• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Σημαντικές αποφάσεις στη Jerez για Moto2 και δοκιμές
Στο περιθώριο του ισπανικού GP αναμένεται να υπάρξουν σημαντικές αποφάσεις τόσο για τις δοκιμές όσο και για την νεοσύστατη Moto2...
Νέα 28/04/2009 - 11:10
Δύο είναι τα θέματα που θα απασχολήσουν την Grand Prix Commission στο περιθώριο του αγώνα της Jerez.

Το πρώτο έχει να κάνει με την αύξηση της διάρκειας των δοκιμών από τα 45 λεπτά στη μία ώρα. Θεωρείται σχεδόν βέβαιο πως θα επιστρέψουμε στην παλιά «φόρμα» που είχαν τα sessions των ελεύθερων και των κατατακτήριων δοκιμών.

Η αρχική πρόταση που είχε γίνει ήταν για μία ώρα δοκιμών αλλά με περιορισμό στους γύρους που θα μπορούσαν να κάνουν οι αναβάτες ώστε να προστατεύονται οι κινητήρες και κατά συνέπεια να μειώνεται το κόστος.  

Ωστόσο μετά από συνάντηση του Συνδέσμου Κατασκευαστών στο Motegi, τα πλάνα φαίνεται πως αλλάζουν και θα πάμε στη μία ώρα χωρίς κανένα περιορισμό στους γύρους. Σε ό,τι δηλαδή ίσχυε και τα προηγούμενα χρόνια...

Το πιθανότερο πάντως είναι ότι η αλλαγή θα εφαρμοστεί από τον αγώνα του Le Mans, τον επόμενο μήνα και όχι από το ισπανικό GP όπως υπολόγιζαν αρχικά.

Το άλλο θέμα που θα απασχολήσει την Grand Prix Commission έχει να κάνει με την νεοσύστατη Moto2 και τον κατασκευαστή που θα αναλάβει την προμήθεια τετράχρονων τετρακύλινδρων κινητήρων 600cc στις ομάδες.

H ανακοίνωση του προμηθευτή ήταν να γίνει στο Motegi, αλλά κάτι τέτοιο τελικά δε συνέβη καθώς σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες δεν είναι μόνο ένας ο κατασκευαστής που έχει καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση για να αναλάβει αυτήν την υποχρέωση.

Έτσι το θέμα παρέμεινε στην ατζέντα και θα συζητηθεί εκ νέου στη Jerez όπου και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα υπάρξει επίσημη ανακοίνωση.

Επόμενο άρθρο »

Eνθουσιασμένοι στη Hayate με Melandri

« Προηγούμενο άρθρο

Εκνευρισμένος με Takahashi ο Hayden

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα