβε το αποτέλεσμα που πήρε στο Κατάρ, έχοντας αυτή τη φορά ξεκινήσει από την 17η θέση του γκριντ!

Ο Lorenzo πηγαίνει στον επόμενο αγώνα που διεξάγεται την Κυριακή 3 Μαϊου στην πίστα της Jerez με ηθικόν ακμαιότατο αφού εκτός από τη νίκη φιγουράρει στην κορυφή της βαθμολογίας με 41 βαθμούς. Ακολουθεί ο Rossi με 40, ενώ ο Stoner έχει 38.

Το www.motograndprix.gr θα βρίσκεται στην πίστα της Ανδαλουσίας με πολυμελή αποστολή για να σας μεταφέρει το κλίμα και όλα τα τελευταία νέα από τη μάχη του κορυφαίου Πρωταθλήματος των δύο τροχών...

ΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Επόμενο άρθρο »

Τwin Ring Motegi: Και η βρόχα έπεφτε...

« Προηγούμενο άρθρο

Twin Ring Motegi: Δηλώσεις Lorenzo, Rossi, Pedrosa

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα